Mi a teendő, ha elfelejtette a Windows Vista jelszavát

Elfelejtette a Windows Vista jelszavát? Ne érezd magad túl rosszul, mert nem vagy egyedül. Állítólag megnehezítjük a jelszavak kitalálását, de néha olyannyira megnehezítjük őket, hogy senki, még mi sem, nem emlékszünk rájuk.

Fotó: Kyle Glenn az Unsplash-on

Az elfelejtett Vista jelszó megtalálásának számos módja van:


Használja a Windows Vista jelszó-visszaállító lemezt

Ha a múltban valamikor létrehozott egy Windows Vista jelszó-visszaállító lemezt, gratulálok a proaktivitáshoz! Itt az ideje használni.

A jelszó-visszaállító lemez akkor is működik, ha létrehozása óta megváltoztatta a Windows Vista jelszavát.

Vegyél művelt találgatásokat

Mielőtt átugorja ezt a nyilvánvalónak tűnő tanácsot, vessen egy pillantást ezekre az ötletekre. Ha még nem tette meg, tegyen komoly tippeket, mielőtt áttérne a jelszó visszaszerzésének bonyolultabb módjaira.

A legtöbb, még a túl bonyolult jelszót is gyakran a mindennapi dolgok inspirálják életünkben, így elképzelhető, hogy kitalálhatja, hogyan találta ki a jelszavát.

Lehetséges, hogy a Vista bejelentkezési jelszavát a következők használatával hozták létre:

  • a neved?
  • családtag vagy barát neve?
  • háziállat neve?
  • egy születésnap?
  • az otthoni vagy irodai címed?
  • valami gyerekkorodból?
  • kedvenc étel?
  • gyakran tárcsázott telefonszám?
  • a fenti ötletek valamilyen kombinációja?

További segítségre van szüksége az emlékezés során? További ötletekért lásd: Hogyan kell kitalálni a saját jelszavát.


Kérje meg a rendszergazdát, hogy változtassa meg

Ha megosztja számítógépét valakivel, akkor az adott személy rendszergazdai szintű hozzáféréssel rendelkezhet, vagyis lehetősége van megváltoztatni a Vista jelszavát az Ön számára.

Ha csak te használod a számítógépet, akkor ez a tanács nyilvánvalóan nem sok haszonnal jár. Ez valószínűleg a legtöbb emberre igaz, mivel többségünk a számítógép egyetlen felhasználója.

Ezzel a feltöréssel állíthatja vissza a Vista jelszavát

Most belemegyünk a komoly dolgokba. Nem lehetetlen, még a kezdő számára sem, sokkal inkább benne van, mint a találgatásban.

Ha kipróbálta a fenti egyszerűbb ötleteket, és semmi sem sikerült, kövesse a Hogyan lehet visszaállítani a Windows Vista jelszavát oktatóanyagunkat. Igen, kevés a végrehajtandó parancs, és előfordulhat, hogy olyan dolgokat kell végrehajtania, amelyeket még soha nem tett meg, de ez nagyon egyszerű és szinte mindig megteszi a trükköt.


Jelszó-helyreállító programmal feltörheti a számítógépet

Ha soha nem emlékszik az elfelejtett Vista jelszóra, nincs jelszó-visszaállító lemez, Ön az egyetlen felhasználó a számítógépén, és a visszaállítási trükk nem működött, akkor itt az ideje, hogy folytassa a dedikált helyreállítást / visszaállítást szoftver.

A Windows jelszó-helyreállító programok ingyenes szoftvereszközök, amelyek célja a jelszó visszaállítása / törlése vagy a régi jelszó helyreállítása. Nem a legkönnyebben használható programok a világon, de ha lépésről lépésre követheti az utasításokat, akkor egy jelszó-helyreállító program szinte biztos, hogy kijut ebből a nehéz helyzetből.

Még mindig nem találja meg a Windows Vista jelszavát?

Ha még mindig nem tud bejutni a Windows Vista rendszerbe, még az összes ingyenes jelszó-helyreállító program kipróbálása után is, tiszta Windows-telepítést kell végrehajtania. Ez az a típusú helyreállítás, amely mindent töröl a számítógépén, beleértve azt a jelszót is, amelyre nem emlékszik.

Ez drasztikus és pusztító lépés, de ha elfelejtette a Vista jelszavát, és másképp nem tud bejutni, akkor a tiszta telepítés garantálja a számítógép teljes működőképességét.

Mi a teendő a jelszó visszaállítása után

Miután kitalálta a jelszavát, vagy visszaállította, hogy más legyen, gondolkodjon el azon, hogyan kerülheti el ezt a jövőben. Az utolsó dolog, amit meg akarsz ismételni ezeket a jelszó-visszaállítási módszereket néhány hónap múlva, amikor ugyanabba a helyzetbe kerülsz.

A jelszó-visszaállító lemez elkészítése mellett, amint azt a fenti link leírja, a következő legjobb módszer annak biztosítására, hogy mindig be tudjon lépni a Windows rendszerbe, az, ha valahol rögzíti a jelszavát. Azonban ahelyett, hogy felírná a számítógép mellé, vagy összetett jelszót adna a memóriának, fontolja meg a jelszókezelőben való tárolást. Csak győződjön meg arról, hogy mobil hozzáféréssel rendelkezik-e, hogy megtalálja jelszavát anélkül, hogy szüksége lenne a Windows-ra.

Egy másik módszer annak biztosítására, hogy soha ne érje el a számítógépét, az automatikus bejelentkezés beállítása a Vistában. Ez lehetővé teszi a számítógép számára, hogy tárolja a jelszót, és csak annyit kell tennie, hogy bekapcsolja a számítógépet a felhasználói fiókba való bejelentkezéshez - jelszó nem szükséges! Ez határozottan nem biztonságos módja a számítógép használatának, de ez egy lehetőség.