Margók módosítása a Wordben

Nem minden dokumentum fér bele a Word alapértelmezett egy hüvelykes margójába a szöveg és az oldal széle között. A Word dokumentumokban található margók megváltoztatásához használja a különböző lehetőségek egyikét, az előre meghatározott margóktól, amelyek megkönnyítik a különböző méretű margók alkalmazását, a testreszabott margókig, amelyek az Ön igényeinek megfelelően állíthatók be.

Ezek az utasítások a Word és a Mac for Mac összes jelenleg támogatott asztali verziójával működnek, míg a Word Online korlátozott margó képességeket kínál.


Gyorsan módosíthatja a margókat a Wordben

A dokumentum margóinak kisebbé vagy nagyobbá tételéhez használja a Word keskeny, közepes vagy széles margóit. Ha a dokumentumot a papír mindkét oldalára szeretné kinyomtatni, és háromgyűrűs iratgyűjtőbe szeretné tenni, használja a Tükör margó beállítást.

A tükör margók nem állíthatók be a Word Online szolgáltatásban. Ha azonban tükrös margókkal rendelkező dokumentumot tekint meg a Word Online szolgáltatásban, akkor a tükör margók megmaradnak.

Előre meghatározott margó alkalmazásához válassza a lehetőséget elrendezés > Margók és válassza ki a használni kívánt előre meghatározott margót.

A Word Online, a Word 2010 és a Word 2007 esetében az Elrendezés lapot Oldalelrendezés címkével látja el. A margók megváltoztatásának lépései ugyanazok maradnak.


Használja a Vonalzót a margók beállításához a Wordben

A Word menü alatt látható vízszintes vonalzó egy másik módot kínál a dokumentum margóinak megváltoztatására.

Mielőtt elkezdené, jelenítse meg a vonalzót. Ha a vonalzó nem jelenik meg a dokumentum felett, válassza a lehetőséget Megnézem és tegyen egy pipát mellé Vonalzó hogy megjelenítse az uralkodót. A nyomtatási nézetben is dolgoznia kell. Válassza a lehetőséget Megnézem > Nyomtatási elrendezés hogy a dokumentum nyomtatási nézetben jelenjen meg.

A vonalzó nem érhető el a Word Online szolgáltatásban.

A margók vonalzóval történő megváltoztatásával a következőket teheti:

  • Változtassa meg a bal margót: Vigye a kurzort a bal behúzások fölé, amíg az kétfejű nyíllá nem változik. Húzza a margót jobbra, hogy szélesebb legyen, vagy balra, hogy keskenyebb legyen.
  • Változtassa meg a jobb margót: Vigye a kurzort a jobb behúzás fölé, amíg az kétfejű nyíllá nem változik. Húzza a margót balra, hogy szélesebb legyen, vagy jobbra, hogy keskenyebb legyen.

Hozzon létre egyéni margókat

Ha egy dokumentumhoz bizonyos méretű margóra van szüksége, használja az egyéni beállításokat.

Így állíthatja be az egyéni margó méretét:

  1. választ elrendezés > Margók > Egyedi margók.
  2. Módosítsa a felső, Alsó, Balés Jobb különbözet.
  3. választ Beállítás alapértelmezettként az új margóbeállítások alapértelmezett beállításához az aktuális sablonhoz. Ezt a margóbeállítást minden új dokumentumban felhasználja, amelyet az adott sablon alapján hoz létre. Ez a szolgáltatás nem érhető el a Word Online szolgáltatásban.
  4. választ OK amikor befejezted.

Készítsen ereszcsatorna margókat

A bekötendő dokumentumokhoz extra margótérre van szükség a kötéshez. Ez a csatorna margó biztosítja, hogy a kötés ne zavarja a szöveg körüli fehér helyet.

Csatorna margó hozzáadásához válassza a lehetőséget elrendezés > Margók > Egyedi margók és írjon be egy szélességet a Esővízcsatorna doboz.

A Word Online nem hozhat létre csatorna margókat. Váltson a Word asztali verziójára az ereszmezők margóinak beállításához.


Hozzon létre tükör margókat

Az oldal mindkét oldalára nyomtatott és bekötött dokumentumok, például könyvek és folyóiratok, speciális margóbeállítást használnak. Ezek a tükör margók biztosítják, hogy a jobb és a bal oldal egymás tükörképe.

Tükör margók létrehozásához válassza a lehetőséget elrendezés > Margók és válassza ki a tükrözött. A tükör margók méretének módosításához válassza a lehetőséget elrendezés > Margók > Egyedi margók és változtassa meg a Belső vagy Külső margók méretét.

Állítsa be a margókat a dokumentum egy részéhez

Amikor a dokumentum szakaszokra van osztva, különböző margók méretét alkalmazhatja a különböző szakaszokra. Ez a szolgáltatás nem érhető el a Word Online szolgáltatásban.

Az egyes szakaszok margóinak megváltoztatása:

  1. Válassza ki a dokumentum azon részét, ahol más margóméretet szeretne.
  2. választ elrendezés > Margók > Egyedi margók.
  3. Írjon be új értékeket a felső, Alsó, Jobbés Bal különbözet.
  4. Az Alkalmazás listából válassza a lehetőséget Ez a szekció.
  5. választ OK ha elkészült.

Oldal margók megtekintése

A Word képes megjeleníteni határvonalakat, amelyek megmutatják, hol vannak a margók a dokumentumban. Ezek a határvonalak szaggatott vonalakként jelennek meg. A margóhatárokat nem lehet megtekinteni a Word Online szolgáltatásban.

Az oldal margók megtekintéséhez:

  1. választ filé > Opciók. A Word 2007 programban válassza a Microsoft Office gombot, majd válassza a lehetőséget Word beállításai.
  2. választ Részletes.
  3. Görgessen le a Dokumentum tartalmának megjelenítése szakaszig, és válassza a lehetőséget Szöveghatárok megjelenítése.
  4. választ OK.