Mi a teendő, ha vírusra figyelmeztető előugró ablakot lát az Android rendszeren?

Néha, bármennyire is igyekszik megvédeni Androidját a vírusoktól, előfordulhat, hogy egy vírusra figyelmeztető pop-up jelenik meg az Android készülékén. Sajnos legtöbbször, amikor valóban vírus van az Android-eszközön, csak akkor lát semmilyen figyelmeztetést, ha víruskereső szoftvert futtat.


A vírust figyelmeztető előugró ablak Androidon

A legtöbb esetben az Android-felhasználók csak akkor látnak hamis vírusra figyelmeztető előugró ablakot, amikor a webböngészővel rosszindulatú webhelyet keresnek fel.

Az előugró ablak arra figyelmeztet, hogy az Android vírussal fertőzött, és felkér, hogy érintse meg az egyik gombot a vizsgálat futtatásához és a szoftver eltávolításához az eszközről.

A legfontosabb, amit tehet, az nem érintse meg a weboldal bármely gombját.

Ha az Android vírusra figyelmeztető előugró ablak a webböngészőn kívül jelent meg, akkor lehetséges, hogy maga a böngésző egy rosszindulatú kiegészítővel fertőzött meg, amelyet el kell távolítani.

A jó hír az, hogy valószínűleg még nem fertőzte meg az Android készülékét egyetlen vírus sem, mindaddig, amíg még egyetlen gombot sem koppintott a webhelyen.

Hogyan állapítható meg, hogy a telefon vírus-e


Hamis vírusra figyelmeztető előugró ablak eltávolítása Androidon

Az előugró ablakot elindító rosszindulatú böngészőkód eltávolítása egyszerű.

  1. Lehetséges, hogy nem tudja bezárni a víruskereső előugró ablakot. Egyelőre ne aggódjon emiatt, csak zárja be az összes böngészőablakot.

  2. Lépjen az Android készülékére beállítások és érintse meg a megnyitáshoz Apps.

  3. Ezután görgessen le ahhoz a böngészőhöz, amelyet éppen a hamis vírus figyelmeztető előugró ablakának megjelenése előtt használt. Koppintson az alkalmazásra a beállításainak megnyitásához.

  4. Az alkalmazásablak tetején két gomb jelenik meg. Válassza a lehetőséget Kényszer leállítása kényszeríteni a böngészőalkalmazás leállítását.

  5. Előfordulhat, hogy megjelenik egy figyelmeztető előugró ablak, miszerint, ha kényszeríti az alkalmazás leállítását, az rosszul fog viselkedni. Ez ebben az esetben nem okoz gondot. Csak válassza ki a OK gombot.

  6. Vissza az Alkalmazás ablakba görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a A gyorsítótár törlése gombot, és koppintson rá.

  7. Miután a gyorsítótár teljesen kiürült, a megfelelő memóriahasználat 0 MB-ra csökken.

  8. Most, hogy leállította a böngészőt és törölte a gyorsítótárat, a hamis vírus felugró ablaknak el kell tűnnie.


Blokkolja az előugró ablakokat az Android böngészőben

Annak ellenére, hogy bezárta a hamis vírus előugró ablakát, a böngészőben továbbra is lehetnek olyan beállítások, amelyek lehetővé teszik a hamis vírus előugró ablakának újbóli megjelenését.

Tegye a következő lépéseket annak megakadályozására, hogy ez megismétlődjön.

Ezek az utasítások feltételezik, hogy a mobil Chrome böngészőt használja.

  1. Koppintson a nyílra a Chrome böngészőablak jobb felső sarkában. Ha úgy látja, hogy elérhető egy új krómfrissítés, válassza a lehetőséget Frissítse a Chrome-ot a frissítés kezdeményezéséhez. Ez biztosítja, hogy Ön a legújabb verzióval rendelkezzen, a legfrissebb biztonsági javításokkal együtt.

  2. Vissza a Chrome-menübe görgessen lefelé, és koppintson a ikonra beállítások.

  3. A Beállítások menüben görgessen lefelé, és koppintson a ikonra A webhely beállításai.

  4. A Webhelybeállítások menüben görgessen lefelé ide Előugró ablakok és átirányítások és érintse meg.

  5. Ban,-ben Előugró ablakok és átirányítások ablakban tiltsa le a választót, hogy a beállítás értéke Letiltja a webhelyeket az előugró ablakok és átirányítások megjelenítéséről (ajánlott).

  6. Menj vissza a A webhely beállításai ablakot, és görgessen lefelé a hirdetések. Koppintson rá a hirdetések ablak.

  7. Ban,-ben hirdetések ablakban tiltsa le a választót, hogy a beállítás értéke Blokkolja a hirdetéseket azokon a webhelyeken, ahol tolakodó vagy félrevezető hirdetések vannak.

  8. Vissza a A webhely beállításai ablakban görgessen le a Automatikus letöltések és érintse meg.

  9. Ban,-ben Automatikus letöltések ablakban engedélyezze a választót, hogy a beállítás legyen Kérdezd meg először.

Miután befejezte ezeknek a beállításoknak a frissítését, a böngészője jobban védett lesz az olyan rosszindulatú webhelyektől, amelyek megpróbálják elindítani a hamis vírusra figyelmeztető előugró ablakot az Androidon.


Az Android vírusok eltávolítása és letiltása

Ha még soha nem gyökereztette Android-ját, a vírus megszerzésének esélye nagyon alacsony. Azonban ez mindig lehetséges, és lehet egy vírus vagy más rosszindulatú program, amely előidézte a hamis vírusra figyelmeztető előugró ablakot.

Van Android vírusod? Itt van, hogyan lehet elzárni

Kövesse az alábbi lépéseket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy Android-ja tiszta a kártékony programoktól.

  1. Menj be az Androidodba beállítások, Koppintson a Apps, és görgessen lefelé az alkalmazások listáján. Távolítsa el azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem ismer fel, vagy amelyeket nemrég telepített. Az eltávolításhoz egyszerűen érintse meg az alkalmazást, és válassza a lehetőséget Uninstall.

  2. Telepítse a Malwarebytes alkalmazást a Google Playről. A telepítés után frissítse az adatbázist, és futtasson teljes rendszerellenőrzést az Android rendszerén. Ha a Malwarebytes rosszindulatú programot talál, akkor tisztítsa meg a vírust az eszközéről.

  3. Telepítse a CCleanert a Google Playről. Kövesse az utasításokat, hogy biztosítsa az alkalmazás számára a szükséges engedélyeket. Ezután válassza ki Futtassa a vizsgálatot a teljes vizsgálat futtatásához válassza a lehetőséget Indítsa tisztítása és válassza ki a Fejezze be a tisztítást az összes szemétfájl tisztításához az Android-ról.

Miután végrehajtotta a fenti lépéseket, Android-jának tisztának kell lennie minden olyan rosszindulatú programtól, amely a hamis vírusra figyelmeztető előugró ablakot okozhatta androidján.