Az iCloud Drive használata

Az iCloud Drive, amely csak az iCloud egyik aspektusa, felhőalapú tárhelyet biztosít iPhone, iPad, iPod touch, Mac és Windows PC-jéhez. Az iCloud Drive segítségével minden fájlt és mappát naprakészen tarthat minden eszközön, fájlokat oszthat meg másokkal, új fájlokat és mappákat hozhat létre, és még sok minden mást.

Az iCloud Drive szépsége, hogy bármilyen eszközről elérheti fájljait, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik. Bármilyen típusú fájlt tárolhat az iCloud Drive-ban, amennyiben az legfeljebb 50 GB, és nem lépi túl az iCloud tárhelykorlátját. 

Ezek az információk az iCloud Drive-ra vonatkoznak az összes támogatott eszközön, beleértve az iPhone-t, iPad-et, iPod touch-ot, Mac-et és a Windows PC-t.


Az iCloud Drive beállítása

Először ellenőrizze, hogy az iCloud Drive minden eszközén be van-e állítva.

Az iCloud Drive beállítása előtt frissítse Apple eszközét a legújabb iOS, iPadOS vagy macOS rendszerre. Ha Windows számítógépe van, frissítsen Windows 7 vagy újabb verzióra, és töltse le az iCloud for Windows rendszert. Győződjön meg arról, hogy az iCloud be van állítva minden eszközén, és be van-e jelentkezve az iCloudba.

IPhone-on, iPad-en vagy iPod Touch-on

Ugrás Beállítások [a neved], majd érintse meg a gombot iCloud. Lehet, hogy meg kell adnia a jelszavát. Görgessen lefelé, és keresse meg iCloud meghajtó; győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva (zöld).

Mac-en

Menj a Apple menü és válassza ki a System Preferences, Akkor Apple ID. (Ha macOS Mojave vagy korábbi verziót használ, akkor nem kell kiválasztania az Apple ID-t.)

választ iCloud és kérésre jelentkezzen be Apple ID-jével. (Előfordulhat, hogy meg kell adnia az iPhone jelszavát.) Ha most először fér hozzá az iCloudhoz Mac-jéről, kattintson a Következő a bevezető képernyőkön keresztül. Válassza a lehetőséget iCloud meghajtó bekapcsolni.

Az iCloud.com oldalon

Jelentkezzen be az iCloud.com webhelyre. Válassza a lehetőséget oldalak, Számokvagy Alaphang. Válassza a lehetőséget Frissítsen iCloud Drive-ra ha frissítést kérnek. 

Windows PC-n

Miután beállította az iCloud Drive alkalmazást iPhone-ján, iPad-jén, iPod touch-ján vagy Mac-jén, állítsa be a Windows PC-n. Menj Rajt, nyisd ki Alkalmazások vagy programok, és nyissa meg iCloud for Windows. Írja be Apple ID-jét az iCloudba való bejelentkezéshez. Válassza a lehetőséget iCloud meghajtó, Majd válassza ki alkalmaz.


Hozzáférés a fájljaihoz az iCloud Drive-on

Az iCloud Drive hasznos eszköz, mert lehetővé teszi fájljainak bárhonnan való elérését. Néhány módja van a fájlok elérésének az iCloud Drive-ban, a használt eszköztől függően.

  • Az iCloud.com webhelyről származó fájlok eléréséhez lépjen a következő helyre: iCloud meghajtó.
  • Az iPhone vagy iPad eszközről származó fájlok eléréséhez lépjen a Fájlok kb. (IOS 9 vagy iOS 10 rendszeren a iCloud meghajtó kb.)
  • Windows 7 vagy újabb verziójú számítógépén, valamint az iCloud for Windows rendszeren lépjen a következőre: iCloud meghajtó in File Explorer.

A fájlok elérése Mac-en

Mac számítógépén menjen iCloud meghajtó in Kereső.

Az összes fájl áthelyezése a Asztal és dokumentumok mappát az iCloud Drive-ra, be kell kapcsolnia a Asztal és dokumentumok funkció. Bekapcsolni Asztal és dokumentumok:

  1. Menj a alma menüt, és válassza a lehetőséget System Preferences követ iCloud. (Győződjön meg arról, hogy az iCloud Drive be van kapcsolva.)
  2. Mellett iCloud meghajtó válasszuk Opciók.
  3. Válaszd a Asztal és dokumentumok mappát.
  4. választ csinált.

In Kereső, most meglátja a Asztal és dokumentumok mappa a iCloud szakaszát az oldalsávon. 

Az Asztal és a Dokumentumok bekapcsolásához macOS Sierra vagy újabb szükséges.


iCloud meghajtó tárhelye

Minden Apple ID-fiókhoz 5 GB iCloud Drive-tárhely tartozik. Ez elegendő tárhely az iPhone vagy iPad biztonsági mentéséhez, sőt néhány fotó tárolásához. Ha azonban sok fényképhez és fájlhoz szeretne hozzáférni, vagy ha családtagjai ugyanazon az Apple ID-n vannak, akkor érdemes helyet adnia.

Az iCloud Drive viszonylag olcsó a többi felhőalapú szolgáltatáshoz képest. Az Apple 50 GB-os csomagot kínál havi 99 centért, 200 GB-os csomagot 2.99 dollárért havonta, terabájt tárhelyet pedig havi 9.99 dollárért. A legtöbb embernek jó lesz az 50 GB-os terv.

Frissítse a tárhelyet iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékről

Tárhelycsomagjának frissítéséhez lépjen ide: iPhone, iPad vagy iPod touch Beállítások> [a neved]> iCloud> Tárhely kezelése. Koppintson a További tárhely vásárlása or A tárolási terv módosítása. Válasszon tervet, koppintson a gombra Vásárol, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Frissítse a tárhelyet a Mac számítógépén

Menj a Apple menü> Rendszerbeállítások, Majd válassza ki Apple ID> iCloud. Válassza ki a kezel, Ezt követi A tárolási terv módosítása or További tárhely vásárlása. Válasszon tervet, válasszon Következő, és írja be az Apple ID jelszavát.

Frissítse a tárhelyet a Windows számítógépéről

Nyissa meg az iCloud for Windows alkalmazást. Kattintson a gombra Tároló, Ezt követi A tárolási terv módosítása. Válasszon tervet, majd kattintson a gombra Következő. Írja be az Apple ID jelszavát, majd kattintson a gombra Vásárol.