Az iTunes Match beállítása és használata iPhone-on

Éves díj ellenében az iTunes Match szinkronizálja zenéjét az összes Apple-eszközén, és webalapú biztonsági másolatot biztosít arra az esetre, ha bármilyen fájlt elveszítené. A szolgáltatás egyetlen könyvtárat hoz létre, amelyet megoszt a Mac, az iPhone, az iPad és az iPod Touch között, és ha egy helyre ad hozzá egy dalt, az automatikusan megjelenik a többiben. Az iTunes Match bekapcsolása és a szolgáltatás használata az alábbiak szerint történik.

Ezek az utasítások az iTunes 10.5.2 és újabb verzióira, valamint az iOS 5 és újabb rendszerű eszközökre vonatkoznak.


Hogyan állítsuk be az iTunes mérkőzést az iTunes alkalmazásban

Az iTunes Match telepítéséhez a számítógépén használja az iTunes Store alkalmazást.

Noha fel lehet iratkozni az iTunes Match-re iPhone vagy iPod touch készülékéről, zeneszámokat csak az asztali iTunes programból tölthet fel és egyeztethet.

  1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást.

  2. választ bolt.

  3. Görgessen a képernyő aljára, és válassza a lehetőséget iTunes Match.

  4. A következő képernyőn válassza a lehetőséget Feliratkozás.

    Az előfizetéshez érvényes hitelkártyával rendelkező iTunes-fiókra van szükség.

  5. Jelentkezzen be abba az iTunes-fiókba, amelyhez zenét szeretne hozzáadni.

  6. Az iTunes Match beolvassa a könyvtárat, elküldi az információkat az Apple-nek, és szinkronizálja a könyvtárat az iTunes Store-mal. Minden dal, amely mind az iTunes könyvtárban, mind az áruházban található, megegyezik a fiókjával.

  7. Az iTunes elemzi a könyvtáradat és feltölti könyvtáradat a felhőbe, az album képével együtt.

  8. Az összes dal feltöltése után egy képernyőn értesülhet arról, hogy a folyamat befejeződött. Válassza a lehetőséget csinált, majd ossza meg zenéjét az Apple ID-jéhez hozzáférő eszközökkel.


Használja az iTunes Match alkalmazást iPhone-on és iPod Touch-on

A zene kezelése iOS-eszközén korábban szinkronizálást igényelt az asztali számítógéppel. Az iTunes Match segítségével hozzáadhatja a kívánt zeneszámokat iPhone vagy iPod touch készülékéhez anélkül, hogy csatlakoztatná az iOS eszközt a számítógéphez, mert a könyvtár szinkronizálja a felhőt.

Ha iPhone vagy iPod touch készülékét összekapcsolja az iTunes Match programmal, az eszközön lévő összes zene törlődik, és helyettesíti azt az online könyvtárral. Nem veszíti el véglegesen a zenét - még mindig a számítógép iTunes könyvtárában és az iTunes Match-fiókjában van -, de az eszközét törli. Ha gondosan gondozta a zenét a készüléken, akkor a semmiből kell kezdenie. A szinkronizálást akkor sem használhatja a zene kezeléséhez, ha kikapcsolja az iTunes Match alkalmazást.


Az iTunes Match engedélyezése iPhone és iPod touch készüléken

Kövesse az alábbi lépéseket az iTunes Match engedélyezéséhez iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékén:

  1. Nyissa meg a beállítások app.

  2. Érintse zene.

  3. Mozgassa a iTunes Match csúszka a Be / zöld.

  4. Ha figyelmeztetés jelenik meg, érintse meg a elemet engedélyezése.

  5. Az eszköz törli az összes zenét, és lecseréli a felhőben tárolt könyvtár listájára.


Töltse le az iTunes Match Songs-t iOS-eszközre

Az iTunes Match alkalmazásból kétféleképpen adhat hozzá zenét az eszközeihez:

  • Egy dal letöltéséhez az iTunes Match alkalmazásból lépjen a Zene alkalmazásba, és koppintson a dal melletti felhő ikonra. Album letöltéséhez koppintson a felhő ikonra az album képernyőjének tetején.
  • Ha megérinti a hallgatni kívánt dalt, az automatikusan letöltődik. Míg a dal ugyanúgy játszik, mint az eszközén, valójában letöltés és lejátszás folyik. Legközelebb nem kell letölteni; a raktárában lesz.

