Fájlok mentése iCloud Drive-ra a Mac-en

Az iCloud az Apple által felhőalapú tárolási és számítási szolgáltatás, amelyet 2011-ben indított el. Az iCloud nem csak biztonságosan tárolja a tartalmát, hanem szinkronizálja alkalmazásait és adatait az összes eszközén, például a Mac-en, iPad-en és iPhone-on.

Az iCloud Drive az iCloud része. Mentsen fotókat, dokumentumokat, alkalmazásadatokat és még sok minden mást az iCloud Drive adattárába, majd az összes eszközén elérheti ezeket a fájlokat, hasonlóan a szolgáltatásokhoz, mint a Dropbox.

Az iCloud és az iCloud Drive segítségével egyszerűen mentheti a fájlokat a Mac számítógépéről, majd hozzáférhet hozzájuk iPhone, iPad vagy iCloud.com oldaláról. Az alábbiakban áttekintjük az iCloud Drive beállítását és a fájlok mentését a Mac asztalról.

A cikkben szereplő információk az iCloud Drive-ra vonatkoznak Mac számítógépeken (OS X 10.10 vagy újabb). Győződjön meg arról, hogy az összes számítógépén és eszközén Apple ID azonosítóval van bejelentkezve az iCloudba.


Állítsa be az iCloud Drive alkalmazást

Ha még nem állította be az iCloud Drive-ot, a folyamat gyors és egyszerű. Engedélyeznie kell az iCloud Drive-ot minden iOS-eszközén, például iPhone-ján és iPadjén, valamint Mac-jén.

Mielőtt elkezdené, frissítse eszközeit a legújabb iOS vagy iPadOS verzióra, és frissítse Mac-jét a legújabb MacOS verzióra, amelyet támogatni tud.

Az iPhone, iPad és iPod Touch készüléken

  1. Nyisd ki beállítások eszközén, majd koppintson a nevére.

  2. Érintse iCloud.

  3. Görgessen lefelé, és kapcsolja be iCloud meghajtó.

Mac számítógépén

  1. Az Apple menüből válassza a lehetőséget System Preferences.

  2. Ha macOS Catalina rendszert használ, válassza a lehetőséget Apple ID. Ha macOS Mojave vagy korábbi verziót használ, akkor nem kell kiválasztania az Apple ID-t. 

  3. választ iCloud.

  4. Ha a rendszer kéri, jelentkezzen be Apple ID-jével.

  5. Kapcsolja be az iCloud Drive-ot a mellette lévő négyzet bejelölésével.


Fájlok használata az iCloud Drive segítségével

Az iCloud Drive beállítása és az összes eszközön való engedélyezése után az iCloud-ban már tárolt dokumentumok automatikusan az iCloud Drive-ba kerülnek. IOS-eszközein, például iPhone-ján és iPadjén, a fájlok a Fájlok alkalmazásban, valamint az Oldalak, Számok és Keynote alkalmazásokban láthatók.

Alapértelmezés szerint az iCloud Drive rendelkezik mappákkal minden Apple iWork alkalmazáshoz (Keynote, Pages és Numbers), valamint mappákkal rendelkezik az Automator, az Preview, a QuickTime Player, a Script Editor és a TextEdit számára. Adja hozzá saját mappáit is, és tárolja a kívánt dokumentumokat. (Bővebben erről alább.)

A dokumentumok és más fájlok tárolása az iCloud Drive-ban attól függ, hogy milyen OS X vagy macOS verzióval rendelkezik. A macOS Sierra és újabb verzióinál ez könnyű. Csak engedélyezze az Asztal és a Dokumentumok mappákat, hogy automatikusan szinkronizálja az iCloud Drive-ot. Korábbi OS X vagy macOS verziók esetén manuálisan kell áthelyeznie az asztali fájlokat és dokumentumokat az iCloud Drive-ra.

Amikor regisztrál az iCloudra, automatikusan 5 GB ingyenes tárhelyet kap. Ha több helyre van szüksége az iCloudban, frissíthet nagyobb tárhelyre.


