Elfelejtette iPhone jelszavát? Itt van a javítás módja

Az iPhone jelszó funkciója fontos módja annak, hogy távol tartsa a kíváncsiskodókat a személyes adatoktól, de mi van, ha elfelejtette iPhone jelszavát?

Ha elfelejtette a jelszavát, és hatszor helytelenül adta meg, az iPhone megmondja, hogy letiltották. És a beállításaitól függően, ha túl sokszor hibás jelszót ír be, az iPhone minden adatot törölhet. Te ezt nem akarod!

Akár megkapta ezt az üzenetet, akár csak tudja, hogy elfelejtette iPhone jelszavát, kövesse ezeket a lépéseket az iPhone-hoz való hozzáférés helyreállításához.

Ezek az utasítások az összes iPhone modellen működnek. Bár ez a cikk az iPhone-ra összpontosít, a lépések az iPod touch-ra és az iPad-re is vonatkoznak.


Javítson egy elfelejtett jelszót az iPhone törlésével

Valójában csak egyetlen módja van annak kijavítására, ha elfelejti az iPhone jelszavát. Lehet, hogy nem tetszik, de törölnie kell az iPhone-on található összes adatot, és vissza kell állítania az adatokat a biztonsági mentésből (feltéve, hogy van biztonsági másolata).

Az összes adat törlése az iPhone készülékről törli az elfelejtett jelszót is, és lehetővé teszi, hogy újból beállítsa a telefont egy új jelszóval. Lehet, hogy szélsőségesnek tűnik, de biztonsági szempontból van értelme. Ha az iPhone-ját ellopták, akkor nem szeretné, ha könnyű lenne megkerülni a jelszót és hozzáférni az adatokhoz.

A probléma természetesen az, hogy ez a megközelítés törli az összes adatot az iPhone készülékén. Ez nem jelent problémát, ha az adatokról nemrégiben készített biztonsági másolatot a telefonra (ez jó emlékeztető: rendszeresen készítsen biztonsági másolatot az iPhone készülékén található adatokról!). De ha nem, akkor elveszít bármit, amit hozzáad a telefonjához, amikor utoljára szinkronizált az iCloud-szal vagy az iTunes-szal, és amikor visszaállította.

Meg szeretné tudni, hogyan készítsen biztonsági másolatot az iPhone-ról? Nézze meg, hogyan készítsen biztonsági másolatot az iPhone-ról, és hogyan állítsa be az iCloud szolgáltatást, és hogyan használja az iCloud biztonsági mentést.


Az elfelejtett iPhone jelszó kijavításának három módja

Háromféleképpen törölheti az adatokat iPhone-járól, eltávolíthatja a jelszót és újrakezdheti: az iTunes, az iCloud vagy a Helyreállítási mód használatával.

  • iTunes: Ha fizikai hozzáféréssel rendelkezik iPhone-jához, rendszeresen szinkronizálja azt egy számítógéppel, és a számítógép a közelben van, ez lehet a legegyszerűbb megoldás. Olvassa el lépésről lépésre az iTunes használatát az iPhone törléséhez és visszaállításához az iPhone visszaállítása biztonsági másolatból című cikkben.

  • iCloud: Ha engedélyezte az iPhone keresését az eszközén, akkor az iCloud használatával törölheti azt. Használja ezt az opciót, ha nincs hozzáférése a telefonhoz, vagy ha szinkronizálja telefonját az iCloud és nem az iTunes szolgáltatásokkal. Nézze meg ezeket az utasításokat az iCloud használatáról az iPhone törléséhez.

  • Helyreállítási mód: Ez az egyetlen lehetőség, ha soha nem szinkronizálta telefonját az iTunes vagy az iCloud szolgáltatással. Ebben az esetben valószínűleg nem készít biztonsági másolatot adatairól, és elveszíti a telefonján tároltakat. Ez nem jó, de legalább újra használhatja a telefonját. Olvassa el ezt, hogy megtudja, hogyan állíthatja iPhone-ját helyreállítási módba.

 Shutterstock


Mi a teendő az iPhone törlése után

Nem számít, hogy melyik opciót választja, egy iPhone-hoz jut, amely abban az állapotban van, mint amikor először kivette a dobozból. Három lehetőség áll rendelkezésére a következő lépéshez:

  • Az iPhone beállítása a semmiből: Válassza ezt ha teljesen frissen akarja kezdeni az iPhone készülékét, és nem akar semmilyen adatot visszaállítani (vagy nincs visszaállítási lehetősége). 
  • Visszaállítás biztonsági mentésből: Ez a legjobb, ha rendelkezik biztonsági másolattal az adatokról, akár az iTunes-on, akár az iCloud-on, és vissza akarja helyezni a telefonjára. Megtaláljuk az iPhone biztonsági mentésből történő visszaállítására vonatkozó utasításokat. 
  • Tartalom újratöltése: Még akkor is, ha nem volt biztonsági másolata, gyakorlatilag bármi, amit az iTunes, az App és az Apple Books Store-ból vásárolt, újból letölthető az eszközére. További információ az iPhone-vásárlások újratöltéséről.

Ezután állítson be egy új jelszót az iPhone készülékén - és győződjön meg róla, hogy emlékezhet rá!

Bizonyos esetekben olyan probléma merülhet fel az iPhone visszaállításakor, amely megakadályozza a folyamat befejezését. Ha ezzel a problémával találkozik, olvassa el az 4013-as iPhone hiba elhárítása című cikket.


Mi van, ha elfelejtett egy korlátozást vagy a képernyőidő-jelszót?

Van még egyfajta jelszó az iOS-eszközön: a korlátozások vagy a képernyő időtartamát védő jelszó.

Ez a kód lehetővé teszi a szülők vagy az informatikai rendszergazdák számára, hogy blokkoljanak bizonyos alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat, és megakadályozza, hogy bárki, aki nem ismeri a jelszót, módosítsa ezeket a beállításokat. De mi van akkor, ha szülő vagy rendszergazda vagy, és elfelejted a jelszót?

Ebben az esetben a korábban említett törlési és biztonsági másolat-visszaállítási lehetőségek működni fognak. Ha nem akarja ezt megtenni, vannak olyan harmadik féltől származó programok, amelyek segíthetnek megkerülni ezt a jelszót és visszaszerezni a készülékéhez való hozzáférést. Nem teszteltük az összes opciót, ezért a kedvenc keresőmotorján végzett néhány kutatás a legjobb megoldás a segítséget nyújtó eszköz megtalálásához.


A lényeg az iPhone jelszó elfelejtéséről

Az iPhone jelszó-funkciója erős a biztonság szempontjából, de rossz, ha elfelejti a jelszót. Ne hagyja, hogy az elfelejtett jelszó a jövőben megakadályozza a jelszó használatát; túl fontos a biztonság szempontjából. Csak győződjön meg arról, hogy legközelebb olyan kódot használ, amelyet könnyebben megjegyezhet (de nem túl könnyű kitalálni!)