Chrome Remote Desktop Review

A Chrome Remote Desktop a Google ingyenes távoli asztali programja, amely kiterjesztésként fut, amely párosul a Chrome böngészővel.

A Chrome Távoli asztal segítségével bármely, a Chrome böngészőt futtató számítógépet beállíthat olyan gazda számítógépnek, amelyhez bármikor csatlakozhat, függetlenül attól, hogy a felhasználó be van-e jelentkezve, vagy sem, a teljes felügyelet nélküli hozzáférés érdekében.

A Google mind a kliens, mind a gazdagép számára javasolja a Chrome használatát, de még mindig lehet, hogy szerencséje van a böngészők között (pl. A Firefox használatával távoli számítógépre történő telepítéshez, amelyen a Chrome be van állítva).

Látogasson el a Chrome távoli asztalra


További információ a Chrome távoli asztalról

  • Windows, Mac és Linux számítógépek telepíthetik a Chrome Távoli asztalt
  • Olyan Android-eszközökről működik, amelyek telepítik az alkalmazást a Google Playen keresztül
  • Az iOS felhasználók telepíthetik a mobilalkalmazást az iTunes alkalmazásból
  • A spontán támogatás és a felügyelet nélküli hozzáférés egyaránt támogatott
  • A vágólap szinkronizálása engedélyezhető
  • A kulcsok leképezése támogatott
  • Fájlokat tölthet fel és tölthet le a számítógép és a távoli között
  • Ctrl + Alt + Del, PrtScrés F11 menü gomb megnyomásával elküldhető a távoli számítógépre
  • Lehetővé teszi a választást a teljes képernyős, a méretarányos illesztés és az átméretezés között, hogy illeszkedjen a megjelenítési lehetőségekhez, amikor a távoli számítógéphez csatlakozik

Chrome távoli asztal: Előnyök és hátrányok

Számos más ingyenes távoli hozzáférési eszköz sokkal robusztusabb, de a Chrome Távoli asztal minden bizonnyal könnyen elindul:

Előnyök:

  • Gyors telepítés
  • Működik az operációs rendszerek között
  • Támogatja a több monitort
  • Frissítések gyakran
  • Akkor is működik, ha a gazdagép felhasználó ki van jelentkezve

Hátrányok:

  • Megkövetel egy adott webböngészőt
  • Nem lehet távoli fájlokat helyi nyomtatóra nyomtatni
  • Nincs csevegési lehetőség

A Chrome távoli asztal használata

Mint minden távoli hozzáférési program, a Chrome Távoli asztal is ott működik, ahol egy ügyfél és gazdagép van párosítva. Az ügyfél a számítógép vezérléséhez csatlakozik a gazdagéphez.

Az állomásnak ezt kell tennie (a számítógépet, amelyhez távoli kapcsolat fog csatlakozni és vezérelni fog):

  1. Látogasson el a Chrome távoli asztalra a Chrome böngészőből.

  2. választ FOGJ NEKI, és kérésre jelentkezzen be Google-fiókjába.

  3. A letöltés gombbal telepítheti a kiterjesztést a Chrome-ba.

  4. Válasszon ELFOGADÁS ÉS TELEPÍTÉS a Telepítésre kész képernyőn.

  5. Fogadja el a telepítési utasításokat, és várja meg, amíg a Chrome Remote Desktop Host befejezi a telepítést. Tudni fogja, hogy ez megtörtént, amikor a weboldalon már nem jelenik meg a „TÖRLÉS” gomb.

  6. Válasszon nevet annak a számítógépnek a Chrome Távoli asztal oldalon, majd válassza a lehetőséget NEXT.

  7. Válasszon egy PIN-kódot, amelyet a gazdagéphez való csatlakozáshoz használnak. Bármely számsorozat lehet legalább hat számjegy hosszú.

  8. választ START és hagyja jóvá vagy engedélyezze a felugró üzeneteket. A számítógép regisztrálva lesz arra a Google-fiókra, amelyen bejelentkezett, és tudni fogja, hogy elkészült, amikor látja Online közvetlenül a számítógép neve alatt.

