Mi a teendő, ha a Google Assistant Voice nem működik

Amikor a Google Segéd hangparancsai nem működnek, ez általában a Google alkalmazással kapcsolatos problémák miatt van. A leggyakoribb problémák közé tartoznak a helytelen engedélyek, amelyek megakadályozzák a Google alkalmazás számára a mikrofon elérését, a hangparancsok véletlen kikapcsolását és az alkalmazás adatainak sérülését.

Ha a Google Segéd nem fogadja el a hangparancsokat, próbálkozzon az alábbi javításokkal, annak sorrendjében, amíg újra nem működik. Ha még mindig nem működik, miután kimerítette ezeket a javításokat, akkor lehet, hogy meg kell várnia, amíg a Google megoldja a tapasztalt problémát.


Győződjön meg róla, hogy a Google Voice rendelkezik a megfelelő engedélyekkel

A Google Segédnek engedélyre van szüksége ahhoz, hogy telefonján számos különböző rendszerhez hozzáférhessen. Például hozzáférnie kell a mikrofonhoz, különben egyáltalán nem fogja hallani a hangparancsait.

Ha a Google Segéd hangparancsai nem működnek a telefonján, akkor először meg kell vizsgálnia az engedélyeket. Ha úgy találja, hogy az engedélyek bármelyike ​​le van tiltva, engedélyezésükkel valószínűleg megoldódik a probléma.

A Google Segéd a Google alkalmazáson keresztül működik, ezért meg kell győződnie arról, hogy a Google alkalmazás minimális mértékben hozzáfér a mikrofonjához, ha azt szeretné, hogy válaszoljon a hangjára. Ha azt szeretné, hogy bármi hasznosat tudjon megtenni, akkor engedélyezze az összes engedélyt.

Így érheti el a Google-alkalmazás engedélyezési beállításait:

  1. Nyisd ki beállítások > Alkalmazások és értesítések.

  2. Az alkalmazás információs listájában érintse meg a elemet Google.

  3. Érintse Engedélyek.

  4. Ha valamelyik csúszkakapcsoló szürkén jelenik meg, koppintson rá úgy, hogy jobbra csúszjon. Győződjön meg arról, hogy minden csúszka be van kapcsolva, és ellenőrizze, hogy a Google Segéd hangparancsai működnek-e.

  5. Ha a Google Segéd továbbra sem válaszol a hangjára, próbálja meg újraindítani a telefont, miután engedélyezte az összes alkalmazásengedélyt. Ha még mindig nem működik, ellenőrizze, hogy az "OK Google" parancs valóban engedélyezve van-e.


Győződjön meg arról, hogy az 'OK Google' parancs engedélyezve van

A Google Asszisztens képes elfogadni mind a hangparancsokat, mind a szöveges parancsokat, így a hangparancsok kikapcsolásának lehetősége van. Ha azt szeretné, hogy válaszoljon a hangutasításokra, akkor győződjön meg arról, hogy az "OK Google" parancs engedélyezve van-e a Google-alkalmazás beállításaiban.

  1. Nyissa meg a Google alkalmazást, és koppintson a ikonra Több.

    A Google alkalmazás verziójától függően láthatja (három függőleges pont) vagy ☰ (három függőleges vonal), és lehet, hogy nem Több szöveg.

  2. Érintse beállítások.

  3. Érintse Hang.

  4. Győződjön meg arról, hogy a csúszka átkapcsol Hozzáférés a Voice Match segítségével és Feloldás a Voice Match segítségével mindkettő jobbra csúszik. Ha bármelyik kapcsolót balra csúsztatják és elszürkítik, koppintson rá.

    A megérintéssel időt spórolhat Képezze át a hangmodellt ekkor és a hangmodell átképzése. További utasítások a következő részben találhatók.

  5. Ellenőrizze, hogy a Google Segéd hangvezérlései működnek-e. Ha még mindig nem reagál, akkor képezze át a hangmodellt.


Képezze át a Google Segéd hangmodelljét

Bizonyos esetekben a Google Assistant hangparancsai nem működnek, mert a Google Assistant egyszerűen nem ért meg. A hangmodellnek nevezett valamire támaszkodik, ami csak annak a nyilvántartása, hogy néhányszor kimondta az "Oké, Google" és a "Hey Google" szót.

