Hogyan kell elvégezni a megosztott képernyőt az Android rendszeren

Néha több feladatot kell végrehajtania az Android telefonján. Különösen akkor, ha egy szöveges üzenetre próbál kódot kérni, vagy előhívja ezt az e-mail jelszót, hogy bejelentkezzen az eszközén lévő alkalmazásba. Tehát hogyan aktiválja az osztott képernyőt Androidon? Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan aktiválhatja az osztott képernyőt és hogyan kapcsolhatja ki.

A cikkben található utasítások olyan Android-telefonokra vonatkoznak, mint a Google Pixel, valamint a Samsung Android-telefonokra, amelyek Android 7.0 vagy újabb verziója.


A megosztott képernyő használata az Android állományon

Könnyű aktiválni az osztott képernyős opciót a részvényes Android telefonok modern verzióiban. Az Android régebbi verzióin (7.0 előtti) sok további lépés volt ennek elérése érdekében.

Az Android későbbi verzióinál azonban ez egyszerű feladat, a legtöbb harmadik féltől származó alkalmazással működik, és minimális lépéseket igényel a multitasking céljának eléréséhez, mint egy profi.

Az osztott képernyő funkció egy ideje már létezik, bár többablakos néven ismert az Android többi ízében.

  1. Menj a Apps menüt, és válassza ki a kívánt alkalmazást. Erre a példára választottuk Beállítások.

  2. Ezután tartsa lenyomva a készülék alsó részén található középső navigációs gombot, miközben felfelé csúsztat. Bizonyos eszközökben előfordulhat, hogy van egy fizikai gomb, de az újabb eszközökön ez egy digitális gomb.

  3. Ahogy felfelé csúsztat, az ablak beállítások kiemelni fogja. Válassza a lehetőséget beállítások. Megjelennek az Alkalmazásinformációk vagy az Osztott képernyő lehetőségei. Válassza a lehetőséget Osztott képernyős.

  4. Az első alkalmazás a képernyő tetején jelenik meg. A képernyő alján válassza a második alkalmazást, amelyet megosztott képernyő módban használni szeretne.

  5. Megnyílik a második ablak, így két ablak látható egymás mellett vagy felülről lefelé a kijelzőn. Most már szabadon navigálhat és több feladatot végezhet a két ablak között.


Hogyan lehet megszabadulni az osztott képernyőtől az Android állományon

Ha befejezte a megosztott képernyős vagy többablakos feladatok elvégzését, gyorsan és egyszerűen visszaállíthatja készülékét egyetlen képernyőre.

Az osztott képernyő ablakban érintse meg és tartsa lenyomva a két képernyőt elválasztó középső fekete sávot, és csúsztassa az ujját abba a képernyő irányába, amelyet már nem kíván használni.

Ez bezárja az alkalmazást, így továbbra is használhatja a másik programot elsődleges alkalmazásként.


Hogyan kell megosztani a képernyőt a Samsung Androidon

Az eredmények Samsung eszközön történő előállítása nagyon hasonlít a részvény verziókhoz, mivel nagyjából ugyanazokat a lépéseket kell követnie.

Ha fekvő módban szeretné használni az osztott képernyős Többablakos ablakot, győződjön meg róla Forgatott autók be van kapcsolva, és csak vízszintesen kapcsolja be a telefont osztott képernyős nézetben.

  1. Először a gomb megnyomásával szeretné elérni a jelenleg megnyitott alkalmazásokat Friss gomb a FŐOLDAL gombot.

  2. A Nemrég használt alkalmazásokat, érintse meg a app ikon az első alkalmazáshoz, amelyet megosztott képernyős módban szeretne használni. Az alkalmazáskártya tetején, közepén található, amely megjelenik a Nemrég használt apps.

  3. A megjelenő menüben válassza a ikont Megnyitás osztott képernyős nézetben opció, ha elérhető az adott alkalmazáshoz.

    Nem minden alkalmazás érhető el osztott képernyős módban. Ha megérinti az alkalmazás ikonját és a lehetőséget Megnyitás osztott képernyős nézetben nem jelenik meg, az osztott képernyő opció nem érhető el, és teljes képernyős módban kell használnia az alkalmazást.

  4. Ezután válassza ki a megnyitni kívánt második alkalmazást a Friss opciókat, vagy kiválaszthat egy másik alkalmazást a App lista.

  5. Ha sikeresen működött, a második alkalmazásnak közvetlenül az első megnyitott alkalmazás alatt kell megjelennie, és egyenlő távolságúnak kell lennie a képernyőn.


Hogyan lehet megszabadulni a megosztott képernyőn a Samsung Android rendszeren

Ha befejezte az osztott képernyő opció használatát a Samsung Android rendszerén, gyorsan és egyszerűen visszaállíthatja készülékét egyetlen képernyőre.

Az osztott képernyő ablakban érintse meg és tartsa lenyomva a középső elválasztó sávot, és húzza azt a képernyő irányába, amelyet már nem kíván használni.

Ez bezárja azt az alkalmazást, amely lehetővé teszi a másik használatát teljes képernyős módban.


Legyen produktívabb az osztott képernyőn az Androidon

A multitasking használatával nincs sok nehézség, és egyszerű folyamat lehet az osztott képernyő elérése az Android rendszeren, amennyiben a használni kívánt alkalmazások ezt lehetővé teszik. Egyes programok nem futnak osztott képernyős nézetben. Például a játékok általában teljes képernyős nézetet és teljes eszközforrásokat igényelnek a megfelelő működéshez.

Az osztott képernyőt nem engedélyező alkalmazások eseti alapon jelennek meg. Sok, az eszközhöz mellékelt, illetve termelékenységi és üzleti célú alkalmazásnak a fenti lépésekkel kell működnie.