Az inkognitómód bekapcsolása a böngészőben

Az inkognitómód, más néven privát böngészés, a legnépszerűbb böngészők egyik jellemzője. Ha engedélyezi az inkognitómódot, akkor bármi, amit keres, és a felkeresett webhelyek nem jelennek meg a böngészési előzményekben. Ez egy praktikus szolgáltatás, amikor valami kínos dolog után kutat, ajándékot kutat valakinek, aki ugyanazt a számítógépet használja, és még sok más esetet.

Így engedélyezheti az inkognitómódot a privát böngészéshez a Chrome, a Microsoft Edge, az Internet Explorer, a Mozilla Firefox, a Safari és az Opera böngészőben.

Az inkognitómód nem blokkolja vagy elfedi az IP-címét. Megakadályozza, hogy a böngésző rögzítse a munkamenet adatait. Az IP elrejtéséhez használjon VPN-t, proxy szervert vagy a Tor böngészőt.


Az inkognitómód bekapcsolása a Google Chrome-ban

Miközben a Google Chrome böngészőben inkognitómódban böngészi az internetet, a böngésző nem menti az előzményeket vagy más privát adatokat. Így nyithat meg privát böngészési munkamenetet a Chrome-ban:

  1. Válassza ki a Chrome-ot Menü (három függőleges pont) a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Új inkognító ablak.

    Alternatív megoldásként a Chrome menüből válassza a lehetőséget filé > Új inkognító ablak. Vagy nyomja meg a gombot Ctrl+műszak+N (Windows) vagy parancs+műszak+N (Mac).

  2. Megnyílik egy ablak, amely elmagyarázza a Chrome inkognitómódját.

  3. A hivatkozás inkognitóablakban történő megnyitásához kattintson rá a jobb gombbal (vagy nyomja meg a gombot Ellenőrzés+Kattints Mac-en), majd válassza a lehetőséget Nyissa meg a Linket az inkognitóablakban.

  4. Az inkognitómódból való kilépéshez zárja be a böngészőablakot vagy füleket.

    Az inkognitómód aktiválásához iOS-eszközön koppintson a ikonra Menü > Új inkognitólap. Android-eszközön koppintson a ikonra Több > Új inkognitólap.


Az InPrivate böngészés használata a Microsoft Edge-ben

A Windows 10 Microsoft Edge böngészője lehetővé teszi az inkognitómód szerinti böngészést az InPrivate böngészés funkción keresztül.

Ez a szolgáltatás az Internet Explorer programban is elérhető. Javasoljuk azonban, hogy váltson Edge-re, mivel a Microsoft már nem frissíti az IE-t.

  1. Nyissa meg az Edge böngészőt, és válassza a ikont Több akció menü (három pont).

  2. választ Új InPrivate ablak.

    Windows számítógépen használja a Ctrl+műszak+P billentyűparancs az InPrivate böngészés ablak gyors belépéséhez.

  3. Megnyílik egy ablak, amely elmagyarázza az Edge InPrivate böngészési módot.

  4. A hivatkozás megnyitásához az Edge InPrivate böngészés módban kattintson rá a jobb gombbal (vagy nyomja meg a Ellenőrzés+Kattints Mac-en) és válassza a lehetőséget Megnyitás az InPrivate ablakban.

    Az InPrivate böngészés módba való belépéshez az Edge alkalmazásban iOS vagy Android eszközön válassza a lehetőséget Lapok majd érintse meg a ikont InPrivate.


Az InPrivate böngészés bekapcsolása az Internet Explorer böngészőben

Az Internet Explorer (IE) 11 inkognitómódját InPrivate böngészésként is említi. InPrivate munkamenet indítása IE-ben:

Az InPrivate böngészés IE8 és újabb verziókon érhető el.

  1. Nyissa meg az Internet Explorer programot.

  2. Válassza az Eszközök menüt (fogaskerék ikon) a böngészőablak jobb felső sarkában.

  3. Felett lebeg biztonság.

  4. választ InPrivate böngészés.

    nyomja meg Ctrl+műszak+P hogy gyorsan bekapcsolja az InPrivate böngészést.

  5. Megnyílik egy új InPrivate böngészési ablak. Az ellenőrzéshez győződjön meg arról, hogy az URL előtt kb: InPrivate szerepel.


Hogyan kapcsolhatjuk be a privát böngészést a Firefoxban

A Mozilla Firefox inkognitómódú böngészését privát böngészési módnak hívják. Így aktiválhatja a funkciót:

  1. Válassza ki a Firefoxot Menü (három függőleges vonal), majd válassza a lehetőséget Új privát ablak.

  2. Megnyílik egy Firefox privát böngészési ablak.

    A Firefox privát böngészés ablakának gyors megnyitásához nyomja meg a gombot műszak+parancs+P Mac-en vagy Ellenőrzés+műszak+P Windows PC-n.

  3. Ha egy linket privát böngészés módban szeretne megnyitni, kattintson rá a jobb gombbal (vagy nyomja meg a gombot Ellenőrzés+Kattints Mac-en), majd válassza a lehetőséget Nyissa meg a Linket az új privát ablakban.

    A Firefox privát böngészés módba való belépéshez iOS-eszközön érintse meg a ikont Lapok ikont a képernyő alján, majd érintse meg a ikont Maszk ikon. Android-eszközön koppintson a ikonra Maszk ikonra a képernyő tetején.


Hogyan lehet belépni az inkognitómódú böngészésbe az Apple Safari böngészőben

A Safari az alapértelmezett böngésző a macOS számára. Így léphet be a Safari privát böngészés módba:

  1. Nyissa meg a Safarit Mac gépen.

  2. A menüsoron válassza a lehetőséget filé > Új privát ablak.

    nyomja meg műszak+parancs+N hogy gyorsan megnyithasson egy privát böngészési ablakot.

  3. Megnyílik egy ablak egy sötétebb keresősávval és egy üzenet, amely szerint a privát böngészés engedélyezve van.

  4. Ha egy linket egy privát ablakban szeretne megnyitni a Safari Mac gépén, tartsa lenyomva a gombot opció gombot, és kattintson a jobb gombbal a hivatkozásra (vagy tartsa lenyomva a Ellenőrzés és opció és kattintson a linkre), majd válassza a lehetőséget Nyissa meg a Linket az új privát ablakban.

  5. A privát böngészés megadásához a Safari for Windows rendszerben válassza a lehetőséget Eszközök (fogaskerék ikon)> privát böngészés, Majd válassza ki OK

    A privát böngészés módba való belépéshez iOS-eszközön érintse meg a oldalak ikon, majd érintse meg a gombot Magán.

Saját ablak megnyitása az Operában

Az Opera böngésző inkognitómódját privát módnak hívják. Így működik:

  1. Nyissa meg az Operát PC-n vagy Mac-en.

  2. A menüsoron válassza a lehetőséget filé > Új privát ablak.

    A privát ablak gyors megnyitásához az Operában nyomja meg a gombot Ctrl+műszak+N Windows PC-n vagy parancs+műszak+N Mac számítógépen.

  3. Megjelenik egy ablak, amely elmagyarázza az Opera privát módját.

  4. Ha egy linket privát módban szeretne megnyitni az Operában, kattintson rá a jobb gombbal (vagy nyomja meg a Ellenőrzés+Kattints Mac-en) és válassza a lehetőséget Megnyitás új privát ablakban.

    A privát módba történő belépéshez az Opera Touch iOS mobilböngészőben érintse meg a ikont oldalak ikont, koppintson a ikonra Menü (három pont), majd válassza a lehetőséget privát módban.