Az Avast Antivirus letiltása

Előfordulhat, hogy le kell tiltania az Avast víruskeresőt, hogy szoftvereket telepítsen, vagy tesztelhesse, hogy az Avast okoz-e hálózati problémákat.

Az Avast letiltása többféleképpen lehetséges, attól függően, hogy mit próbál tesztelni. Az Avast részben letilthatja az egyes pajzsok letiltásával, vagy a szoftver teljes letiltásával.

Az Avast esetében a pajzs a szoftver által biztosított védelem egyes területeinek azonosítására használt kifejezés. Ezek a védelmi pajzsok fájlokat, alkalmazásokat, webes forgalmat és e-maileket tartalmaznak.


Az Avast ideiglenes letiltása az egyéni pajzsok kikapcsolásával

Ha tesztelnie kell egy webalkalmazást, akkor csak az Avast pajzsot tilthatja le a webes védelem érdekében, de az összes többi pajzsot aktívan hagyhatja, hogy a tesztelés során megőrizhesse biztonságát.

Az Avast pajzsok egyenként történő letiltása:

  1. A Windows tálcán kattintson a bal egérgombbal a narancssárga Avast ikonra az Avast felhasználói felület megnyitásához.

  2. Válassza ki a Védelem ikonra a bal oldali ablaktáblán az Avast védelem területeinek megnyitásához. Ezután válassza ki Pajzsok az engedélyezett pajzsok megtekintéséhez.

  3. Ban,-ben Pajzsok ablakban jelölje be a pajzs típusa melletti zöld jelölőnégyzetet az adott Avast pajzs letiltásához.

  4. Megjelenik egy előugró ablak, amely arra kéri, hogy ellenőrizze, hogy le szeretné-e tiltani az egyes pajzsokat. Válassza ki azt az időkeretet, amelyet ideiglenesen le szeretne tiltani az Avast-ről ebben a pajzsban.

  5. Láthat egy másodlagos figyelmeztető ablakot, amely megkérdezi, hogy folytatja-e az Avast letiltását ezzel a pajzssal. Csak válassza ki OK megerősítéséhez.

  6. Miután megerősítette, látni fogja, hogy a pajzs állapota látszik KI.

  7. Most folytathatja a tesztelést. Ha végzett, visszatérhet az Avast Shields képernyőre, és kiválaszthatja a lehetőséget KI gombot a pajzs visszafordításához On.


Az Avast letiltása az összes pajzs kikapcsolásával

Ha nem biztos abban, hogy melyik pajzsot kell letiltania, akkor választhatja az Avast teljes letiltását az összes pajzs egyszeri kikapcsolásával.

Ez különösen akkor hasznos, ha megpróbált tesztelni egy engedélyezett pajzs használatával, de továbbra is problémákat tapasztal.

Az Avast teljes kikapcsolása:

  1. Kattintson a jobb gombbal a tálca narancssárga Avast ikonjára, és mutasson az egérrel Avast pajzsok vezérlése. Itt kiválaszthatja azt az időkeretet, amelyet teljes egészében le szeretne tiltani.

  2. Miután kiválasztotta a pajzsok letiltásának időtartamát, megjelenik egy felugró ablak, amelyben a választás megerősítését kéri. Válassza a lehetőséget OK befejezni.

  3. Megerősítheti, hogy az Avast valóban le van tiltva, ha bal gombbal kattint a narancssárgára avast ikonra az Avast felhasználói felület megnyitásához. Látnia kell egy állapotot, amely szerint az összes Avast pajzs jelenleg ki van kapcsolva.

  4. Ha engedélyezni kívánja az Avast protekciókat, egyszerűen kiválaszthatja a megoldása gombot az összes pajzs újbóli bekapcsolásához.


Az Avast bezárása

Az Avast csak bizonyos biztonsági védelem letiltását teszi lehetővé, de a menük egyike sem teszi lehetővé a szoftver teljes bezárását vagy kilépését.

Még akkor is, ha megpróbálja megölni az Avast feladatot a Feladatkezelőben, hiba jelenik meg. Az Avast ugyanis beépített önvédelemmel rendelkezik, amely megakadályozza, hogy Ön (vagy a számítógép által fertőzött rosszindulatú program) letiltsa az Avast vírusvédelmét.

Ezt a funkciót azonban letilthatja, így bezárhatja és letilthatja az Avast alkalmazást.

  1. A Windows tálcán kattintson a bal egérgombbal a narancssárgára avast ikont az Avast felhasználói felület megnyitásához. Válassza a lehetőséget Menü, Majd válassza ki beállítások a legördülő listából.

  2. A Beállítások menüben válassza a lehetőséget általános a bal oldali ablaktábláról, és Hibaelhárítás az almenüből.

  3. Ebben az ablakban törölheti a Engedélyezze az önvédelmet jelölőnégyzetet. Ez kikapcsolja az Avast összes önvédelmi funkcióját, így megölheti az Avast feladatot.

  4. A rendszer kéri, hogy erősítse meg, hogy le akarja tiltani az önvédelmet. Kattintson a gombra OK megerősítéséhez.

  5. Ezután kattintson a jobb gombbal a Windows tálcájára, és válassza a lehetőséget Task Manager a Feladatkezelő megnyitásához.

  6. A Feladatkezelőben válassza ki a lehetőséget folyamatok fülre. Görgessen le a Avast Antivirus kattintson a jobb gombbal, majd válassza a lehetőséget Utolsó feladat. Ismételje meg ezt a folyamatot az összes többi futó feladatnál, amelyek az "Avast" szóval kezdődnek.

  7. A feladat hiba vagy figyelmeztető üzenet nélkül eltűnik. Észre fogja venni, hogy a narancssárga Avast ikon már nincs a tálcán. Ez azt jelenti, hogy az Avast már nem fut.

    Soha nem jó ötlet, ha számítógépét vírusvédelem nélkül csatlakoztatja a hálózathoz vagy az internethez. Csak annyi ideig fejezze be az Avast szolgáltatást, hogy befejezze a tesztelést, majd indítsa újra az Avast alkalmazást az összes biztonsági védelem újbóli engedélyezéséhez.


Tiltsa le az Avast eltávolításával

Ha különböző víruskereső szoftverek telepítésén gondolkodik, és az eltávolításával teljesen letiltja az Avast programot, akkor ezt ugyanúgy megteheti, mint bármely más szoftvert.

Mielőtt azonban ezt megtehetné, ugyanezt a fenti eljárást kell követnie a Engedélyezze az önvédelmet funkció az Avastban beállítások.

Ha ez le van tiltva, eltávolíthatja az Avast alkalmazást.

  1. Válassza ki a Rajt írja be a Vezérlőpult parancsot, és válassza ki a Control Panel app.

  2. Ban,-ben Control Panelválassza Programok és funkciók.

  3. In Programok és funkciók, lapozzon a listán a megkereséshez és a kiválasztáshoz Avast Free Antivirus. Ezután válassza ki Uninstall az eltávolítási folyamat elindításához.

  4. Megjelenik egy felugró ablak, amely számos lehetőséget tartalmaz. Válaszd ki a Uninstall gombra az ablak alján.

  5. Ez elindítja az eltávolítási folyamatot, és az Avast teljesen eltávolításra kerül a számítógépről.

    Csak akkor távolítsa el az Avast szoftvert, ha más víruskereső alkalmazásra gondol, vagy bármilyen más módszerrel védi számítógépét az internet vírusaitól és rosszindulatú programjaitól.