A TeamSpeak beállítása és használata

Szeretne csoportot alapítani barátaival az online játékhoz, vagy üzleti szakember vagy, és fel akar állítani egy csoportot a belső kommunikációra. A TeamSpeak az egyik vezető platform, amely ilyen szolgáltatást és funkcionalitást kínál. Ez egy olyan szolgáltatás, amely alkalmazásokat kínál számítógépekhez és mobil eszközökhöz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy csúcskategóriás VoIP-technológiával kommunikáljanak egymással a kiváló minőségű hanghívásokhoz. Így állíthatja be és használja.


Amire szükséged van

A következőkre van szükség a jó hangkommunikációhoz a TeamSpeak segítségével.

  • A TeamSpeak 3 szerverre és kliensre vonatkozó rendszerkövetelményei meglehetősen könnyűek. Legalább 4 MHz-es órajelű (nem csoda, hogy ilyen jól működik androidos telefonokon és iPhone-on), 800 MB memóriával (128 ajánlott) és 512 MB merevlemezzel még Pentium 5 is működik. tér. Minden platformon ugyanaz.
  • Szüksége lesz a VoIP-hez elegendő sávszélességű internet-kapcsolatra. Ha online játékot folytat, a TeamSpeak számára szükséges sávszélesség a már használthoz képest elhanyagolható. A sávszélesség tehát nem jelenthet problémát az online játékosok számára.
  • A TeamSpeak szoftver (kliens), amely ingyenesen letölthető.
  • Szüksége lesz egy TeamSpeak szerverre, amely a hangkommunikáció központi eleme. További információkért olvassa el alább.
  • Szüksége lesz egy csapatra, egy olyan csoportra, amely hajlandó kommunikálni és telepíteni az ügyfelet.

A TeamSpeak szerver beszerzése

Ez a munka legérdekesebb része. Különböző forgatókönyvek léteznek itt, attól függően, hogy hogyan fogja használni a szolgáltatást és milyen összefüggésben.

Az alkalmazások szabadon elérhetők, és csak a szolgáltatás fizetett. Most, ha ön maga is tud szervert szerverezni, ingyen kapja meg a szerver szoftvert. Havonta kell fizetnie a szolgáltatásért, ha Ön szakember, aki a vállalkozásán belül szeretné futtatni a dolgot. Ellenőrizze a weboldalukon az árképzést. Ne feledje, hogy ebben az esetben a kiszolgáló számítógépét bekapcsolva kell hagynia, és a nap 24 órájában, mindennap csatlakoznia kell. Vegye figyelembe azt is, hogy ha nonprofit szervezet vagy csoport, akkor ingyenes licencekkel rendelkezik.

Most, ha nem akarja zavarni magát a szervere, akkor bérelhet egyet. Rengeteg TeamSpeak szerver található, amelyek szolgáltatásokat kínálnak egyes ügyfelek számára. Ön havonta fizet a szolgáltatásért. A tipikus érték körülbelül 10 dollár lenne 50 felhasználó számára egy hónapra. Keressen rá a TeamSpeak szerverekre.


Az ügyfél letöltése és telepítése

Könnyű letölteni és telepíteni a TeamSpeak kliens alkalmazást. Lépjen a TeamSpeak webhely letöltési oldalára. A platformot (legyen az Windows, Mac vagy Linux) fel kell tüntetni a rendelkezésre álló verziókkal együtt.

Az Android eszközökhöz készült TeamSpeak ügyfélalkalmazás a Google Playről és az Apple App Store-ban található iPhone-hoz is beszerezhető.

A TeamSpeak alkalmazás beállítása

Miután elindította a letöltött telepítőfájlt, a szokásos módon felkérést kap, hogy olvassa el a felelősségi nyilatkozatot és a jogi nyilatkozatot, és hagyja jóvá. A telepítési sorrend meglehetősen gyakori és egyszerű, de vannak bizonyos paraméterek, amelyeket helyesen kell megadnia.

A telepítővarázsló a következőket kéri:

  • Válassz egy becenevet
  • Adja meg a mikrofon beállítását
  • Teszteld a mikrofont
  • Adja meg a billentyűzet gyorsbillentyűit, ha vannak ilyenek
  • Válasszon ki egy hangcsomagot az értesítésekhez
  • Válassza ki a beépülő modulokat, ha vannak ilyenek

A TeamSpeak alkalmazás használata

Az első dolog, amit meg kell tennie a TeamSpeak használatakor, hogy csatlakozzon egy szerverhez. Írja be a kiszolgáló címét, becenevét és jelszavát. Ezután csatlakozik az adott csoporthoz, és elkezdheti a kommunikációt. A többit ezzel az egyszerű és felhasználóbarát kezelőfelülettel gyorsan el lehet végezni. Ossza meg a szerver címét azokkal a barátokkal, akikkel kapcsolatba szeretne lépni.