Fájl másolása Windows 10, 8, 7, Vista és XP rendszerekben

Sok-sok oka van annak, hogy miért érdemes fájlokat másolni a Windows rendszerben, különösen akkor, ha egy problémát próbál javítani.

Fájlmásolásra lehet szükség a hibaelhárítási folyamat során, ha például sérült vagy hiányzó rendszerfájlra gyanakszik. Másrészről, néha másol egy fájlt, hogy biztonsági másolatot készítsen, miközben egy fontos fájlt módosít, amely negatív hatással lehet a rendszerére.

Nem számít az ok, a fájlmásolási folyamat minden operációs rendszer, beleértve a Windows összes verzióját, standard funkciója.


Mit jelent a fájl másolása?

A fájlmásolat pontosan ilyen - pontos másolat vagy másolat. Az eredeti fájlt semmilyen módon nem távolítják el és nem módosítják. A fájl másolása csak azt jelenti, hogy pontosan ugyanazt a fájlt más helyre helyezi, mégpedig anélkül, hogy bármilyen módosítást végezne az eredetiben.

Könnyen összetévesztheti a fájlmásolatot a fájlvágással, amely ugyanúgy másolja az eredetit, mint a szokásos másolatot, de a másolat elkészülte után törli az eredetit. A fájl kivágása azért különbözik, mert valójában az egyik helyről a másikra mozgatja a fájlt.


Fájl másolása a Windows rendszerben

A fájlmásolás a legkönnyebben a Windows Intézőben érhető el, de más módon is készíthet fájlmásolatokat (lásd az oldal alján található részt).

Nagyon könnyű fájlokat másolni a Windows Intézőből, függetlenül attól, hogy melyik Windows operációs rendszert használja. Lehet, hogy ismeri a Windows Intézőt My PC-ként, Computer-ként, File Explorer-ként vagy My Computer-ként, de mindez ugyanaz a fájlkezelő felület.

A Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP mindegyike kissé eltérő folyamatokkal rendelkezik a fájlok másolásához:

Lásd: A Windows melyik verziója van? ha nem biztos abban, hogy a Windows ezen több verziója közül melyik van telepítve a számítógépére.

Windows 10 és Windows 8

  1. Ha Windows 10 rendszert használ, kattintson a Start gombra, majd válassza a lehetőséget dokumentumok bal oldalról. Ez az, amely fájlnak tűnik.

    A Windows 8 felhasználói kereshetnek ez a PC a Start képernyőről.

    A Windows mindkét verziója támogatja a File Explorer vagy a This PC megnyitását a Windows kulcs+E billentyűparancs.

  2. Keresse meg a mappát, ahol a fájl található, duplán kattintva a szükséges mappákra vagy almappákra, amíg el nem éri a fájlt.

    Ha a fájl nem az elsődleges merevlemezen található, kattintson vagy koppintson a ikonra ez a PC a nyitott ablak bal oldalán, majd válassza ki a megfelelő merevlemezt. Ha nem látja ezt az opciót, nyissa meg a Megnézem menüt az ablak tetején válassza a lehetőséget Navigációs ablak, majd válassza ki a Navigációs ablak opciót az új menüben.

    Ha engedélykérést kap, amely azt mondja, hogy meg kell erősítenie a mappához való hozzáférést, folytassa a műveletet.

    Valószínű, hogy a fájl több mappa mélyén található. Előfordulhat például, hogy először meg kell nyitnia egy külső merevlemezt vagy lemezt, majd két vagy több almappát, mielőtt elérné a másolni kívánt fájlt.

  3. Válassza ki a fájlt úgy, hogy egyszer rákattint vagy megérinti. Ez kiemeli.

    Ha több fájlt szeretne egyszerre másolni a mappából, tartsa lenyomva a gombot Ctrl gombot, és válassza ki az összes másolni kívánt fájlt. Ugyanez a folyamat működik a mappák másolásakor is.

  4. Ha a fájl (ok) még mindig kiemelve vannak, nyissa meg a FŐOLDAL menüt az ablak tetején, és válassza ki a másolat opciót.

    Bármi, amit most másolt, mostantól a vágólapra kerül, és máshol másolatok készen állnak rá.

  5. Keresse meg azt a mappát, ahová a fájlt át kell másolni. Miután odaért, nyissa meg a mappát, hogy láthassa a benne lévő fájlokat vagy mappákat (akár üres is lehet).

