WPS Office Review

A WPS Office (korábbi nevén Kingsoft Office) egy ingyenes Microsoft Office alternatíva, amely három irodai termékhez tartozik, mindegyik csodálatos kijelzővel és könnyen kezelhető felülettel. Az automatikus helyesírás-ellenőrzés és a népszerű fájltípusok támogatása csak néhány a WPS Office-ban található funkciók közül. 

A program telepíti a Presentation, Spreadsheets és Writer programokat - ezek felhasználhatók a Microsoft PowerPoint, az Excel és a Word helyettesítésére.

A WPS Office letölthető Windows, Linux, macOS, iOS és Android rendszerekre.

Töltse le a WPS Office alkalmazást

Amit mi szeretünk

  • Az író új és régi MS Word dokumentumokat nyithat meg.

  • Tiszta és egyszerű felület.

  • Ingyenes sablonok minden irodai programhoz.

  • Telepíthet néhány vagy mindhárom irodai alkalmazást.

Amit nem szeretünk

  • Manuálisan ellenőrizni kell a helyesírási hibákat a Táblázatok és a Prezentációban.


WPS Office fájlformátumok

A WPS Office teljes mértékben támogatja a következő fájltípusokat, ami azt jelenti, hogy megnyithatja és visszaállíthatja ezeket a formátumokat:

CSV, DBF, DOC, DOCM, DOCX, DOT, DOTM, DPS, DPT, ET, ETT, HTM, HTML, MHT, MHTML, POT, PPS, PPTX, PPT, PRN, RTF, TXT, WPS, WPT, XLS, XLSM, XLSX, XLT, XML

Mint látható, a népszerű Microsoft Office fájlformátumok, például DOCX, PPTX és XLSX, szintén használhatók a WPS Office-ban.

WPS Office vs Microsoft Office

A Microsoft Office számos programot tartalmaz: többek között e-mail klienst, jegyzetkészítő alkalmazást, táblázatkezelőt, prezentációt, adatbázist és szövegszerkesztő szoftvert.

Noha a WPS Office nem támogatja az irodai termékek sokféleségét, szoros versenytársa a Microsoft Office-nak abban, hogy azokkal, amelyekben közösek (szövegszerkesztő stb.), Meglehetősen szoros egyezés, hogy melyik a jobb mint a másik.

Személy szerint jobban szeretem a WPS Office füles felületét, mint a Microsoft Office által kínált felületet. Néha olyan egyszerű dolog, mint ez, megingathatja, hogy az egyik lakosztályt részesítse előnyben a másik helyett. Mivel azonban a Microsoft Office nagyon népszerű, előfordulhat, hogy fájltípusokat vagy speciális MS Office programokat kell használnia, például az Access programot, ami nem csak ezt az ingyenes irodai csomagot kívánja. 

A WPS Cloud segítségével akár online is szerkesztheti a dokumentumokat, hasonlóan a Microsoft Office Online-hoz. Ugyanolyan egyszerűen használható, mint az asztali verzió.

Mindent figyelembe véve fontos felismerni, hogy bár szükség lehet a Microsoft Office-ra bizonyos projektek kidolgozásához vagy bizonyos fájltípusok használatához, a WPS Office egy jó alternatíva, amely saját funkciókkal és előnyökkel rendelkezik.

Legalábbis, ha egy új Microsoft Office dokumentumtípus megnyitásához van szüksége, de a számítógép nem futtatja az MS Office szolgáltatást, ez a csomag nagyszerű módja annak, hogy a fájlt megnyitja, így csak szerkesztheti és mentheti. mint az MS Office telepítése esetén.


Gondolataim a WPS Office-on

Ha összehasonlítja a WPS Office-t egy másik fizetős vagy ingyenes irodai csomaggal, könnyen megtalálhatja a hiányzó dolgokat, például egy adatbázis-programot vagy az élő helyesírás-ellenőrzést. De fontos, hogy önállóan nézze meg a WPS Office-t, hogy felismerje saját előnyeit.

A könnyű használat néha fontosabb, mint több száz egyedi funkció. Úgy gondolom, hogy a WPS Office a legkönnyebben használható irodai csomag, amelyet meg kell vizsgálni. Nem volt gondom a használatával, és a füles felület sokkal kevésbé rendezett munkaterületet hoz létre.

Az esztétikától eltekintve a WPS Office abban az esetben is rugalmas, hogy sok olyan általános fájltípussal működik együtt, amelyek használatára szükség lehet, ami sokkal édesebbé teszi azt.

Töltse le a WPS Office alkalmazást