CCleaner v5.71 áttekintés (ingyenes rendszertisztító eszköz)

A CCleaner számos jó okból vezeti az ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítók listáját. Azon kívül, hogy teljesen ingyenes és a Windows összes verziójával együtt dolgozunk, két további dolog igazán kiemelkedik.

Egyrészt soha nem okozott problémát a CCleaner a Windows rendszerleíró adatbázisában, amit néhány kevésbé jól sikerült rendszerleíró eszköz javít rendszeresen. És kettő, mert opcionálisan hordozható formátumban is elérhető (azaz nem kell telepíteni).

Letöltés CCleaner

Olvassa el az alábbi teljes CCleaner áttekintést, amely tartalmazza a funkciók, az előnyök és hátrányok listáját, a programmal kapcsolatos véleményemet és néhány alapvető utasítást, vagy közvetlenül a fent linkelt letöltési oldalukra látogat.

Kérjük, töltse le a CCleanert csak a Piriform webhelyéről (CCleaner.com), amelyet fentebb linkeltünk! Vannak olyan rosszindulatú programok, amelyek úgy néznek ki és úgy hangzanak, mint a CCleaner, de felszámítják a tisztítást. További információ erről a Registry Cleaners GYIK-ben található.

Ez az áttekintés a CCleaner v5.71.7971 verzióról készült, amelyet 14. szeptember 2020-én adtak ki. Kérjük, ossza meg velünk, ha van egy újabb verzió, amelyet felül kell vizsgálnunk.


További információ a CCleanerről

A CCleaner legújabb verziója a Windows 32, a Windows 64 (beleértve a Windows 10 és Windows 8 Update) és a Windows 8.1 8.1 bites és 7 bites verzióival működik.

Három telepítési módszer áll rendelkezésre:

  • A "Standard installer" a CCleaner teljes telepítése, amely magában foglalja a CCleaner Browser, a Piriform másik programjának telepítését is.
  • A "hordozható", amelyet ajánlunk, egyáltalán nem igényel telepítést.
  • A "Slim" megegyezik a normál telepítő opcióval, de a kiegészítő szoftver telepítési opció nélkül.

A CCleaner valójában nem csupán a rendszerleíró adatbázis-tisztító eszköz. Valószínűleg pontosabban rendszertisztítónak hívják, mert valójában sokkal többet takarít, mint a rendszerleíró adatbázis.

Ami a rendszerleíró adatbázis-tisztítási funkciókat illeti, a CCleaner, mint minden rendszerleíró adatbázis-tisztító, elsősorban a Windows rendszerleíró adatbázisban található olyan bejegyzések eltávolításával foglalkozik, amelyek fájlokra, programokra vagy más, már nem létező erőforrásokra utalnak.

Például a CCleaner eltávolítja a rendszerleíró kulcsokat és a rendszerleíró értékeket, amelyek olyan programokra és fájlokra mutatnak, amelyek már nem léteznek a Windows rendszerben. Pontosan ezek a képességek okozzák a CCleaner vagy más jól megtervezett rendszerleíró adatbázis-tisztító futtatását nagyszerű hibaelhárítási lépésként, ha "hiányzó fájl" vagy "nem találja a fájlt" típusú hibákat tapasztal, különösen a Windows indításakor.

Pontosabban, a CCleaner eltávolítja azokat a rendszerleíró bejegyzéseket, amelyek a következőkre mutatnak, ha azok már nem léteznek: DLL fájlok, fájlkiterjesztések, ActiveX objektumok, típuskönyvtárak, alkalmazások és alkalmazásútvonalak, betűtípusok, súgófájlok, telepítők, szoftverek, MUI gyorsítótár, hangesemények, és szolgáltatások.

A nyilvántartáson kívül a CCleaner az összes böngészőből eltávolítja az ideiglenes böngészőadatokat, például a cookie-kat, az előzményeket és a gyorsítótárat is. Megteheti például a Lomtár ürítését, az MRU-listák törlését, a bélyegképek gyorsítótárának ürítését a Windows rendszerben, a régi memóriaképek és naplófájlok eltávolítását és még sok minden mást.

A CCleanernek van egy Eszközök terület, ahol eltávolíthatja a programokat, megtekintheti és megváltoztathatja a Windows indításával indított programokat, megkeresheti és eltávolíthatja a sok lemezterületet elfoglaló fájlokat, megkeresheti az ismétlődő fájlokat, eltávolíthatja a helyreállítási pontokat, és akár törölheti is a meghajtót.


