Hogyan lehet megakadályozni az iTunes megnyílását, amikor egy iPhone Mac számítógéphez csatlakozik

Alapértelmezés szerint az iTunes automatikusan elindul, amikor iPhone-t csatlakoztat a Mac-hez. De érdemes tudni, hogyan lehet megakadályozni az iTunes megnyitását, amikor egy iPhone csatlakoztatva van, így nem ütközik konfliktusokba vagy más problémákba.

Az alábbi utasítások az iPhone 7 vagy újabb modellekre és a macOS 10.11-re vonatkoznak 10.14.6-ig. A 10.15 (Catalina) verzióban az iTunes helyébe a Music alkalmazás lép, és az iPhone-okat a Finder kezeli.


Miért nyílik meg az iTunes automatikusan

Ennek a viselkedésnek az oka az, hogy néhány iPhone-tulajdonos úgy dönt, hogy az iTunes segítségével frissíti iPhone-ját és szinkronizálja annak tartalmát az iTunes alkalmazással, szemben az iOS vezeték nélküli frissítésével.

Ez minden bizonnyal kényelmes, ha az alkalmazást zeneszámok, filmek és egyéb fájlok szinkronizálására szeretné használni. Az iTunes segítségével biztonsági másolatokat is készíthet iPhone-járól, valamint a jövőben bármikor visszaállíthatja az említett biztonsági másolatokat egy telefonra.


Hogyan lehet megakadályozni az iTunes automatikus megnyitását

Ha nem szeretné, hogy az iTunes automatikusan megnyíljon, amikor iPhone-ját a számítógépéhez csatlakoztatja, az iTunes alkalmazás Beállítások részében található néhány módosítással megoldania kell a problémát. A változtatásokat a következőképpen teheti meg:

A lépések végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy iPhone-ja nincs-e jelenleg csatlakoztatva a Mac-hez.

  1. Nyissa meg az iTunes programot a megfelelő parancsikon kiválasztásával a macOS dokkolóban vagy a Launchpadon belül.

  2. Kattints iTunes > preferenciák. Alternatív megoldásként megnyomhatja Command + vessző (,)

  3. Most meg kell jeleníteni az iTunes Preferences felületet, amely átfedi az alkalmazás főablakát. Kattintson a gombra Eszközök.

  4. Kattintson az Az iPodok, iPhones és iPads automatikus szinkronizálásának megakadályozása jelölőnégyzet (amely alapértelmezés szerint kitöltve van), így a pipa törlődik, kikapcsolva ezt a beállítást.

  5. Kattints OK.

  6. Zárja be az iTunes alkalmazást. Az iTunes már nem nyílik meg automatikusan, ha iPhone vagy más iOS-eszköz csatlakozik a Mac-hez.

Hogyan lehet az iTunes-t újra automatikusan megnyitni

Ha bármikor vissza akar térni az alapértelmezett viselkedésre, egyszerűen ismételje meg a fenti lépéseket, és engedélyezze Az iPodok, iPhones és iPads automatikus szinkronizálásának megakadályozása. A befejezés után az iTunes újra elindul, amikor vezetékes kapcsolaton keresztül csatlakoztat egy iPhone-t a Mac-hez.