A Flash lejátszása az iPad-en

Az iPad számos furcsasága az, hogy nem képes lejátszani a Flash-t, amely magában foglalja mind a video streaminget, mind a Flash-mel készült játékokat. A témáról szóló fehér könyvben az Apple társalapítója, Steve Jobs azt írta, hogy a Flash nem támogatott, mivel hiányzott az érintőképernyők teljes támogatása, biztonsági és teljesítményproblémákat okozott, az akkumulátor élettartamát megemésztette, és extra réteget hozott létre a fejlesztő és az operációs rendszer. Most, hogy az Adobe kidobta a Flash for Mobile alkalmazást, nyugodtan mondhatjuk, hogy soha nem fogjuk látni a hivatalos Flash-támogatást az iPad-en, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudja működtetni a Flash-t. Megvizsgálunk néhány módot a Flash lejátszására az iPad készüléken.

Ezeknek a Flash-kompatibilis böngészőknek az egyik közös jellemzője a tartalom távoli szerverről történő továbbítása. Ahelyett, hogy közvetlenül kapcsolódnának egy webhelyhez, ezek a böngészők egy távoli kiszolgálóhoz kapcsolódnak, amely ezt követően letölti az oldalt az eredeti webhelyről. Ez a szerver ezután futtathatja a Flash programot, és videofolyamként visszaküldheti az iPad böngészőbe. Ez néha kissé megnehezítheti a Flash játékokkal vagy alkalmazásokkal való interakciót.

Web / Derek Abella

Sajnos, mivel az internet szabványosan eltávolodott a Flash-től, egyre kevesebb az alkalmazás, amely a Flash futtatásához készült az iPad-en.


Photon böngésző

A Photon böngésző egyszerűen a legjobb megoldás Flash videók és játékok iPaden történő lejátszására. A Photon egy teljes értékű böngésző, amely tartalmazza a webböngészőben elvárt összes hozzáadott funkciót, beleértve a füles weboldalakat, a teljes képernyős böngészést, a privát böngészést, a névtelen böngészést, a könyvjelzőket és a nyomtatás képességét.

De a fő ok, amiért az emberek megvásárolják a Photon böngészőt, az a Flash futtatásának képessége. Ez nem áll meg csupán videókkal. A Photon böngésző számos beállítást tartalmaz az élmény optimalizálása érdekében, például különálló Video és Game módokat. Egy Flash-játékhoz több beolvasás szükséges a felhasználó által, és gyorsabb a frissítés a lejátszótól, ellenkező esetben a játék szaggatottá vagy laggyá válhat.  

A Photon böngésző lehetővé teszi a képernyőn megjelenő billentyűzet használatát a Flash alkalmazás billentyűparancsaihoz és a különböző játékvezérlők közül való választáshoz. 

Töltse le a Photon böngészőt


Puffin webböngésző

A Puffin webböngésző rendelkezik ingyenes (fentebb hivatkozott) és fizetős verzióval, amely eltávolítja a hirdetéseket az ingyenes verzióból. Nemcsak Flash videók lejátszásához és Flash játékok futtatásához nyújt támogatást, hanem egy virtuális Trackpad vagy virtuális Gamepad közül is választhat a játékok jobb irányítása érdekében.

A Photon böngészővel ellentétben a Puffin meglehetősen jó webböngésző. Villámgyors, erős felhasználói felülettel. Sajnos a könyvjelzőkhöz való hozzáférés furcsa módon el van rejtve a menürendszerben, ahelyett, hogy a főképernyőn jelenne meg, ami sok felhasználó számára elegendő ahhoz, hogy visszafusson a Safarihoz. És ha a felhasználóknak más okra van szükségük egy másik böngésző használatához, akkor azok a hirdetések lehetnek bosszantóak. Noha a dilemma egyszerű megoldása a fizetős verzió megvásárlása lenne.


Felhő Tallózás

Míg a listán szereplő többi webböngésző úgy működik, hogy először letölti a webtartalmat egy távoli szerverre, mielőtt továbbítaná a böngészőhöz, a Cloud Browse egy hostolt Firefoxot használ. Ez a Cloud Browse rendben van a Flash-tartalmak megtekintésével, de nem olyan nagyszerű abban, hogy ténylegesen interakcióba lépjenek vele. 

Ez a szolgáltatás egyszerűen nem nyújt elég szolgáltatást ahhoz, hogy indokolja az ár megfizetését. Ha sokat kell kommunikálnia a Flash-lel, vagy valóban hozzáférést szeretne kapni a Flash-játékokhoz, akkor a Photon Browser marad a legjobb választás. Ha jó Flash támogatást és jó Safari alternatívát szeretne, akkor a Puffin lehet a legjobb fogadás.  

Töltse le a Cloud Tallózást


Miért érdemes elkerülni a többi Flash-alapú böngészőt

A HTML 5 szabványok gyors elfogadásával csökken a mobileszközök Flash-igénye. Ennek eredményeként néhány meglehetősen jó Flash böngésző, például a Skyfire eltűnt az alkalmazásboltból.  

Ezeket a jó böngészőket olyan alkalmazások váltották fel, amelyek azt állítják, hogy olyan Flash-támogatást nyújtanak, amely nem felel meg az elvárásoknak. Ezek némelyike ​​úgy működik, hogy böngészőt üzemeltet a számítógépén, és ezzel a böngészővel tárolja a weboldalt a mobilböngésző számára.

Mivel a webböngészők időnként kényes információkkal is foglalkozhatnak, a legjobb, ha tartjuk ezt a listát, ha feltétlenül rendelkeznünk kell Flash-támogatott böngészővel.