CCleaner előnyei és hátrányai

Mint láthatja, a CCleanerben sok minden tetszik:

Érvek:

  • Gyorsan telepíthető
  • Több telepítési lehetőség
  • Tartja a cookie-kat, amelyekről tudja, hogy valószínűleg nem akarja törölni (például a webmail bejelentkezéseit)
  • Nem feltűnő helyi menü hozzáadása a Lomtárhoz
  • A rendszeres programfrissítések hosszú története
  • A rendszerleíró adatbázis bármilyen módosítása előtt biztonsági másolat készül
  • Gyilkos funkciókészlet
  • Elkerülheti a rendszerleíró kulcsok és az átugrásra utasított értékek beolvasását
  • MacOS 10.8 és újabb verziók támogatása
  • Android-alkalmazásként érhető el

Hátrányok:

  • A szokásos letöltési oldal zavaros, és úgy tűnik, hogy a program pénzbe kerül, ami nem
  • A rendszeres telepítő egy másik programot ad hozzá a számítógépéhez, hacsak ezt nem tiltja kifejezetten

Gondolatok CCleanerről

Ha ez még nem nyilvánvaló, szeretjük a CCleanert. Apró, gyors és alapos. Nem hirdeti az összes probléma megoldását a napsütésben, mint oly sok "rendszerleíró adatbázis-javító" eszköz. Azt teszi, amit csinál, és ez elég jó. Ez tetszik nekünk.

Nagyon szeretjük, hogy a CCleaner "telepítéséhez" néhány módszer létezik. És bár általában nagyon kedveljük a hordozható programokat, a CCleaner tényleges telepítésének egyik előnye a program hozzáadása Run CCleaner és Nyissa meg a CCleaner alkalmazást Kattintson a jobb gombbal a Lomtárba. Ha a CCleaner használatát tervezi a rendszer általános tisztításához, akkor ez egy nagyon hasznos funkció.

Az egyetlen igazi panaszom a CCleaner-rel szemben a zavaros letöltési oldal, amelyet itt láthat. Míg a jelen áttekintés más részein linkelünk sokkal áttekinthetőbb build oldalukra, a CCleaner szokásos letöltési oldala, amelyre a legtöbb ember kerül, kissé zavaros.

Első pillantásra a letöltési oldaluk úgy tűnik, hogy fizetnie kell a CCleanerért, ha azt akarja, hogy valóban csináljon valamit. Valójában rendszeres e-maileket kapunk arról, hogy a CCleaner nem ingyenes. Azonban, ingyen van, de dönthet úgy, hogy fizet a Professional vagy Business Edition verzióikért, hogy személyes támogatást, szoftverfrissítést és néhány egyéb funkciót kapjon. A CCleaner Free 100% -osan működik, és nem kéri, hogy fizessen bármiért a rendszerleíró adatbázis vagy más fájlok megtisztításáért (de az ingyenes verzió egyes beállításai csak akkor működnek, ha Pro-ja van).

Világosnak kell lennie, hogy bár a CCleaner teljesen ingyenes, csak az otthoni felhasználók számára ingyenes. A CCleaner üzleti verzióira akkor van szükség, ha a programot bármi másban tervezi használni, kivéve otthoni / személyes forgatókönyvet.

A CCleanerrel kapcsolatos másik triviális problémánk az, hogy a telepítő legelején megkérdezik, hogy a CCleanerrel együtt szeretne-e másik programot is telepíteni. Láttunk még egy Piriform programot és az Avast! Ingyenes Antivirus itt hirdetett, de mások is. Ha nem akar semmit, csak a CCleaner-t, akkor egyszerűen törölje a jelölést / utasítsa el a megemlített programot, majd folytassa a CCleaner normál telepítését.

Összefoglalva: ha úgy gondolja, hogy a rendszerleíró adatbázis-tisztítóra van szükség valamilyen számítógépes probléma megoldásához, javasoljuk, hogy válassza a CCleaner szolgáltatást. Ha érdekel még néhány nagyon jó rendszertisztító szolgáltatás, tudd, hogy ezek közül a programok közül valószínűleg a CCleaner is a legjobb megoldás. Egyszerűen fantasztikus program.

A Piriform, a CCleaner mögött álló vállalat számos más ingyenes és magas besorolású rendszerprogramot is gyárt, mint például a Recuva, amely egy ingyenes adat-helyreállítási eszköz, és a Defraggler, egy teljesen ingyenes defrag-program, és a Speccy, egy ingyenes rendszerinformációs segédprogram.


A CCleaner használata

A CCleaner könnyen telepíthető. Csak menjen a build oldalukra, és válassza ki a kívánt telepítési lehetőséget.