Fájlok mentése az iCloud Drive-ra a Sierra és későbbi verziókkal

A macOS Sierra programtól kezdve lehetősége van az Asztal és a Dokumentumok mappát az iCloud Drive-ban tárolni, és minden eszközén elérni őket. Például kezdjen el egy dokumentumot a Mac asztali számítógépén, majd később dolgozzon rajta az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén, valamint az iCloud.com oldalon. Minden automatikusan mindenhol naprakész marad.

Az Asztal és Dokumentumok mappa hozzáadása az iCloud Drive-hoz:

  1. Az Apple menüből válassza a lehetőséget System Preferences.

  2. választ Apple azonosító. (MacOS Mojave, High Sierra vagy Sierra esetén nem kell kiválasztania az Apple ID-t.)

  3. Kattints iCloud.

  4. A mellette lévő négyzet bejelölésével ellenőrizze, hogy az iCloud Drive engedélyezve van-e.

  5. Az iCloud Drive mellett válassza a lehetőséget Opciók.

  6. Helyezzen egy pipát a mellett Asztal és dokumentumok mappák.

  7. választ csinált. A Finderben most láthatja a asztali és dokumentumok mappák a iCloud szakaszát az oldalsávon. Ezek a fájlok automatikusan szinkronizálódnak az összes eszközön.


Fájlok mentése az iCloud Drive-ra a korábbi operációs rendszer verziókkal

Korábbi OS X és macOS verziók esetén nem engedélyezi az Asztal és a Dokumentumok mappák mentését az iCloud Drive-ra. Ugyanakkor manuálisan létrehozhat mappákat az iCloud Drive-on, és áthelyezheti vagy átmásolhatja fájljait, hogy hozzáférhessen hozzájuk iOS-eszközein vagy az iCloud.com-on.

  1. Az iCloud Drive eléréséhez válassza a ikont Kereső ikonra a Mac dokkolóban.

  2. választ iCloud meghajtó tól Érdekes tálaló.

  3. Kattintson a jobb gombbal az ablakban, és válassza a lehetőséget Új mappa. Nevezze el a mappát tetszés szerint, például Munkairatok.

  4. Kattintson a jobb gombbal az iCloud Drive elemre, és válassza a lehetőséget Megnyitás új lapon.

  5. Lépjen egy mappába, amelyben az új fájlba menteni kívánt fájlok találhatók Munkairatok mappát az iCloud Drive-ban.

  6. Válassza ki a kívánt fájlokat az iCloud Drive-on. A fájl vagy fájlok áthelyezéséhez húzza át őket a Finder ablak tetején található iCloud Drive fülre.

    A fájl vagy fájlok másolásához tartsa lenyomva a gombot opció gombot, és húzza a fájlt vagy fájlokat a Finder ablak tetején található iCloud Drive fülre.

    A drag-and-drop módszer alapértelmezés szerint a fájlok áthelyezését jelenti, miközben a opció kulcs megőrzi a fájl másolatát az eredeti helyén.

  7. Tartsa lenyomva, amíg az iCloud Drive ablak meg nem nyílik, majd húzza a ikont Munkairatok mappa (vagy bármi, amit elnevezett). Másolás esetén engedje el a opció kulcs.

  8. Hozzon létre annyi mappát, amennyit csak akar, és helyezzen át vagy másoljon tetszőleges fájlokat, mindaddig, amíg egy fájl nem nagyobb, mint 50 GB, és nem haladja meg az iCloud tárhelyét.


Dokumentumok mentésekor mentse a fájlokat az iCloud Drive-ra

A fájl egy példányának egyszerű mentése az iCloud Drive-ra, ha új dokumentumot ment.

  1. Nyissa meg az iCloud Drive-ra menteni kívánt fájlt vagy dokumentumot, például egy Word-dokumentumot.

  2. választ Megtakarítás or Mentés.

  3. Válassza a melletti legördülő menüt Ahol És válasszon iCloud meghajtó.

  4. választ Megtakarítás. Ezt a dokumentumot az iCloud Drive-ra mentette, és iOS-eszközeiről és az iCloud.com-ról férhet hozzá.