Az iCloud kulcstartó beállítása és használata

Az iCloud kulcstartó az Apple első féltől származó jelszókezelője, amelyet Mac és iOS eszközökön, például iPhone-on használnak. Ez az eszköz tárolja a webhelyek és alkalmazások bejelentkezési adatait, hogy a felhasználók a jövőben gyorsabban hozzáférhessenek ezekhez a szolgáltatásokhoz anélkül, hogy minden alkalommal manuálisan kellene megadniuk a fiókadatokat.

Az iCloud kulcstartó csak olyan okos eszközökön érhető el, amelyek legalább iOS 8.4.1 rendszert futtatnak, vagy Mac számítógépeken, amelyeken OS X Yosemite 10.10.5 vagy újabb verzió van telepítve.


Az iCloud kulcstartó biztonságos?

Minden felhasználói információt az eszköz és az iCloud szerverek mentenek végponttól végpontig titkosítással, amely megvédi azokat, és még az Apple technikusait is megakadályozza, hogy hozzáférjenek hozzájuk, miközben feltöltik vagy tárolják az adatközpontjaikban. Ez a további biztonság a hardverhez és az eszköz jelszavához társított egyedi magánkulcsnak köszönhetően lehetséges.

Noha fiókjának felhasználónevét és jelszavát általában biztonságosnak tekintik az iCloud Kulcstartóban, és a szolgáltatás felgyorsíthatja a webhelyekhez és alkalmazásokhoz való hozzáférést, fontos megjegyezni, hogy a szolgáltatás engedélyezésével a legtöbb webhely automatikusan bejelentkezik.

Ez nagyszerű lehet az Ön és a termelékenység szempontjából, de azt is jelenti, hogy bárki más, aki ugyanazzal a fiókkal használja az eszközét, ugyanahhoz a webhelyhez és alkalmazáshoz is hozzáférést kap. Emiatt érdemes korlátozni az iCloudot egyes szolgáltatásokban, és manuálisan bejelentkezni a régimódi módon.


Mi az iCloud kulcstartó, Apple kulcstartó és iOS kulcstartó?

Az Apple jelszókezelőjének hivatalos neve az iCloud Keychain, bár egyesek és online források véletlenül Apple Keychain, iOS Keychain vagy akár csak Keychain néven emlegetik. Az iOS és a macOS egyes beállításai az iCloud kulcstartót kulcstartónak is nevezik.

Nincs kulcstartó alkalmazás, mivel a szolgáltatás az Apple modern operációs rendszereinek része a Mac számítógépeken és a vállalat intelligens eszközein, például az iPhone-on és az iPad-en. Ha Kulcstartó alkalmazást használ, akkor valószínűleg egy másik szolgáltatás.


Az iCloud kulcstartó bekapcsolása

Az iCloud kulcstartó valószínűleg már engedélyezve van az Apple eszközén, de ha ki volt kapcsolva, akkor ezeket a lépéseket használhatja a bekapcsoláshoz. Ezzel szemben ezeket az utasításokat az iCloud kulcstartó kikapcsolásához is használhatja.

Az iCloud kulcstartó aktiválásának lépései szinte azonosak Mac és iPhone felhasználók számára.

  1. Az iPhone készüléken nyissa meg beállítások. Mac rendszeren kattintson a alma logó> System Preferences.

  2. Koppintson Apple azonosítójára vagy nevére.

    Ha Mac számítógépén a Mojave vagy korábbi verzió fut, akkor ugorhat a következő lépésre.

  3. Érintse iCloud > kulcstartó.

  4. Koppintson a melletti kapcsolóra vagy mezőre iCloud kulcstartó a jelszókezelő bekapcsolásához.


Hogyan lehet megtalálni a mentett jelszavakat Mac és iPhone készülékeken

A jelszavak Mac és iPhone rendszeren történő megtekintésének módszere nagyon hasonló.

Keresse meg a Mentett jelszavakat Mac-en

A Jelszavak megkereséséhez Mac rendszeren nyissa meg a Safari alkalmazást, kattintson a preferenciák > jelszavak, majd válassza ki azt a weboldalt, amelyen a jelszóra van szüksége.

Keresse meg a Mentett jelszót az iPhone készüléken

A webhely jelszavainak megkereséséhez iPhone-on érintse meg a elemet beállítások > Jelszavak és fiókok > Webhely- és alkalmazásjelszavak, majd koppintson a webhely nevére.

Ezen a képernyőn megérintheti szerkesztése vagy a webhely neve a kulcstartó jelszavak alaphelyzetbe állításához vagy teljes törléséhez.

Ha nem látja a kívánt weboldalt a listán, lehetséges, hogy manuálisan választotta, hogy nem mentse a bejelentkezési adatokat, amikor először meglátogatja a webhelyet. Előfordulhat, hogy egy másik jelszókezelő alkalmazást vagy más webböngészőt is használt, amely az adatokat a saját beállításai között menthette el.

Elfelejtette a kulcstartó jelszavakat és felhasználóneveket? Ez az információ akkor is hasznos lehet, ha olyan eszközön kell megadnia a fiók bejelentkezési adatait, amely nem támogatja az iCloud kulcstartót, mivel az egyes felhasználónéveket és jelszavakat megtekintheti, ha megérinti az egyes webhelyek nevét a listából.


Mi az a kulcstartó jelszó?

Ha az iPhone vagy a Mac valaha is kulcstartó jelszót kér, akkor valószínűleg meg kell adnia az Apple azonosítóját. Az Apple ID azonos fiók, amelyet az App Store áruházból és az iTunes médiából vásárol.

Ha ez nem működik Mac számítógépen, akkor lehet, hogy újra be kell írnia a számítógéphez beállított jelszót. Ez eltérhet az Apple azonosítójától, és arra szolgál, hogy megakadályozza mások bejelentkezését a Mac bekapcsolása után.