Válassza a standard telepítőt vagy a vékony verziót a CCleaner telepítéséhez, mint bármely más programot. Válassza ki a hordozható verziót, ha egy flash meghajtóról szeretné futtatni a CCleanert, vagy inkább nem szeretne még egy programot telepíteni a számítógépére. Ebben az esetben futtatnia kell a program kibontását.

Miután elindult, futtassa az alábbi lépéseket a rendszerleíró adatbázis tisztításához:

  1. Válassza ki a iktató hivatal ikont a bal oldalon.

  2. Alatt Registry Cleaner fejlécben ellenőrizze, hogy az összes opció be van-e jelölve.

    Ha van egy jó ötlete, mit szeretne a CCleanernek "kitisztítani" a rendszerleíró adatbázisból, akkor mindenképpen korlátozza a választást. Például, ha hibát kap, amikor a Windows elindul egy olyan programmal kapcsolatban, amelyet már nem telepített, akkor valószínűleg csak a Futtatás indításkor jelölőnégyzetet hagyhatja.

  3. Válasszon Hibákat keres. A CCleaner akkor végzi a nyilvántartás felesleges bejegyzések keresését, amikor a képernyő tetején található zöld folyamatjelző sáv eléri a 100% -ot.

    Ha úgy dönt, hogy félúton visszavonja a beolvasást - talán azért, mert a befejezése túl sokáig tart -, akkor a lemondás előtt is meg tudja javítani a megtaláltakat.

  4. Válasszon Kiválasztott hibák javítása.

    Míg a CCleaner által talált összes rendszerleíró bejegyzés alapértelmezés szerint be van jelölve, törölheti a megtartani kívánt bejegyzések jelölését. A CCleaner versenytársaihoz képest az egyik nagyszerű dolog, hogy nem megy túlzásba. Valószínűleg biztonságban van annak eltávolítása, amit talál.

  5. választ Igen a "Szeretne biztonsági másolatot készíteni a rendszerleíró adatbázisról a változtatások végrehajtása előtt?" feliratú párbeszédpanelen.

    Ha a rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről nem kérdeznek meg, engedélyezésével megbizonyosodhat arról, hogy legközelebb A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentésének azonnali megjelenítése in Opciók > Részletes.

  6. Válasszon egy megfelelő helyet a REG fájl mentéséhez, majd válassza ki Megtakarítás.

    Ez a REG fájl felhasználható a CCleaner által a rendszerleíró adatbázisban végrehajtandó módosítások visszavonására. Lásd: A Windows beállításjegyzék visszaállítása, ha később úgy dönt, hogy a REG biztonsági másolatot használja.

  7. A következő képernyőn válassza a lehetőséget Javítsa ki az összes kijelölt problémát.

    Választhat is Fix Issue minden bejegyzést egyenként eltávolítani, de valószínű, hogy nem biztos abban, hogy mely bejegyzéseket kell megtartani vagy törölni. Szerencsére a CCleaner jó munkát végez ennek megállapításában az Ön számára, így az a legjobb, ha egyszerre csak eltávolítja az összeset, főleg, ha több száz vagy ezren vannak.

  8. választ közel miután az összes változás befejeződött. Ez akár egy-két másodpercig is eltarthat, akár néhány másodpercig is, attól függően, hogy a CCleaner hány rendszerleíró kulcsot távolít el vagy változtat, valamint a számítógép gyorsaságától.

Most már biztonságosan bezárhatja a CCleanert, vagy más rendszertisztítási feladatot hajthat végre a programmal.

Célszerű azonban megismételni a fenti lépéseket, még akkor is, ha éppen befejezte a rendszerleíró adatbázis tisztítását a CCleaner segítségével. Ismételt vizsgálat szükséges, mivel néhány korábban eltávolított elem további objektumokat hozhat létre, amelyeket el kell távolítani, ebben az esetben csak egy második (vagy harmadik vagy negyedik stb.) Vizsgálat szükséges az új árva bejegyzések törléséhez.

Ha további vizsgálatot futtat, és az eredmények pontosan megegyeznek az előző vizsgálattal (vagyis ugyanazokat a bejegyzéseket mindkét esetben eltávolították), akkor leállíthatja a tisztítási folyamat megismétlését. Ennek egyik oka az lehet, ha egy folyamatnak szüksége van ezekre a bejegyzésekre, és így a rendszer a törlés után is újjáépíti őket.

A CCleaner teljes körűen dokumentálva van a Piriform weboldalán, és nagyszerű forrás, ha segítségre van szüksége.

Letöltés CCleaner