A YouTube lejátszása a telefon hátterében

Ha az a célja, hogy YouTube-videókat játsszon a háttérben, miközben telefonál, akkor van egy rossz hírünk: a YouTube nem fogja megkönnyíteni az Ön számára.

Míg ez a funkció korábban különféle alkalmazásaiban jelen volt, a YouTube úgy döntött, hogy ezt a funkciót fenntartja a YouTube szolgáltatásainak előfizetőinek: a YouTube Premium és a YouTube Music.

Az alábbiakban néhány módszert mutatunk be a korlátozás kiküszöbölésére.

Julie Bang / Web

Az alábbi információknak függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android-telefonjukat: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.

Bármelyik megoldás eltűnhet, amely lehetővé teszi a YouTube lejátszását a háttérben, mivel a YouTube kitalálja, hogyan lehet lezárni a hurkot. Ha ettől függ, akkor fel kell fizetnie a YouTube szolgáltatásaira. Alternatív megoldásként töltse le a videókat a készülékére, és teljesen kerülje a YouTube alkalmazást.


Android

Használja Asztali módot

Az egyik egyszerű módja annak, hogy a YouTube a háttérben játsszon, a YouTube asztali verziójának használata a Chrome böngészőben. Így működik.

  1. Nyisd ki króm, és írja be a https://m.youtube.com webhelyet a YouTube mobil változatának megkereséséhez.

    Kerülje a YouTube alkalmazást

    Ha beír egy m-t a YouTube URL-je (https://m.youtube.com) elé, akkor biztosítja, hogy a böngészőben maradjon a YouTube eléréséhez. Fontos, hogy maradjon a böngészőben, és ne ugorjon át a YouTube alkalmazásra, ha azt szeretné, hogy a YouTube a háttérben játsszon.

  2. Keresse meg a lejátszani kívánt videót. Miután megtalálta a videót, koppintson a ikonra három függőleges pont a képernyő jobb felső sarkában a kiválasztáshoz asztali.

  3. Miután a webhely frissült, nyomja meg a gombot home gombot a videó lejátszásához. Váltson alkalmazást, vagy állítsa a képernyőt néma üzemmódba, és a videó leáll.

  4. Húzza ujját lefelé, hogy elérje a központ, és keresse meg a videót a beállításai között. nyomja meg játszik.

  5. Kapcsolja ki a képernyőt, vagy váltson másik alkalmazásra, és a YouTube továbbra is játszik.

Kép a képben nézet a YouTube videók lejátszásához a háttérben

A többfeladatos feladatok ellátására tervezett Picture-in-Picture (PiP) olyan funkció, amely elérhető az Android 8.0 Oreo vagy újabb rendszert futtató Android okostelefonokon. Így használhatja a PiP-t YouTube-videók lejátszásához a háttérben.

Nem zenelejátszó

A zenei tartalmat tartalmazó videók PiP módja csak a YouTube Premium-tagok számára érhető el, ezt a bejegyzés később részletezi. A készülékre telepítenie kell a YouTube legújabb verzióját is.

  1. Kapcsolja be a PiP-t azáltal, hogy megy beállítások okostelefonon vagy táblagépen.

  2. Érintse Apps.

  3. Görgessen lefelé a YouTube alkalmazás megtalálásához, és koppintson a ikonra YouTube. Alul válassza a lehetőséget Megengedett a Kép a képben részben.

  4. A PiP engedélyezéséhez kezdje el a videó lejátszását a YouTube alkalmazásban, majd nyomja meg a gombot Home gomb. A YouTube videó egy kis ablakban jelenik meg a képernyőn, amelyet az ujjával mozoghat. A videó lejátszása a többi alkalmazás megnyitásakor folytatódik.


Apple iOS

Használjon alternatív böngészőt a YouTube lejátszásához a háttérben

Bár a PiP előfizetés nélkül nem érhető el a YouTube-on iOS-eszközökön, továbbra is lejátszhat YouTube-videókat a háttérben iPhone-ján vagy táblagépén egy alternatív böngésző, például az Opera és a Dolphin használatával.

  1. Töltse le a Dolphin iOS-t vagy az Opera iOS-t.

  2. A letöltés után nyissa meg a böngészőt. típus https://m.youtube.com be a keresősáv hogy megtalálja a YouTube webhelyét.

  3. A böngészőben keresse meg a YouTube-on lejátszani kívánt videót.

    Ne használja a YouTube alkalmazást

    Fontos, hogy a böngészőben a YouTube mobil verziójában maradjon, és ne kattintson egyetlen olyan YouTube linkre sem, amely a készülékén lévő YouTube alkalmazáshoz vezet. A keresősáv tetején a következő lesz: https://m.youtube.com.

  4. Játssza le a videót. Miután elindult a videó, váltson másik alkalmazásra, vagy helyezze alvó üzemmódba a képernyőt. A videó leáll.

  5. Csúsztassa ujját a zenelejátszó megkereséséhez, és ellenőrizze, hogy a videó címe ott jelenik-e meg.

    Néha az iOS alapértelmezés szerint a médialejátszót a zenelejátszóban található zenei könyvtárba állítja, nem pedig a videót. Ha ez megtörténik, egyszerűen térjen vissza az Opera vagy a Dolphin YouTube-videójához, majd nyomja meg újra a Play gombot a zenelejátszó törléséhez, hogy az alapértelmezés szerint a YouTube legyen.

  6. Miután a videó címe megjelenik a vezérlőközpontban, nyomja meg a gombot játszik hogy a videó lejátszható legyen.

  7. Helyezze vissza telefonját alvó üzemmódba, vagy váltson alkalmazást, és a videó tovább játszik.


YouTube-előfizetés

Ha korlátlan hozzáférést szeretne olyan YouTube-videókhoz, amelyek folyamatosan a háttérben játszhatók, meg kell vásárolnia egy YouTube-előfizetést. A YouTube két előfizetési szolgáltatást kínál. A YouTube Premium (korábban Red néven) lehetővé teszi videók lejátszását a háttérben, és hozzáférést biztosít az eredeti videotartalmakhoz havi 11.99 dollárért. A YouTube Music egy zenei streaming szolgáltatás, amely lehetővé teszi a YouTube-videók havi 9.99 dolláros lejátszását a háttérben.