    A célmappa bárhol lehet; egy másik belső vagy külső merevlemezen, DVD-n, a Képek mappában vagy az asztalon stb. Még bezárhatja azt az ablakot is, ahová átmásolta a fájlt, és a fájl addig marad a vágólapon, amíg nem mást másol.

  6. Tól FŐOLDAL menüben válassza a lehetőséget Paszta.

    Ha arra kérik, hogy erősítse meg a beillesztést, mert a mappához rendszergazdai engedélyekre van szükség a fájlok beillesztéséhez, folytassa és adja meg ezt. Ez csak azt jelenti, hogy a Windows fontosnak tartja a mappát, és hogy oda kell vigyáznia, amikor fájlokat ad hozzá.

  7. Ha ugyanazt a mappát választotta, amelyiknek az eredeti fájlja van, akkor a Windows vagy automatikusan másolatot készít, de a fájlnév végéhez (közvetlenül a fájlkiterjesztés előtt) hozzáfűzi a "másolás" szót, vagy megkéri, hogy cserélje le / írja felül a fájlt. fájlokat, vagy hagyja ki a másolást.

A 3. lépésből kiválasztott fájl átmásolódik az 5. lépésben kiválasztott helyre. Ne feledje, hogy az eredeti fájl továbbra is ott található, ahol másoláskor volt; új másolat mentése semmilyen módon nem befolyásolta az eredetit.

Windows 7 és Windows Vista

  1. Kattints a Rajt gombot, majd a számítógép.

  2. Keresse meg a merevlemezt, a hálózati helyet vagy a tárolóeszközt, amelyen a másolni kívánt eredeti fájl található, és kattintson duplán a meghajtó tartalmának megnyitásához.

    Ha nemrégiben letöltött fájlokat kíván másolni az internetről, ellenőrizze a Letöltések mappát, a Dokumentum könyvtárat és az Asztal mappákat. Ezek megtalálhatók a felhasználók mappát.

    Sok letöltött fájl tömörített formátumban érkezik, mint például a ZIP, így előfordulhat, hogy ki kell tömörítenie a fájlt az egyes fájlok vagy fájlok megtalálásához.

  3. Folytassa a navigációt a szükséges meghajtók és mappák között, amíg meg nem találja a másolni kívánt fájlt.

    Ha a következő üzenetet kéri: "Jelenleg nincs engedélye a mappa elérésére", válassza a lehetőséget folytatódik hogy folytassa a mappát.

  4. Jelölje ki a másolni kívánt fájlt egyszeri kijelöléssel. Ne nyissa meg a fájlt.

    Több fájlt (vagy mappát) szeretne másolni? Tartsa lenyomva a Ctrl gombot a billentyűzeten, és válassza ki a másolni kívánt fájlokat és mappákat. Engedje el a Ctrl billentyűt, amikor kijelölte az összes másolni kívánt fájlt és mappát. A kijelölt fájlok és mappák mindegyike másolásra kerül.

  5. Válasszon szervez és azután másolat a mappa ablakának tetején található menüből.

    A fájl egy példányát a számítógép memóriájában tárolja.

  6. Keresse meg azt a helyet, ahová át szeretné másolni a fájlt. Miután megtalálta a mappát, kattintson rá egyszer a kiemeléshez.

    Ismétlem, hogy azt a célmappát választja, amelyben a másolt fájlt szeretné tartalmazni. Nem szabad egyetlen fájlra sem kattintania. A másolt fájl már szerepel a számítógép memóriájában.

  7. Válasszon szervez és azután Paszta a mappaablak menüjéből.

    Ha a rendszer kéri, hogy adjon meg rendszergazdai engedélyeket a mappába másoláshoz, válassza a lehetőséget folytatódik. Ez azt jelenti, hogy a mappát, ahová másol, a Windows 7 rendszernek vagy más fontos mappának tekinti.

    Ha pontosan ugyanabba a mappába illeszti be a fájlt, ahol az eredeti létezik, a Windows átnevezi a másolatot, hogy a fájlnév végén a "másolat" szó legyen. Ennek oka az, hogy nem létezhet két fájl pontosan ugyanannak a mappának.

