Az Overtype és az Insert Modes meghatározása és használata a Wordben

A Microsoft Word két szövegbeviteli móddal rendelkezik: Beszúrás és Overtype. Ezek a módok mindegyike leírja a szöveg viselkedését, amikor hozzáadódik egy dokumentumhoz, amely már létezik szöveget. Így működik ez a két mód és hogyan kell használni őket.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 és Word 2010 szoftverekre vonatkoznak.


Beszúrás mód meghatározása

Beszúrás módban a dokumentumhoz hozzáadott új szöveg előre mozgatja az aktuális szöveget, a kurzor jobb oldalán, hogy beilleszthesse az új szöveget, amikor beírja vagy beilleszti a dokumentumba. Ez a Microsoft Word alapértelmezett módja a szövegbevitelnek.

Overtype Mode Definition

Overtype módban, amikor szöveget adunk hozzá egy dokumentumhoz, ahol létezik szöveg, akkor a meglévő szöveget karakterenként váltja fel az újonnan hozzáadott szöveg. 


A típusmódok módosítása

Ha ki akarja kapcsolni az alapértelmezett Beszúrás módot a Microsoft Wordben, így beírhatja az aktuális szöveget, akkor ezt kétféleképpen teheti meg. A legegyszerűbb módszer a betétlap gomb, amely be- és kikapcsolja az üzemmódot. Egy másik módszer az Insert billentyű beállítása az Overtype mód be- és kikapcsolására.

Az Overtype mód beállításainak módosítása:

  1. Ugrás filé > Opciók.

  2. Ban,-ben Word beállításai párbeszédpanelen válassza a lehetőséget Részletes.

  3. Ban,-ben Szerkesztési beállítások szakaszban válassza az alábbiak egyikét:

    • A Beszúrás billentyű használatával az Overtype mód vezérléséhez válassza a ikont Használja az Insert billentyűt a típustípus vezérléséhez jelölőnégyzetet.
    • Az Overtype mód végleges engedélyezéséhez válassza a ikont Használja a típus típusát jelölőnégyzetet.

  4. választ OK.