Ha a hangmodell megsérül, vagy hangos területen rögzítette, vagy a telefon egy korábbi tulajdonosa rögzítette, akkor a modell átképzése általában megoldja a problémát.

A Google Assistant hangmodell átképzésének módja:

  1. Nyissa meg a Google alkalmazást, és koppintson a ikonra Több. Ezután érintse meg beállítások > Hang.

    Ezek pontosan ugyanazok a lépések, amelyeket a következő részben az "Oké Google" parancs bekapcsolásához tett. Ha továbbra is ezen a képernyőn van, kihagyhatja ezt a lépést.

  2. Érintse Képezze át a hangmodellt, és írja be a PIN-kódot, vagy kérje be az ujjlenyomat beolvasását.

  3. Érintse Egyetértek.

  4. Mondja ki a megadott kifejezéseket, amikor a rendszer kéri.

    Ügyeljen arra, hogy az egyes parancsokat egyértelműen mondja ki. Akkor is érdemes elköltöznie egy csendes helyre, ha sok a környezeti zaj, vagy más emberek beszélnek, ami negatív hatással lehet a hangmodell pontosságára.

  5. Ha a hangmodell edzés sikeres lesz, akkor megjelenik egy képernyő, amely mond valamit erről. Koppintson a befejez befejezni a folyamatot.

  6. Ellenőrizze, hogy működnek-e a Google Segéd hangparancsai. Ha továbbra is problémákat tapasztal, akkor problémája lehet a Google-alkalmazásával.


Törölje a felhasználói adatokat és a gyorsítótárat a Google App alkalmazásból

A Google Segéd hangparancsai a Google alkalmazás működésére támaszkodnak, ezért a Google alkalmazással kapcsolatos problémák azt eredményezhetik, hogy a hangutasítások nem működnek. Bizonyos esetekben ez a típusú probléma orvosolható a Google alkalmazás adatainak és gyorsítótárának törlésével. Ha ez nem működik, akkor lehet, hogy el kell távolítania a Google alkalmazásfrissítéseket, és vissza kell állítania az alkalmazást arra az állapotra, amelyben a telefon eredetileg volt. A legrosszabb esetben meg kell várni, amíg a Google megadja a javítást.

Így törölheti a felhasználói adatokat és a gyorsítótárat a Google alkalmazásából, és hogyan távolíthatja el a frissítéseket, ha ez a lehetőség elérhető a telefonján:

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazást, és koppintson a ikonra Alkalmazások és értesítések.

  2. Érintse Google.

  3. Érintse Tároló.

  4. Érintse TÖRLÉS.

  5. Érintse MINDEN ADAT TÖRLÉSE.

  6. Érintse OK, majd érintse meg a gombot vissza gomb az előző képernyőre való visszatéréshez.

  7. Érintse A gyorsítótár törlése, majd érintse meg a gombot vissza gomb.

  8. Érintse meg a (három függőleges pont) ikonra.

    Ha az Android vagy a Google App régebbi verziójával rendelkezik, akkor előfordulhat, hogy nem látja a (három függőleges pont) menü itt. Ha nem látja ezt a menüt, akkor nincs lehetősége a Google-alkalmazás manuális visszagörgetésére, és meg kell várnia, amíg a Google kiadja a javítást.

  9. Érintse Távolítsa el a frissítéseket.

  10. Érintse OK.

  11. Ellenőrizze, hogy működnek-e a Google Segéd hangparancsai.

  12. Ha a Google Segéd hangparancsai továbbra sem működnek, töltse le és telepítse a Google alkalmazás legújabb verzióját. Keresse meg a Google alkalmazást a Google Play Áruházban, és koppintson a ikonra UPDATE.

  13. Ha a Google Segéd hangparancsai továbbra sem működnek, akkor meg kell várnia, amíg a Google kiadja a javítást. Keresse fel a hivatalos Google Segéd támogatási fórumot, ahol jelentheti problémáját és további segítséget kérhet.