Az ACCDR fájlok megnyitása, szerkesztése és konvertálása

Az ACCDR fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Microsoft Access Runtime Application fájl. Ez csak egy olvasható, lezárt verziója egy ACCDB fájlnak, amelynek eredményeként az adatbázis futásidejű módban nyílik meg.


Hogyan működnek az ACCDR fájlok

Ha egy ACCDR fájlt átneveznek .ACCDB kiterjesztésűre, akkor a teljes írási funkciókat visszaállítja, így változtatásokat végezhet rajta. Ha az ellenkezője történik, akkor ténylegesen bezár egy ACCDB adatbázisfájlt, így az már nem szerkeszthető.

Az ACCDR fájlok felülmúlják az ACCDB fájlokat, mivel bár továbbra is képesek megnyitni és olvasni őket, véletlenül nem lehet őket manipulálni. Azonban nem biztosítják ugyanazt a védelmet, mint az ACCDE fájlok.

Az ACCDR fájloknak semmi közük a CDR fájlokhoz.


Hogyan lehet megnyitni az ACCDR fájlt

Az ACCDR fájlok a Microsoft Access segítségével nyithatók meg.

Ha Önnek, vagy valakinek, akinek ACCDR fájlt küld, nincs telepítve a Microsoft Access, az ACCDR fájl továbbra is megnyitható az ingyenes Microsoft Access Runtime használatával. Ez nem teljes egészében a Microsoft Access ingyenes verziója, de ez az opció, amellyel megtekintheti az ACCDR fájlokat a teljes Access szoftver telepítése nélkül.

Ha nem biztos abban, hogy melyik fájlt választja a Microsoft Access Runtime letöltési oldalán, akkor ismerje meg, hogyan állapíthatja meg, hogy 64-bites vagy 32-bites Windows van-e. A 32 bites és 64 bites verziók neve AccessRuntime_x86_en-us.exe, illetve AccessRuntime_x64_en-us.exe.

Ha úgy találja, hogy egy alkalmazás a számítógépén megpróbálja megnyitni az ACCDR fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az ACCDR fájlokban, olvassa el, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztési útmutatóhoz annak elkészítéséhez. változás a Windows rendszerben.


Hogyan lehet átalakítani az ACCDR fájlt

Az ACCDR fájl ACCDB-vé konvertálásának legegyszerűbb módja, ha természetesen csak átnevezi a kiterjesztést .ACCDR-ről .ACCDB-re.

Az ilyen fájlok átnevezése addig nem lehetséges a Windows rendszerben, amíg egy apró változtatást nem hajt végre a fájlok megjelenítésének módjában a Fájl / Windows Intézőben. A fájl kiterjesztésének megjelenítése a Vezérlőpult Folder Options kisalkalmazásával kereshető meg. Ha ott van, a Nézet fül alatt törölje a jelet a Bővítmények elrejtése az ismert fájltípusoknál jelölőnégyzetből. Ez lehetővé teszi a .ACCDR kiterjesztés megtekintését a fájlnév után, hogy átnevezhesse .ACCDB.

Mivel az ACCDR fájl valójában ACCDB fájl, miután átnevezte magának, bármilyen fájlkonvertert használhat, amely támogatja az ACCDB formátumot, és másra konvertálja. A Microsoft Access egy példa arra a szoftverre, amely egy nyitott ACCDB fájlt vadonatúj formátumba menthet

Normál esetben nem nevezheti át a fájlt egyszerűen a kívánt formátumra, és elvárhatja, hogy az új fájl megfelelően működjön. Például, ha egy MP4 fájlt átnevez MP3-ra, a videofájl hirtelen nem válik audiofájllá. Tekintettel azonban arra, hogy mi is az ACCDR fájl valójában (csak egy átnevezett fájl), egyszerűen átnevezheti, így a kiterjesztés .ACCDB, és pontosan ugyanúgy működhet, mint egy ACCDB fájl.