000 fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

A 000 fájlkiterjesztésű fájl valószínűleg egy Indexing Service Data fájl, amelyet a fájlok helyeinek tárolására használnak, hogy a Windows operációs rendszer fájlkereséseket hajtson végre.

A 000 fájlkiterjesztést használó másik fájltípus a Virtual CD ISO formátum. Szinte mindig látni fogja ezeket egy VC4 fájl mellett.

A Trend Micro víruskereső program ezt a kiterjesztést is használja egy olyan formátumhoz, amely olyan mintákat tárol, amelyek segítenek felismerni az új rosszindulatú programokkal kapcsolatos fenyegetéseket.

Ehelyett egy 000 fájl lehet DoubleSpace tömörített fájl. A Microsoft DoubleSpace (később átnevezték DriveSpace) egy tömörítési segédprogram, amelyet a régi MS-DOS operációs rendszerben használtak. A 000 fájlkiterjesztést egy adatformátum is felhasználja a Windows CE telepítés részeként.

Ennek ellenére más alkalmazások csatolhatják a .000 kiterjesztést egy fájlhoz, például adatmentéshez vagy archív "rész" fájlokhoz.

Alex Belomlinsky / Getty Images


Hogyan nyitható meg egy 000 fájl

Az Indexing Data vagy a tömörített fájl 000 fájlt nem lehet közvetlenül megnyitni, hanem szükség esetén a Windows használja.

Ha a 000 fájl Virtual CD ISO formátumú, a fájl megnyitható a Virtual CD programmal a H + H Software segítségével, vagy bármely más programmal, amely felismeri a saját lemezformátumot, mint például az EZB Systems UltraISO vagy Smart Projects IsoBuster.

A Windows CE telepítési adatfájljaival a program telepítője elmagyarázza, hogy a telepítési csomag mely CAB fájljait kell telepíteni. Nincs indok az ilyen típusú 000 fájl megnyitására.

Bár a Trend Micro szoftver 000 fájlt is használ, manuálisan nem tudja megnyitni őket a programmal. A szoftver automatikusan használja őket, amikor egy adott mappába kerülnek a program telepítési könyvtárában.

Bármely 000 fájl, amelyet egy biztonsági mentési készlet vagy archívum részeként talál meg, különösen, ha más számozott kiterjesztésekkel (például 001, 002, ...) mentik, együtt használhatók és kombinálhatók, és esetleg tömörítetlenek, bármilyen biztonsági szoftverrel vagy archiváló segédprogram hozta létre őket.

Ha úgy tűnik, hogy a fenti programok egyike sem működik 000 fájllal, próbálja meg megnyitni a fájlt a Notepad ++ programban vagy más szövegszerkesztőben, hogy lássa, van-e olvasható szöveg, amely a létrehozó program irányába terelheti. Ez különösen hasznos trükk lehet, ha a 000 fájl csak egy megosztott archívum vagy biztonsági másolat, például egy többrészes RAR-archívum egyik része.


Hogyan lehet konvertálni a 000 fájlt

A 000 fájl minden lehetséges felhasználása ellenére nincs sok olyan kényszerítő felhasználási eset, amellyel konvertálhat egy másik formátumot. Ha azonban képes rá, akkor valószínűleg ugyanazon a programon keresztül történik, mint amelyet a 000 fájl megnyitására használtak. Ez általában valamilyen Mentés másként vagy Exportálás menüponton keresztül valósul meg.

Ha tudod, hogy a rendelkezésedre álló 000 (vagy 001, 002 stb.) Fájl egy videó vagy más nagy fájl része lehet, akkor a birtokodban lévő fájl valószínűleg csak egy kisebb része. Össze kell szednie az összes számozott kiterjesztést, össze kell kapcsolnia / kicsomagolnia kell bármi mással, amit a hasítással / tömörítéssel végzett, és akkor hozzáférhet bármilyen fájlhoz.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A legtöbb fájlkiterjesztéssel, különösen a betűkkel, könnyen összekeverhetők. De a hasonlóan írt fájlkiterjesztések nem mindig kapcsolódnak egymáshoz, vagyis nem mindig nyithatók meg ugyanazokkal a programokkal.

A 00 egy példa, amely 000 fájl kontextusában értelmes. Hiányzik egyetlen nulla, és első pillantásra úgy tűnhet, hogy 000 fájlhoz kapcsolódik. De a valóságban 00 fájl mentett játékfájl, amelyet az Ur-Quan Master használ, így azok nem nyílnak meg a fent említett programokkal, és ez a játék sem képes megtekinteni 000 fájlt.