Hogyan kell végrehajtani a felső indexet Wordben

A felső index lehetővé teszi olyan karakterek beírását, amelyek kissé az aktuális szövegsor fölött jelennek meg, és gyakran használják, ha a kitevőket matematikai kifejezésekben, lábjegyzetekben és hőmérsékletekben jelenítik meg. A felső indexű szöveg beépítése a Microsoft Word dokumentumaiba a következő lépések végrehajtásával történhet. Sokkal gyorsabb, mint a billentyűparancs használata a fok szimbólumhoz.


Hogyan lehet a felső indexet Wordben használni

  1. Nyissa meg azt a dokumentumot, amelybe felső indexet szeretne hozzáadni, vagy hozzon létre egy új dokumentumot.

  2. Írja be a szövegét a szokásos módon, különösebb formázás nélkül. Például, ha olyan képletet szeretne ábrázolni, amely „x” betűvel kezdődik négyzetben, egyszerűen írja be az x2 karaktert.

  3. Válassza ki azt a szöveget, amelyet felső indexként szeretne megjeleníteni, hogy az kiemelve legyen. Ebben a példában a 2-es számot szeretné kiválasztani.

  4. Windows és Mac rendszeren válassza a ikont mutatószám gomb található betűtípus a Word fő eszköztárának szakasza, amelyet „x” betű és egy emelt 2. szám képvisel.

    A Word Online esetében válassza a További betűtípus-beállítások gomb, amelyet három vízszintesen igazított pont képvisel és a Formázás törlése és Bullets gombok a Word fő eszköztárán. Amikor megjelenik a legördülő menü, válassza a ikont mutatószám opciót.

    A gomb kiválasztása helyett a következő billentyűparancsokat is használhatja. Ablakok: Ctrl + Shift + Plus (+); Mac operációs rendszer: Cmd + Shift + Plus (+).

  5. A kiválasztott karakter (ek) nek felső index formátumban kell megjelenniük, például x2.

A formázás megfordításához bármikor ismételje meg ezeket a lépéseket.