Mit jelent a felhő ikon az iTunes Match alkalmazásban

Ha engedélyezve van az iTunes Match, minden előadó vagy dal mellett felhő ikon jelenik meg. Ez az ikon azt jelenti, hogy a dal vagy album elérhető az iTunes Match alkalmazásból, de nincs letöltve a készülékére. A felhő ikon eltűnik, amikor dalokat tölt le.

Hogyan lehet adatokat megőrizni az iTunes Match használatakor

Ha sok dalt szeretne letölteni iPhone készülékére, csatlakozzon egy Wi-Fi hálózathoz, ahelyett, hogy mobil adatot használna. A Wi-Fi gyorsabb, és nem számít bele a havi adatkorlátba. A legtöbb iPhone rendelkezik bizonyos korlátokkal a havi adatfelhasználásra, és a legtöbb zenei könyvtár nagy. Ha zeneszámokat használ a dalok letöltésére, túllépheti a havi korlátot, és túlfizetési díjat kell fizetnie.

Kerülje el a mobiladatok használatát az alábbi lépések végrehajtásával:

  1. Nyisd ki beállítások.

  2. Érintse iTunes & App Store.

  3. Mozgassa a Használja a mobiladat-adatokat csúszka a Piszkosfehér.

  4. Most, ha a telefonja nem csatlakozik a Wi-Fi-hez, nem tölt le semmit.

Dalok hozzáadása az iTunes Matchhez

Az iTunes Match beállítása után csak egy eszközt kell hozzáadnia ahhoz, hogy hozzáférjen a többi eszközhöz. Akár lemásol egy CD-t az iTunes-ra, akár egy zeneszámot vásárol az iPhone készülékén található Zene alkalmazásból, az iTunes Match automatikusan frissíti a könyvtárat. Amikor eszközei újraszinkronizálódnak, a módosítások átkerülnek rájuk.

Hogyan lehet törölni egy dalt az iTunes Match alkalmazásból

Egy dal törlése az iTunes-ból korábban elég volt ahhoz, hogy eltávolítsa azt a számítógépével szinkronizált összes eszközről. Az iTunes Match használatával azonban döntést hozhat minden alkalommal, amikor kivesz egy dalt a könyvtárából.

  1. Kattintson a jobb gombbal a törölni kívánt dalra.

  2. választ Letöltés letöltése hogy a dalt a könyvtárban tartsa, de távolítsa el a fájlt a számítógépéről. A dalt továbbra is streamelheti, de az nem foglal helyet a merevlemezen.

  3. választ Törlés a könyvtárból a szám eltávolításához a számítógépről és az iTunes Match alkalmazásból. A továbbiakban nem jelenik meg az iTunes alkalmazásban vagy bármely más eszközén.

  4. Ha kiválaszt egy dalt, és megnyomja a gombot töröl billentyű a billentyűzeten a képernyőn megjelenő menü helyett, amely törli a dalt mind a könyvtárból, mind az iCloudból.

Frissítse az egyező dalokat 256 ezer AAC fájlra

Az iTunes Match ingyenes frissítést nyújt az összes illesztett zenére. Amikor az iTunes Match összehangolja a zenei könyvtáradat az iTunes adatbázissal, akkor az Apple fő iTunes könyvtárának dalait használja. Amikor ezt megteszi, 256 kbps AAC fájlként adja hozzá a dalokat (az iTunes Store-ban használt szabvány), még akkor is, ha a számítógépen lévő dal gyengébb minőségű.

Ha egy dalt 256 kbps-ra szeretne frissíteni, kattintson a jobb gombbal az iTunes alkalmazásban, és válassza a lehetőséget Letöltés letöltése hogy törölje a meglévő számot a számítógépről. Ha rákattint a felhő ikonra az újbóli letöltéshez az új verzió a mesterkönyvtár jobb minőségű dala.

Ha az Apple Music megjelenése előtt előfizetett az iTunes Match-re, akkor azon gondolkodhat, hogy szüksége van-e még mindkettőre. Megkaptuk az információkat, amelyek segítenek dönteni az Apple Music alkalmazásban. Szükségem van az iTunes Match-re?