A Google Segéd nem nyit meg semmit!

Ha a Google Segéd nem nyit meg semmit, az nagy fejfájáshoz vezethet, különösen, ha kihangosító módban vagy Android Auto-val próbálja használni telefonját.

Amikor a Google Segéd nem hajlandó megnyitni semmit, az általában a Google alkalmazással vagy az intelligens zár funkcióval kapcsolatos problémákhoz kapcsolódik, de probléma lehet a kompatibilitás, az internetkapcsolat vagy akár a mikrofon is. Amikor ez a probléma bekövetkezik, általában ezt az üzenetet fogja látni:

"Sajnos nem tudok alkalmazásokat megnyitni ezen az eszközön."

Más esetekben a Google Segéd egyáltalán nem válaszol, vagy egy ideig látni fogja, hogy a Google Segéd pont ikonjai mozognak, de a kért alkalmazás nem nyílik meg.


A Google Segéd kompatibilitásának ellenőrzése

Mielőtt bármi mást tenne, győződjön meg arról, hogy eszközén képes futtatni a Google Segédet. Ha nem, akkor a Google Segéd nem tud semmilyen feladatot végrehajtani a telefonján.

A Google Segéd működéséhez a telefonjának meg kell felelnie a következő minimumkövetelményeknek:

  • Android 5.0 vagy magasabb
  • A Google alkalmazás 6.13-as vagy újabb verziója
  • A Google Play Services telepítve van
  • Legalább 1.0 GB memória
  • Állítsa be kompatibilis nyelvre

A Google Segéd sok nyelvet támogat, beleértve a kínai (hagyományos), dán, holland, angol, francia, német, hindi, indonéz, olasz, japán, koreai, norvég, lengyel, portugál (Brazília), orosz, spanyol, svéd és Thai és török.


Működik-e valamilyen Google Assistant-parancs?

A Google Segéd hasznos eszköz, de sok minden elromolhat. Ha telefonja megfelel a követelményeknek, és a Google Segéd elindul, amikor azt mondja, hogy „OK Google” vagy „Hé, Google”, ellenőrizze, hogy egyáltalán reagál-e valamilyen parancsra.

Ha nem biztos benne, hogy melyik parancsot kell kipróbálnia, itt találja a Google Segéd parancsainak listáját. Próbáljon olyan parancsot használni, amely teljes egészében végrehajtható a Google alkalmazásban, például keresési kérelem. Ha a parancs működik, és megjelenik a keresési eredmények listája, ez azt jelenti, hogy a Google Segéd valamilyen minőségben működik.

Ha nem talál keresési eredményeket, ez azt jelenti, hogy problémája van azzal, hogy a Google Segéd egyáltalán nem működik, és nem csak azzal, hogy nem hajlandó megnyitni semmit.


Hogyan lehet kijavítani, hogy a Google Assistant nem nyit meg semmit

Amikor a Google Segéd nem hajlandó megnyitni semmit, akkor általában a Google alkalmazással kapcsolatos problémák okozzák. A telefon újraindítása néha megteszi a trükköt, de számos más dolgot is ellenőrizni szeretne.

Ha a Google Segéd nem nyit semmit, kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket:

  1. Indítsa újra a telefont. Mielőtt bármi bonyolultabb dolgot megpróbálna, indítsa újra a telefont. Ez egy egyszerű javítás, amely gyakran működik. Miután a telefon újraindult, próbálkozzon újra a Google Segéd használatával.

  2. Ellenőrizze internetkapcsolatát. A Google Segéd internetkapcsolatra támaszkodik a parancsok feldolgozásában. Győződjön meg róla, hogy megbízható adatkapcsolattal rendelkezik, vagy csatlakoztassa telefonját a Wi-Fi-hez, és próbálja újra használni a Google Segédet.

    Ha a Google Segéd olyan parancsoknál működik, mint az internetes keresések, de nem nyit semmit, akkor valószínűleg nem az internetkapcsolata a probléma.

  3. Győződjön meg róla, hogy a Google Segéd hallja Önt. Ha a Google Segéd egyáltalán nem válaszol, akkor előfordulhat, hogy nem hallja Önt. Próbáljon meg egy csendes területre költözni, ha hangos helyen tartózkodik. Ha már csendes környéken tartózkodik, ellenőrizze a telefon mikrofonját, és győződjön meg arról, hogy azt nem akadályozza por vagy egyéb törmelék.

  4. Próbálkozzon egy másik paranccsal.

    A Google Asszisztens több különböző parancsot fogad el, amelyek mindegyike miatt megnyitja az alkalmazást. Ha a „nyitott Gmail” kimondása nem működik, próbálkozzon a „Gmail indítása” vagy a „Gmail lejátszása” kifejezéssel.

