Az iTunes használata külső merevlemezen

Figyelembe véve, hogy a legtöbb embernek ezer, ha nem tízezer dala van iTunes könyvtárában, ezek a könyvtárak sok merevlemez-helyet foglalhatnak el. Amikor alkalmazásokat, podcastokat, HD filmeket és tévéműsorokat, valamint könyveket ad hozzá, gyakran előfordul, hogy egy iTunes könyvtár 25, 50 vagy akár 100 GB méretet dönt.

Az ekkora könyvtárak azonban több helyet foglalhatnak el egy merevlemezen, mint amennyi rendelkezésre áll - egy viszonylag egyszerű megoldás létezik a problémára.

Így tarthatja meg (és akár bővítheti) hatalmas iTunes könyvtárát, miközben továbbra is elegendő helyet hagy a fontos programok és fájlok számára a fő merevlemezen. És ha folyamatosan csökken az 1-2 terabájtos (1 TB = 1,000 GB) meghajtó költsége, óriási mennyiségű, megfizethető tárhelyhez juthat.


Az iTunes használata külső merevlemezen

Az iTunes könyvtár külső merevlemezen történő tárolásához és használatához tegye a következőket:

  1. Keressen meg és vásároljon meg egy külső merevlemezt, amely az Ön árkategóriájában található, és lényegesen nagyobb, mint a jelenlegi iTunes könyvtár. Mielőtt cserélnie kellene, sok helyre kell nőnie.

    A 10 legjobb külső merevlemez 2020-ban

  2. Csatlakoztassa az új külső merevlemezt a számítógéphez, rajta az iTunes könyvtárral, és készítsen biztonsági másolatot az iTunes könyvtárról a külső merevlemezre. Mennyi ideig tart, függ a könyvtár méretétől és a számítógép / külső merevlemez sebességétől.

    Előfordulhat, hogy hitelesítenie kell az iTunes mappa másolatát; folytassa és tegye ezt.

  3. Lépjen ki az iTunes-ból.

  4. Tartsa lenyomva a Opciókulcs Mac-en vagy a Shift billentyű Windows rendszeren és indítsa el az iTunes alkalmazást. Tartsa lenyomva ezt a gombot, amíg egy ablak fel nem jelenik, és kéri Válassza az iTunes könyvtár lehetőséget.

  5. Kattints Válasszon Könyvtár.

  6. Navigáljon a számítógépén, hogy megtalálja a külső merevlemezt. A külső merevlemezen keresse meg azt a helyet, ahol biztonsági másolatot készített az iTunes könyvtárról.

  7. Amikor megtalálja azt a mappát (Mac gépen) vagy egy nevű fájlt iTunes library.itl (Windows rendszeren) kattintson a gombra Válasszon Mac-en or OK Windows rendszeren.

  8. Az iTunes betölti ezt a könyvtárat, és automatikusan módosítja annak beállításait, hogy az alapértelmezett iTunes mappa legyen, miközben használja. Feltéve, hogy követte a biztonsági másolat készítésének minden lépését (ami a könyvtár összevonása és rendezése a legfontosabb), akkor az iTunes könyvtárat a külső merevlemezen is használhatja, ugyanúgy, mint a fő merevlemezen.

Ezen a ponton törölheti az iTunes könyvtárat a fő merevlemezről, ha akarja.

Mielőtt azonban ezt megtennéd, győződjön meg arról, hogy az iTunes könyvtárából minden átkerül a külső meghajtóra, vagy hogy van egy második biztonsági mentése, minden esetre. Ne feledje, hogy amikor törli a dolgokat, azok örökre eltűnnek (legalábbis anélkül, hogy újratöltenék az iCloud vásárlásait, vagy hogy meghajtó-helyreállító céget alkalmaznának), ezért a törlés előtt feltétlenül győződjön meg róla, hogy minden megvan.


Tippek az iTunes használatához külső merevlemezzel

Bár az iTunes könyvtár külső merevlemezen történő használata nagyon kényelmes lehet a lemezterület felszabadítása szempontjából, van néhány hátránya is. Az alábbiakban néhány tippet érdemes szem előtt tartanod:

  • Ha törli az iTunes könyvtárat a fő merevlemezről, akkor nincsenek zenei, videó vagy egyéb iTunes fájlok, ha a külső merevlemez nincs csatlakoztatva. Lehet, hogy ez rendben van, ha van iPod vagy iPhone, de ha nincs, fájdalmat okozhat.
  • IPhone, iPod vagy iPad szinkronizálásakor győződjön meg róla, hogy először csatlakoztatta a külső merevlemezt. Mivel az iTunes könyvtár a külső meghajtón él, amikor megpróbálja szinkronizálni ezeket az eszközöket, meg fogják keresni azt a meghajtót. Ha nem találják meg, akkor a szinkronizálás rendetlen vagy problémás lesz.
  • Fontolja meg az iTunes automatikus szinkronizálásának kikapcsolását az ilyen jellegű problémák megelőzése érdekében.
  • Ha szinkronizál a fő merevlemezzel, vagy elemeket vásárol / tölt le a fő merevlemezre, akkor a következő csatlakoztatásakor könnyedén felveheti azokat a külső merevlemezre. Ebben az esetben,

A külső merevlemez csatlakoztatása az iTunes alkalmazáshoz

  1. Lefog opció or műszak amikor elindítja az iTunes alkalmazást.

  2. Válassza ki az iTunes könyvtárat a külső meghajtón.

  3. Ezután menj filé > könyvtár > Könyvtár szervezése.

  4. A felbukkanó ablakban ellenőrizze a mellette lévő négyzetet A fájlok konszolidálása kattintásra kerül.

  5. Kattints OK. Ez a fő merevlemez iTunes könyvtárába felvett új fájlokat a külső merevlemezre másolja.