A 10. hibakód javítása (ez az eszköz nem indul el)

A Code 10 hiba az Eszközkezelő számos hibakódjának egyike. Akkor keletkezik, amikor az Eszközkezelő nem tudja elindítani a hardvereszközt, ezt általában elavult vagy sérült illesztőprogramok okozzák.

Az eszköz Code 10 hibát is kaphat, ha az illesztőprogram hibát generál, amelyet az Eszközkezelő nem ért. Más szavakkal, a Code 10 hiba néha nagyon általános üzenet lehet, amely valamilyen nem specifikált illesztőprogram- vagy hardverproblémát jelez.

A Code 10 hiba az Eszközkezelő bármely hardvereszközére vonatkozhat, bár a legtöbb Code 10 hiba USB-n és audioeszközön jelenik meg.

A Microsoft bármely operációs rendszere Code 10 Device Manager hibát tapasztalhat, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és még sok mást.


A Code 10 hiba

A Code 10 hiba szinte mindig a következő módon jelenik meg:

Ez az eszköz nem indul el. (10 kód)

Az Eszközkezelő hibakódjairól, például a 10-es kódról, az Eszköz tulajdonságai területen, az Eszköz állapota területen talál részleteket. Segítségért lásd: Az eszköz állapotának megtekintése az Eszközkezelőben.

Az Eszközkezelő hibakódjai kizárólag az Eszközkezelőre vonatkoznak. Ha a Code 10 hibát máshol látja a Windows rendszerben, akkor valószínű, hogy ez rendszerhibakód vagy szoftver-specifikus hiba, amelyet nem szabad Eszközkezelő problémaként elhárítani.


Hogyan lehet kijavítani a Code 10 hibát

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg.

    Mindig fennáll annak az esélye, hogy a 10-es hibakódot, amelyet egy eszközön lát, valamilyen ideiglenes probléma okozta az Eszközkezelőben vagy a hardverrel. Ha igen, az újraindítás - mint sok helyzetben - kijavíthatja a Code 10 hibát.

  2. Telepített egy eszközt vagy módosított az Eszközkezelőben közvetlenül a 10-es kód megjelenése előtt? Ha igen, akkor lehetséges, hogy az Ön által végrehajtott módosítás a Code 10 hibát okozta.

    Ha lehet, vonja vissza a változtatást, indítsa újra számítógépét, majd ellenőrizze újra a Code 10 hibát.

    A végrehajtott módosításoktól függően néhány megoldás a következőket tartalmazhatja:

    • Az újonnan telepített eszköz eltávolítása vagy újrakonfigurálása
    • Visszatérés az illesztőprogramra a frissítést megelőző verzióra
    • A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja az Eszközkezelővel kapcsolatos legutóbbi módosításokat
    • Telepítse újra az eszköz illesztőprogramjait. Az eszköz illesztőprogramjának eltávolítása és újratelepítése valószínűleg megoldást jelent a Code 10 hibára.

    Ha egy USB-eszköz a Code 10 hibát generálja, az illesztőprogram újratelepítésének részeként távolítsa el az összes eszközt az Universal Serial Bus vezérlők hardverkategóriájából az Eszközkezelőben. Ez magában foglal minden USB-háttértárat, USB Host Controller-t és USB Root Hub-ot.

    Az illesztőprogram megfelelő újratelepítése - a fenti hivatkozásokhoz hasonlóan - nem ugyanaz, mint az illesztőprogram egyszerű frissítése. A teljes illesztőprogram újratelepítése magában foglalja a jelenleg telepített illesztőprogram teljes eltávolítását, majd a Windows újratelepítését a semmiből.

  3. Frissítse az eszköz illesztőprogramjait. Az is nagyon lehetséges, hogy a legújabb illesztőprogramok telepítése az eszközzel kijavíthatja a Code 10 hibát, még akkor is, ha ezek az illesztőprogramok korábban működtek.

    Ha ez működik, ez azt jelenti, hogy a korábban újratelepített tárolt Windows illesztőprogramok megrongálódtak, vagy elavultak egy olyan problémával, amelyet a naprakészebb illesztőprogramok kijavítottak.

    Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a számítógép és az eszköz gyártójának legújabb illesztőprogramjait (ha van ilyen), mivel az egyiknél lehet, hogy a legfrissebb illesztőprogramok állnak rendelkezésre, mint a másik.

  4. Telepítse a legújabb Windows-frissítéseket. A Microsoft gyakran kiadja a Windows javításait, és néhány számítógépen nincsenek telepítve a legújabb szervizcsomagok, amelyek mindegyikében megtalálható a Code 10 hiba javítása.

  5. Törölje az UpperFilters és az LowerFilters értékeket a rendszerleíró adatbázisból. A Windows rendszerleíró adatbázis két meghatározott értéke megsérülhet, ami a Code 10 hibát okozhatja.

    Bár ez nem túl gyakori megoldás a Code 10 kérdésre, sok más Device Manager hibakódra vonatkozik. Ne féljen kipróbálni, ha az előző ötletek nem működtek.

  6. Próbáljon meg egy régebbi illesztőprogram-verziót, vagy a Windows előző verziójának egyikét. Szinte az összes gyártó továbbra is biztosítja a korábban elérhető illesztőprogramokat a weboldalain.

    Ez a trükk nem működik nagyon gyakran a Code 10 hibák kijavítására, és amikor ez megtörténik, valószínűleg azt jelenti, hogy a gyártó által biztosított legfrissebb illesztőprogramnak komoly problémái vannak, de megér egy lövést, mielőtt megpróbálja a következő néhány lépést.

    Próbálja meg a DriverHub használatával telepíteni egy régebbi illesztőprogramot, ha nem találja a gyártó webhelyén.

  7. Vásároljon tápellátású USB hubot, ha a Code 10 hiba jelenik meg egy USB-eszközön.

    6 2020 legjobb USB-elosztója

    Egyes USB-eszközök több energiát igényelnek, mint amennyit a számítógép USB-portjai adhatnak. Ha ezeket az eszközöket áramellátó USB hubba csatlakoztatja, megkerüli a problémát.

  8. Cserélje ki a hardvert. Magával a hardvereszközzel kapcsolatos probléma okozhatja a Code 10 hibát, amely esetben a hardver cseréje a következő logikus lépés.

    Egy másik lehetőség, bár nem túl valószínű, hogy az eszköz nem kompatibilis az Ön Windows verziójával. A Windows HCL-t mindig ellenőrizheti.

  9. Ha biztos abban, hogy egy hardverprobléma nem okozza a Code 10 hibát, próbálkozzon a Windows javító telepítésével. Ha ez nem működik, próbálkozzon a Windows tiszta telepítésével. A hardver cseréje előtt sem javasoljuk, hogy tegye meg, de előfordulhat, hogy meg kell próbálnia őket, ha nincs más lehetősége.

Kérjük, tudassa velünk, ha a 10. kód hibáját olyan módszerrel javította ki, amelyre a fentiekben nem rendelkezünk. Szeretnénk, ha ez az oldal a lehető legpontosabb lenne.