    Ha a Google Segéd egy paranccsal működik, másokkal nem, akkor a hangmodell átképzése segíthet.

    Nyissa meg a Google alkalmazást, majd navigáljon ide Több > beállítások > Hang > Voice Match > Képezze át a hangmodellt. Ezután érintse meg Több, és mondja ki egyértelműen a jelzett kifejezéseket a telefon mikrofonjába.

  5. A sérült helyi adatok az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a Google Segéd semmit sem hajlandó megnyitni. A probléma megoldásához törölnie kell Google-alkalmazásának gyorsítótárát.

    Nyisd ki beállítások > Alkalmazások és értesítések.

  6. Érintse Google > Tároló > A gyorsítótár törlése.

    Ha a Google Segéd továbbra sem nyit semmit, ugorjon a következő lépésre.

  7. Bizonyos esetekben a Google alkalmazás gyorsítótárának törlése nem elegendő. A következő lépés az összes helyileg tárolt adat törlése, beleértve például a keresési előzményeket és a hírcsatorna beállításait.

    Nyisd ki beállítások > Alkalmazások és értesítések > Google.

  8. Érintse Tároló > Tárolás törlése.

  9. Érintse MINDEN ADAT TÖRLÉSE > OK.

  10. A Google alkalmazással utoljára kipróbálhatja az alkalmazás frissítéseinek eltávolítását, majd az alkalmazás újratelepítését.

    Nyisd ki beállítások > Alkalmazások és értesítések > Google > a (három függőleges pont) menü ikon> Távolítsa el a frissítéseket.

    Ha a Google Segéd működik, ne frissítse a Google alkalmazást, amíg a Google nem javít. Ha nem működik, próbálja meg frissíteni az alkalmazást. A Google alkalmazást közvetlenül a Google Playről töltheti le.

    Ez a lehetőség nem érhető el az Android összes verziójában. Ha nem látja a Google alkalmazás frissítéseinek eltávolításának lehetőségét, akkor nem tudja kipróbálni ezt a módszert.

  11. Ha a Google Segéd továbbra sem nyit meg semmit, csak korlátozott parancsokkal működik, mint például az internetes keresések, akkor a probléma a telefon intelligens zárolása lehet.


Mi a teendő, ha a Google Segéd internetes kereséseket hajt végre, de ez nem nyit semmit

Amikor a Google Segéd csak bizonyos parancsokkal működik, például internetes keresések végrehajtásával, ez általában a Google alkalmazással kapcsolatos problémákhoz kapcsolódik. Ha ezt kizárta, akkor az utolsó dolog, amit meg kell próbálnia, a Smart Lock funkció letiltása.

A Smart Lock egy olyan funkció, amelyet arra terveztek, hogy megakadályozza a telefon automatikus zárolását vagy feloldását, bizonyos körülmények között. Például használhatja a Smart Lock funkciót a telefon automatikus zárolásának feloldásához, ha az felismeri az arcát vagy a hangját, vagy megakadályozhatja a reteszelést, amennyiben olyan eszköz közelében van, mint egy okosóra.

Egyes ritka esetekben a Smart Lock lehetővé teszi a Google Segéd számára bizonyos feladatok végrehajtását, például az interneten történő keresést, de megakadályozhatja az alkalmazások megnyitását, időpontok összeállítását, riasztások beállítását és egyéb fejlettebb funkciókat.

Az okos zár funkció kikapcsolása:

  1. Nyissa meg a beállítások app.

  2. Görgessen lefelé Biztonság és helymeghatározás és érintse meg Intelligens zár.

  3. Írja be PIN, mintavagy jelszó.

  4. kikapcsolása testfelismerés.

  5. Összes eltávolítása megbízható eszközök, helyen, arcokés hangmeccs hangok.

  6. Indítsa újra a telefont, és ellenőrizze, hogy a Google Segéd megnyitja-e az alkalmazásokat.

  7. Ha a Google Segéd működik, hagyja kikapcsolva a Smart Lock funkciót, vagy adja hozzá az egyes módszereket egyenként, kezdve a Voice Match-el. Lehet, hogy korlátozottan tudja használni a Smart Lock funkciót, vagy esetleg teljesen ki kell hagynia a Google Segéd használatához.

  8. Ha a Google Segéd még akkor sem működik, ha az összes Smart Lock funkció le van tiltva, akkor meg kell várnia, amíg a Google kiadja a hibát okozó hiba javítását a telefonján. Forduljon a Google Segéd ügyfélszolgálatához, ha további segítségre van szüksége, jelentse a problémát és ellenőrizze, hogy vannak-e még konkrétabb javítások.