Felújított termékek vásárlása – amit tudnia kell

Mindig akciókat keresünk. Nehéz ellenállni az ünnepek utáni, az év végi és a tavaszi eladásoknak. Az egész éves pénzmegtakarítás másik módja azonban a felújított termékek vásárlása.

Justin Pumfrey / The Image Bank / Getty Images


Mi minősül felújított elemnek

Amikor a legtöbben egy felújított elemre gondolunk, akkor valamire gondolunk, amelyet kinyitottak, szétszakítottak és újjáépítettek, mint például az automatikus sebességváltó újjáépítését. Az elektronikai világban azonban nem nyilvánvaló, hogy mit jelent a „felújított” kifejezés a fogyasztó számára.

Egy audio- vagy videokomponens felújítottnak minősülhet, ha az megfelel az alábbi kritériumoknak:

Vásárlói visszaküldés

A legtöbb nagy kiskereskedő 30 napos visszaküldési politikát alkalmaz a termékeire, és sok fogyasztó bármilyen okból is visszaküldi a termékeket ebben az időszakban. Legtöbbször, ha nincs semmi baj a termékkel, az üzletek csak csökkentik az árat, és nyitott dobozos specialitásként továbbértékesítik. Ha azonban valamilyen hiba van a termékben, sok üzlet megállapodása szerint a terméket visszaküldik a gyártónak, ahol megvizsgálják és / vagy megjavítják, majd felújított termékként újracsomagolják.

Szállítási sérülés

Sokszor a csomagok megsérülhetnek a szállítás során, akár helytelen kezelés, akár az elemek, akár más tényezők miatt. A legtöbb esetben a csomagolásban található termék teljesen rendben lehet, de a kiskereskedőnek lehetősége van a sérült dobozokat (ki akarja tenni a sérült dobozokat a polcra?) A gyártónak teljes hitelért. A gyártó köteles megvizsgálni a termékeket és újracsomagolni új eladó dobozokba. Ezeket azonban nem lehet új termékként értékesíteni, ezért felújított egységként jelölik őket.

Kozmetikai károk

Néha különféle okokból kifolyólag a termék karcolódhat, horpadhat, vagy a kozmetikai károsodás más formája előfordulhat, amely nem befolyásolja az egység teljesítményét. A gyártónak két választási lehetősége van; eladni az egységet látható kozmetikai károsodásaival, vagy javítani a sérüléseket úgy, hogy a belső alkatrészeket új szekrénybe vagy házba helyezi. Akárhogy is, a termék felújítottnak minősül, mivel továbbra is ellenőrzik azokat a belső mechanizmusokat, amelyekre a kozmetikai sérülés nem lehet hatással.

Bemutató egységek

Bár bolti szinten a legtöbb kiskereskedő régi demóit a padlóról értékesíti, egyes gyártók visszaveszik, szükség esetén megvizsgálják és / vagy megjavítják, és felújított egységként visszaküldik őket. Ez vonatkozhat a gyártó által kiállításokon használt, a termékellenőrök által visszaküldött és belső irodai használatra használt bemutató egységekre is.

Hiba a gyártás során

Bármely futószalagos gyártási folyamatban egy adott alkatrész hibásnak mutatkozhat hibás feldolgozó chip, tápegység, lemez betöltése mechanizmus vagy más tényező miatt. Ezt általában azelőtt kapják el, hogy a termék elhagyja a gyárat, de a hibák megjelenhetnek, miután a termék megjelenik az üzlet polcain. A vevői visszaküldések, a működésképtelen bemutatók és a termék egy adott elemének jótállási időn belüli túlzott bontása eredményeként a gyártó "visszahívhatja" egy adott tételből vagy gyártási sorozatból a terméket, amely ugyanazt a hibát mutatja. A gyártó dönthet úgy, hogy megjavítja az összes hibás egységet, és felújított egységként visszaküldi a kereskedőknek.

A doboz csak nyitva volt

Bár technikailag itt nincs más kérdés, csak a doboz kinyitása és visszaküldése a gyártónak újracsomagolás céljából (vagy a kiskereskedő által)

Túlsúlyos tételek

Ha a kiskereskedőnek van egy készlet fölöslege, általában csökkentik az árat, és eladják vagy eladják a terméket. Azonban néha, amikor egy gyártó új modellt vezet be, akkor a régebbi modellek még mindig a boltok polcain lévő készletét "összegyűjti", és a gyors eladás érdekében újra elosztja meghatározott kiskereskedőknek. Ebben az esetben a termék "különleges vásárlásként" értékesíthető, vagy felújítottként is felcímkézhető.

Ha egy elektronikus terméket bármilyen okból visszaszállítanak a gyártóhoz, ahol azt megvizsgálják, visszaállítják az eredeti specifikációra (ha szükséges), tesztelik és / vagy újracsomagolás céljából újracsomagolják, akkor a terméket már nem lehet újként értékesíteni.


Tippek a felújított termékek vásárlásához

Nem mindig világos, hogy mi a felújított termék pontos eredete vagy állapota. A fogyasztó számára lehetetlen tudni, hogy mi az oka egy adott termék "felújított" megjelölésének.

Nem szabad figyelmen kívül hagynia minden olyan "feltételezett" tudást, amelyet az eladó megpróbál átadni neked a termék ezen vonatkozásában, mert nincs belső ismerete sem ebben a kérdésben.

Figyelembe véve a fenti lehetőségeket, íme néhány kérdés, amelyet fel kell tennie a felújított termék vásárlásakor.

  • A felújított egységet egy olyan kiskereskedő értékesíti, amely szintén jogosult ugyanazon cég által készített új termékek értékesítésére?
  • Van-e USA-ban garancia a felújított egységre (45-90 napos alkatrész- és munkaszavatossággal kell rendelkeznie)? Előfordul, hogy a felújított egységek szürke piacok - ami azt jelenti, hogy eredetileg valószínűleg nem az amerikai piacon szánták őket eladásra.
  • Kínál-e visszaküldési vagy váltási szabályokat a kiskereskedő a felújított egységre, ha Ön nem elégedett (legalább 15 napos)?
  • A kereskedő kiterjesztett garanciát vállal az elemre? Ez nem azt jelenti, hogy meghosszabbított garanciát kell vásárolnia, de az, hogy nyújtanak-e ilyet, jelzi a termék támogatásának mértékét. Ha a kereskedő nem a termék hivatalos forgalmazója, akkor nem szívesen nyújtana kiterjesztett garanciát rá.

Ha a fenti kérdések mindegyikére "Igen" a válasz, a felújított egység megvásárlása biztonságos és okos lépés lehet.


Záró gondolatok a felújított termékek vásárlásával kapcsolatban

Egy felújított termék megvásárlása nagyszerű módja lehet egy remek termék megszerzésének kedvező áron. Nincs logikus oka annak, hogy pusztán a "felújított" címkével negatív jelentést kell adni a vizsgált terméknek.

Még az új termékek is lehetnek citromok, és minden felújított termék egy időben új volt. Ha azonban ilyen terméket vásárol, legyen szó felújított videokameráról, AV-vevőkészülékről, TV-ről, DVD-lejátszóról stb., Akár online, akár fizikai kiskereskedőtől, fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ellenőrizheti a terméket, és hogy a kiskereskedő készítsen biztonsági másolatot. a termék valamilyen visszaküldési politikával és garanciával, a vásárlási tippjeinkben ismertetett mértékben.

BOLDOG VÁSÁRLÁS!