A 4. lépésben kiválasztott fájl átmásolásra kerül a 6. lépésben kiválasztott mappába. Az eredeti fájl változatlan marad, és egy pontos másolat jön létre a megadott helyen.


windows XP

  1. választ Rajt és azután Sajátgép.

  2. Keresse meg a merevlemezt, a hálózati meghajtót vagy egy másik tárolóeszközt, amelyen a másolni kívánt eredeti fájl található, és kattintson duplán a meghajtó tartalmának megnyitásához.

    Ha nemrégiben letöltött fájlokat kíván másolni az internetről, keresse meg a Saját dokumentumok és Asztal mappákat a letöltött fájlok után. Ezek a mappák az egyes felhasználók mappáiban vannak tárolva dokumentumok és beallítások könyvtárban.

    Sok letöltött fájl tömörített formátumban érkezik, ezért előfordulhat, hogy ki kell tömörítenie a fájlt az egyes fájlok vagy fájlok megtalálásához.

  3. Folytassa a navigációt a szükséges meghajtók és mappák között, amíg meg nem találja a másolni kívánt fájlt.

    Ha a következő üzenet jelenik meg: "Ez a mappa olyan fájlokat tartalmaz, amelyek megfelelően működtetik a rendszerét. Nem szabad módosítania a tartalmát.", Válassza a A mappa tartalmának megjelenítése hogy folytassa.

  4. Jelölje ki a másolni kívánt fájlt az egyszeri kijelöléssel (ne kattintson duplán, különben megnyílik a fájl).

    Több fájlt (vagy mappát) szeretne másolni? Tartsa lenyomva a Ctrl gombot a billentyűzeten, és válassza ki a másolni kívánt fájlokat és mappákat. Amikor elkészült, engedje fel a Ctrl billentyűt. Az összes kijelölt fájl és mappa másolásra kerül.

  5. Válasszon szerkesztése és azután Másolás mappába a mappa ablakának tetején található menüből.

  6. Az Elemek másolása ablakban használja a (+) ikonokkal keresse meg azt a mappát, ahová át szeretné másolni a 4. lépésben kiválasztott fájlt.

    Ha még nem létezik a mappa, ahová át szeretné másolni a fájlt, válassza a lehetőséget Új mappa létrehozása.

  7. Válassza ki a mappát, ahová át szeretné másolni a fájlt, majd válassza a lehetőséget másolat.

    Ha átmásolja a fájlt ugyanabba a mappába, amelyik az eredetit tartalmazza, a Windows átnevezi a duplikátumfájlt a szavak megadására Másolat az eredeti fájlnév előtt.

A 4. lépésben kiválasztott fájlt átmásolja a 7. lépésben kiválasztott mappába. Az eredeti fájl változatlan marad, és egy pontos másolat jön létre a megadott helyen.


Tippek és más módszerek a fájlok másolására a Windows rendszerben

Az egyik legismertebb parancsikon a szöveg másolásához és beillesztéséhez Ctrl+C és Ctrl+V. Ugyanez a billentyűparancs képes fájlok és mappák másolására és beillesztésére a Windows rendszerben. Csak emeld ki, mit kell lemásolni, eltalálni Ctrl+C másolat tárolásához a vágólapon, majd a Ctrl+V hogy máshova illessze be a tartalmát.

Ctrl+A kiemelhet mindent egy mappában, de ha nem akar mindent másolni, amit kiemelt, és néhány elemet ki szeretne zárni, használhatja a Ctrl gombot a kijelölt elemek kijelölésének megszüntetéséhez. Ami továbbra is kiemelt marad, az másolásra kerül.

A fájlok a Windows bármely verziójában a parancssorból is másolhatók a másolat vagy xcopy parancsot.

A Windows Intézőt a jobb gombbal kattintva is megnyithatja Rajt gomb. Az opció neve File Explorer or Fedezd fel, a használt Windows verziótól függően.

Ha nem tudja, hogy hol található a fájl a számítógépén, vagy inkább nem keresne sok mappában, hogy megtalálja azt, akkor az egész Minden eszközzel gyorsan elvégezheti az egész rendszerre kiterjedő fájlkeresést. Akár közvetlenül másolhat fájlokat is abból a programból, és elkerülheti a Windows Intéző használatát. Más fájlkereső eszközök hasonló funkciókkal rendelkeznek.