FLV fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Mit kell tudni

  • Az FLV fájl egy Flash Video fájl.
  • Nyissa meg az egyiket Flash Player, VLC vagy Web FLV Player használatával.
  • Konvertálás MP4-re, MOV-ra, GIF-re és másokra a CloudConvert vagy az Any Video Converter segítségével.

Ez a cikk elmagyarázza, hogy mik az FLV fájlok, hogyan játszhat le egyet bármely platformon, és hogyan konvertálhat egy másik videó formátumra úgy, hogy az megfelelően lejátszódjon az eszközén.


Mi az FLV fájl?

A Flash Video kifejezés alatt az .FLV kiterjesztésű fájl egy olyan fájl, amely az Adobe Flash Player vagy az Adobe Air segítségével video vagy hangot továbbít az interneten keresztül.

A Flash Video már régóta az a szabványos videoformátum, amelyet szinte az összes beágyazott videó használ az interneten, beleértve a YouTube-on, a Hulu-n és még sok más webhelyen található videókat. Számos streaming szolgáltatás azonban elvetette a Flash-t a HTML5 javára.

Web / Theresa Chiechi

Az F4V fájlformátum az FLV-hez hasonló Flash Video fájl. Egyes FLV fájlok SWF fájlokba vannak ágyazva.

Az FLV fájlokat leggyakrabban Flash Video fájlként ismerik. Mivel azonban az Adobe Flash Professional programot most animációnak hívják, az ilyen formátumú fájlokat animációs videó fájloknak is nevezhetjük.


FLV fájl lejátszása

Az ilyen formátumú fájlok általában az Adobe Animate programban található Flash Video Exporter beépülő modul segítségével készülnek. Ezért ennek a programnak meg kell nyitnia az FLV fájlokat. Ugyanakkor az Adobe ingyenes Flash Player-je is.

További FLV-lejátszók a VLC, a Winamp, az AnvSoft Web FLV Player és az MPC-HC. Valószínűleg más népszerű médialejátszók is támogatják a formátumot.

Az ingyenes PlayerXtreme Media Player FLV fájlokat játszik le telefonján vagy táblagépén. Sok más fájlformátumot is támogat. Töltse le ezt az alkalmazást, hogy FLV fájlokat nyisson meg a Google Play for Android vagy az iTunes az iOS rendszerhez.

Számos program szerkeszti és exportálja FLV fájlokba, köztük az Adobe Premiere Pro és a DVDVideoSoft Free Video Editor.


FLV fájl konvertálása

Konvertáljon egy FLV fájlt más formátumba, ha egy adott eszköz, videolejátszó, webhely stb. Nem támogatja az FLV-t. Például az iOS nem használja az Adobe Flash alkalmazást, ezért nem játszik le FLV fájlokat.

Sok ingyenes fájl konverter konvertálja az FLV fájlokat más formátumokra, amelyeket a legkülönbözőbb eszközök és lejátszók felismerhetnek. A Freemake Video Converter és az Any Video Converter sok más fájlformátum mellett konvertálja az FLV-t MP4, AVI, WMV és MP3 formátumba.

Egy kis FLV fájl konvertálásához töltsön fel egy ingyenes online fájlkonverterbe, a Zamzar-ba. Az FLV fájlok különféle formátumokra váltanak, mint például a MOV, 3GP, MP4, FLAC, AC3, AVI és GIF, valamint egy maroknyi video presetre, például PSP, iPhone, Kindle Fire, BlackBerry, Apple TV, DVD, és több.

A CloudConvert egy másik ingyenes online FLV-átalakító, amely nagyon egyszerűen használható, és támogatja az FLV-fájlok mentését számos különböző formátumban, például SWF, MKV és RM.

Ingyenes Video Converter programok és online szolgáltatások


További információ a Flash Video fájlformátumokról

Az FLV nem az egyetlen Flash Video fájlformátum. Más alkalmazások használhatják az F4V, F4A, F4B vagy F4P fájlkiterjesztést a Flash Video jelzésére.

Egyes streaming tartalmakat kínáló webhelyek, például a Facebook, a Netflix, a YouTube, a Hulu stb., Korábban a Flash-t támogatták alapértelmezett videofájl-formátumként, de az összes Flash-videofájlt átültették vagy teljesen megszüntették az újabb HTML5-formátum mellett.

Ezt a változást elősegítette az a tény, hogy az Adobe 2020 után már nem fogja támogatni a Flash-t. Mivel a Flash egyes eszközökön nem támogatott, telepítenie kell egy böngészőbővítményt ahhoz, hogy a Flash-tartalom egy webhelyen játsszon. A Flash-tartalom frissítése sokkal hosszabb ideig tart, mint más formátumok, például a HTML5.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fent említett programok nem nyitják meg a fájlt, ellenőrizze még egyszer, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést. Ha az ezen az oldalon található szoftver nem nyitja meg a rendelkezésére álló fájlt, akkor valószínűleg azért, mert csak egy .FLV fájlnak tűnik, de valóban más utótagot használ.

Például előfordulhat, hogy valóban rendelkezik FLP fájljával, amely az FL Studio Project, a Floppy Disk Image, az ActivPrimary Flipchart vagy a FruityLoops Project formátumhoz tartozhat. Ezen esetek bármelyikében a fenti FLV-lejátszók nem alkalmasak a fájl megnyitására.

Az FLP fájlok esetében előfordulhat, hogy valóban van egy Flash Project fájlja, ezért azt az Adobe Animate alkalmazással kell megnyitnia.

Az FLS fájlok annyiban hasonlítanak egymásra, hogy bár Flash Lite Sound Bundle fájlokról van szó, amelyek az Adobe Animate programmal működnek, ehelyett ArcView GIS Windows Súgó támogató fájlok lehetnek, és az ESRI ArcGIS Pro szoftverei használhatják őket.

Az LVF egy másik példa, ahol a fájl a Logitech Video Effects fájlformátumhoz tartozik, de a fájlkiterjesztés nagyon hasonlít az FLV-re. Ebben az esetben a fájl nem videolejátszóval, hanem a Logitech webkamera szoftverével nyílna meg.

Itt kapja meg az ötletet: ellenőrizze a fájlkiterjesztést, és ha ez nem ".FLV", akkor kutatnia kell a valódi betű / szám kombinációról, hogy meghatározza a fájlformátumot, és végül azt a programot, amely felelős a megnyitásáért vagy konvertálásáért.