PS2 játékok lejátszása PC-n vagy Mac-en

Mit kell tudni

  • Játssz PS2-játékokat mind Windows, mind macOS-on emulátorral, a PS2-ből származó BIOS-szal és a régi PS2-játékokkal.
  • A PCSX2-t részesítjük előnyben Playstation emulátorunk számára. A Mac-eknek egy kis megoldásra van szükségük, ezért mielőtt kipróbálná, vegye figyelembe a kockázatokat.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan futtatható a PCSX2 Windows és Mac rendszeren, hogy PS2 játékokat játszhasson. Görgessen az aljára, hogy megtudja, hogyan működik az emuláció, és mit kell kezdeni, ha nem biztos benne.

Letöltheti a PS2 BIOS fájlokat és játékokat az internetről, de ezt csak saját felelősségére teheti meg. Ez az oktatóanyag feltételezi, hogy Ön PS2 és PS2 játékokkal rendelkezik, és a kényelem, a jobb grafika és egyéb előnyök érdekében PC-n szeretne játszani.


A PCSX2 használata PS2 játékok lejátszásához Windows PC-n

Sok PlayStation emulátor létezik, de a PCSX2 általánosan elfogadott a legjobb elérhető PS2 emulátor. Ez az emulátor nyílt forráskódú, elérhető Windows, macOS és Linux rendszerekhez, és jó előnyökkel jár. A grafika sokkal jobban néz ki, mint az eredeti PS2, a textúraszűrésnek és az aliasításnak köszönhetően, és beépített videorögzítőt is tartalmaz, amely bármikor rögzíti a játékot.

Az alábbiak szerint játszhatsz játékokat a Windows PC-n a PCSX2 segítségével:

  1. Töltse le a PCSX2 for Windows legújabb, stabil verzióját a hivatalos letöltési oldalról.

  2. Szerezze be a BIOS fájlt a PS2 konzolról, ha még nem tette meg.

    Ha még nem rendelkezik a BIOS-fájllal, a PCSX2 eszközzel és utasításokkal látja el a BIOS-fájlt. BIOS-fájlokat is letölthet az internetről, de a PS2 BIOS-fájlok számára nincs más jogi forrás, mint a saját tulajdonában lévő PS2.

  3. Futtassa a pcsx2 telepítő.

  4. választ Normál telepítés az emulátor telepítéséhez a Program Files könyvtárba, vagy Hordozható telepítés válassza ki a telepítési könyvtárat, és kattintson a gombra Következő.

  5. Válassza ki a Start menü vagy az asztali parancsikonokat, majd kattintson a gombra Következő.

  6. Válassza ki a telepítés helyét, ha a hordozható telepítési lehetőséget választotta, majd kattintson a gombra felszerel.

  7. Kattints befejez.

  8. Helyezze a PS2 BIOS fájlt a PCSX2 1.6.0 / bios mappát.

    Ez a mappa a mappában lesz Program Files könyvtár alapértelmezés szerint, vagy az egyéni helyen, amelyet a hatodik lépés során választott.

  9. Válassza ki a kívánt nyelvet, vagy hagyja Rendszer alapértelmezett, majd kattintson a gombra Következő.

  10. Kattints Következő.

    A legtöbb ember nyugodtan békén hagyhatja ezeket a lehetőségeket. Ha hibát tapasztal a folytatáskor, térjen vissza ide, kattintson a felső legördülő menüre, és válasszon egy másik lehetőséget. A CPU-tól függően két és négy lehetőség közül választhat. Próbálja ki az egyes lehetőségeket, amíg meg nem talál egy, a CPU-val működő eszközt.

  11. Kattintson a BIOS kattintson a felső mezőbe, majd kattintson a gombra befejez.

    Ha nem látja a BIOS-t, ellenőrizze, hogy a PCSX2 telepítés / bios almappájába helyezte-e, majd kattintson a Lista frissítése ezen a képernyőn.

  12. Kattints cDVD > ISO választó > Tallózás.

    PS2 játékokat közvetlenül a lemezről is játszhat, de ezek az utasítások feltételezik, hogy a játékokat a számítógépén lévő ISO fájlokba másolta.

  13. Keresse meg a mappát, ahol tárolja a játékait, válassza ki a lejátszani kívánt mappát, majd kattintson a gombra Nyisd ki.

  14. Kattints rendszer > Boot ISO (teljes) kezdeni a játékot.

  15. A játék elindul.


PS2 játékok lejátszása Mac számítógépén a PCSX2 segítségével

PS2 játékokat Mac-en is lehet játszani, de a támogatás hiánya miatt ez nehezebb. A PCSX2 macOS-verzióját 2012 óta nem frissítették, és csak a macOS Lion-on működik. Ha valamilyen okból továbbra is használja a Lion programot, letöltheti a PCSX2 macOS verzióját, és kövesse a Windows verzióhoz megadott alapvető utasításokat annak működéséhez.

Mindenki más számára kipróbálhatja ezt a Github által kínált PCSX2 megoldást, vagy ezt a Github alternatív PCSX2 megoldást. Ezek a megoldások egyes Mac gépeken működnek, másokon nem, és bármikor váratlanul meg is törhetnek. Mivel a macOS közösség egyes tagjai ingyen biztosítják őket, nincs garancia arra, hogy bármikor működni fognak.

A megoldás használata:

  1. Töltse le a PROM v1.01.dmg fájlt a fent megadott Github egyik tárolóból.

    Használja a Safarit a fájl letöltéséhez, különben karantén címkét kap, és további lépések megtétele nélkül nem tudja futtatni.

  2. Töltse le a PCSX2 szoftvert a hivatalos webhelyről.

    Le kell töltenie a legújabb, stabil Windows verziót, mert a PROM csak egy egyedi bor borító.

  3. Indítsa el a PROM v1.01.dmg fájlt

  4. Ha a rendszer kéri, hogy a PROM hozzáférni akar a Letöltések könyvtárhoz, kattintson a gombra OK.

  5. Ha a kapu felszólítja, engedje meg a program futtatását.

  6. Helyezze a PS2 BIOS fájlt a dbx2 / bios könyvtárban.

  7. A PCSX2 elindul. Kattintson a gombra Következő, majd pontosan a leírtak szerint járjon el a Windows utasításainak 10. lépésétől kezdve.

  8. A PCSX2 telepítésének befejezése után csatlakoztathatja és futtathatja a játék ISO fájljait vagy lemezeit a 12. lépéssel kezdődő Windows utasításokban leírtak szerint.


Hogyan működik az emuláció?

A számítógép hardvere nagyon különbözik a PS2 hardverétől, így nem egyszerűen belehelyezhet egy PS2 játékot a DVD-be vagy a Blu-Ray meghajtóba, és elvárhatja, hogy működjön. A PS2 játékok számítógépes játékához olyan típusú szoftveralkalmazásra van szükség, amelyet általában emulátornak neveznek. Az emulátor szoftver segítségével imitálja a PS2 hardverét, így sok régi PS2 játékot játszhat Windows PC-jén vagy Mac-jén.

A PS2 játékok emulátorral történő játékához néhány dologra van szükség:

  • Egy emulátor
  • Az emulátor futtatására alkalmas számítógép
  • A BIOS a PS2-ről
  • Legalább egy PS2 játék