Ha a Chrome Távoli asztalt szeretné használni ismerőse számítógépének felügyelet nélküli elérésére, a beállításához egyszer be kell jelentkeznie hitelesítő adataival a számítógépén. Az első telepítés után nem kell bejelentkezve maradnia - teljesen kijelentkezhet, és a program továbbra is a háttérben fut, mint kiterjesztés.

Az ügyfélnek a következőket kell tennie, hogy csatlakozzon a gazdagéphez a távoli vezérléshez:

  1. Nyissa meg a Chrome-ot, és látogasson el a Chrome távoli asztalra.

  2. Nyissa meg a Távoli elérés lapot az oldal tetején, és ha szükséges, jelentkezzen be Google-fiókjába. Ennek meg kell egyeznie azzal a Google-fiókkal, amelyet a távoli hozzáférés beállításakor használtak, a fentiek szerint.

  3. Válasszon egy gazdagépet a Távoli eszközök szakasz.

    Ha ebben a szakaszban egy eszköz látható Ez az eszköz, akkor valószínűleg nem kellene bejelentkeznie arra a számítógépre, mivel ez a sajátja, ami nagyon furcsa vizuális problémákat okozhat.

  4. A távoli munkamenet indításához írja be a gazdagépen létrehozott PIN-kódot.

Amikor az ügyfél csatlakozik a gazdagéphez, egy üzenet jelenik meg a gazdagépen, amely azt mondja: "Az asztala jelenleg megosztva van ", így a Chrome távoli asztal nem diszkréten jelentkezik be, mint néhány távoli elérési program.

Az ügyfél telepítheti a Chrome távoli asztal kiterjesztését is, hogy engedélyezze a két számítógép közötti másolási / beillesztési funkciót.

A Chrome távoli asztal használatának másik módja az ideiglenes hozzáférési kódok. Ha valaki másra van szüksége a számítógépéhez való csatlakozáshoz, még olyasvalakire is, aki eleve nem állította be a hozzáférést, akkor ez az útvonal, amelyen haladni szeretne.

Nyissa meg a Támogatás lapot, és válassza a lehetőséget Támogatást kapni hogy egyszeri hozzáférési kódot kapjon, amelyet megoszthat azzal a személlyel, aki csatlakozik a számítógépéhez. A rendszer felkéri a Chrome Távoli asztali bővítmény telepítésére, ha az még nincs a számítógépén.

Csak annyit kell tenniük, hogy beírják a kódot a Támogatást nyújt szakasz ugyanazon az oldalon a számítógépükön. Bármely Google-fiókkal bejelentkezhetnek a számítógép vezérléséhez, amennyiben a helyes kódot adják meg.


Gondolatok a Chrome távoli asztaláról

Nagyon szeretjük, hogy milyen egyszerű használni a Chrome Távoli asztalt. A telepítés után a menü minden fontos művelettel könnyen elérhető, de egyébként el van rejtve a képernyő elől, hogy helyet biztosítson a képernyő számára.

Mivel a Chrome távoliasztal-szolgáltatást teljes egészében a böngésző futtatja, nagyon jó, hogy szinte minden operációs rendszer képes használni. Ez azt jelenti, hogy alig korlátozódik arra, akinek támogatást nyújthat.

Továbbá, tekintettel arra, hogy a Chrome távoli asztal a háttérben van telepítve, a távoli felhasználó leállíthatja a Chrome-ot, és még kijelentkezhet is a fiókjából, és továbbra is hozzáférhet a számítógéphez (ha megvan a felhasználó jelszava). 

Valójában az ügyfél újraindíthatja a távoli számítógépet, majd a teljes bekapcsolás után újra bejelentkezhet, mindezt a Chrome távoli asztalról.

Bár nagyon rossz, hogy nincs beépített csevegési funkció, a harmadik számítógép eszközével bármikor kommunikálhat, miközben a másik számítógéphez csatlakozik. Számos mobil üzenetküldő alkalmazás használható számítógépekről is.

Látogasson el a Chrome távoli asztalra