Egyetlen oldal tájolásának módosítása a Wordben

A Word-ben az oldal tájolása fontossá válhat, ha a dokumentum tartalma mást igényel, mint egyenes szöveget. A képekhez vagy más vizuális elemekhez, például grafikonokhoz vagy diagramokhoz több helyre lehet szükség, mint amennyit a szokásos álló (függőleges) tájolás megenged.

Mégis, bár könnyű megváltoztatni a teljes Microsoft Word dokumentum tájolását, kevésbé, ha csak egy vagy néhány oldallal szeretné megtenni. Pedig lehetséges. Fekvő (vízszintes) szakaszt beilleszthet egy dokumentumba olyan oldalakkal, amelyek mind álló fekvésűek, vagy fordítva.

Michela Buttignol / Web

Kétféleképpen hajthatja végre ezt a műveletet a Wordben: manuálisan szúrja be a szakaszszakaszokat a kívánt szakasz tetejére és aljára, ellentétes irányban, vagy válassza ki a szöveget, és lehetővé teszi a Word számára, hogy beszúrja az új szakaszokat.

Ez a cikk a Word 2019-re, a Word 2016-ra, a Word 2013-ra, a Word 2010-re és a Word for Microsoft 365-re vonatkozik.


Szelvénytörések kézi beillesztése

Így tudhatja meg, hogy a Microsoft Word hol változtassa meg a tájolást.

  1. A dokumentumban helyezze a kurzort az oldal elfordulási területe elé. A szalagon válassza a lehetőséget elrendezés.

  2. Ban,-ben Page Setup csoportot, válassza ki Breaks > Következő oldal.

  3. Vigye a kurzort az elforgatni kívánt terület végére, és ismételje meg a fenti lépéseket. Ezután helyezze a kurzort az elforgatni kívánt területre.

  4. Ban,-ben Page Setup csoportot, válassza ki a Page Setup párbeszédpanel indító (a kis nyíl a csoport jobb alsó sarkában).

  5. Ban,-ben Page Setup párbeszédpanelen válassza a ikont Margók Tab.

  6. Ban,-ben Irányultság szakaszban válassza ki a szakasz tájolását, Portré or Táj. A párbeszédpanel alja felé, a Alkalmazza legördülő menüből válassza a lehetőséget Ez a rész. Válassza ki a OK.

  7. A kiválasztott szakasz tükrözi a választott tájolást.


Hagyd, hogy a Word megtegye helyetted

Ön megtakarítja az egérkattintásokat, ha hagyja, hogy a Word beszúrja az Ön számára a szakaszokat. Ennek a módszernek a használatakor azonban előfordulhat, hogy a szünetek nem pontosan ott érnek el, ahová szeretné. Tehát ügyeljen arra, hogy körültekintően válassza ki a kívánt elemeket (bekezdések, képek, táblázatok stb.) Az új elrendezésben. 

  1. Jelölje ki az összes szöveget, képet és oldalt, amelyet át szeretne váltani az új tájolásra.

  2. A szalagon válassza a lehetőséget elrendezés. Az Page Setup csoportot, válassza ki a Page Setup párbeszédpanel indító (a kis nyíl a csoport jobb alsó sarkában).

  3. Ban,-ben Page Setup párbeszédpanelen válassza a ikont Margók Tab.

  4. Ban,-ben Irányultság szakaszban válassza ki a szakasz tájolását, Portré or Tájkép. Ban,-ben Preview szakasz, a Alkalmazza legördülő menüből válassza a lehetőséget Kiválasztott szöveg. Válassza ki a OK.

  5. A kiválasztott szakasz tükrözi a választott tájolást.

    Előfordulhat, hogy néhány formázási beállítást el kell végeznie, hogy a szöveg az új tájolásban a kívánt módon nézzen ki.