A felületi toll nem működik? Itt van a javítás módja

A Microsoft Surface Pen extra funkcionalitást ad a Surface-hez, de ez a ceruza nem hibátlan. Köztudott, hogy alkalmanként abbahagyja a munkát, ezért íme a legjobb megoldások a Surface Pen javításához, így visszatérhet az íráshoz, a rajzoláshoz és a többfeladatos feladatokhoz a Windows 10 számítógépén.

Az útmutató útmutatója a Windows 10 rendszerre vonatkozik.


Töltse le a legfrissebb Windows 10 frissítést

Ha a Surface Pen nem működik megfelelően, annak oka lehet, hogy a legújabb Windows frissítés nincs telepítve a Surface Pro, Go, Book vagy Laptop készülékre. A frissítés végrehajtása letölti a legfrissebb Windows 10 operációs rendszer javítást, és frissíti és kijavítja azokat az eszközillesztőket, amelyeket a perifériák, például a Surface Pen megfelelő futtatásához használtak.

  1. A legújabb Windows 10 frissítés és az új illesztőprogramok ellenőrzéséhez koppintson az ikonra a jobb alsó sarokban az Action Center megnyitásához.

    Alternatív megoldásként csúsztassa ujját a képernyő jobb oldaláról.

  2. Érintse Minden beállítás.

  3. Érintse Frissítés és biztonság.

  4. Érintse Frissítések ellenőrzése. A felület tájékoztat a lehetséges frissítésekről, és a frissítési beállításoktól függően vagy automatikusan telepíti a frissítéseket, vagy felszólítja a frissítések telepítésére vagy késleltetésére.


Ellenőrizze a Surface Pen akkumulátorát

Minden Surface tollat ​​AAAA akkumulátor működtet, és a lemerült akkumulátor lehet az oka annak, hogy a Surface Pen nem működik.

Ha felületi tollal szeretné ellenőrizni az akkumulátort, nyomja meg és tartsa lenyomva öt és hét másodpercig a toll végén lévő radír gombot. Egy kis LED-es lámpának fel kell kapcsolnia. A zöld fény azt jelenti, hogy az akkumulátor töltődik, míg a piros jelzi, hogy majdnem lemerült, és ki kell cserélni. Ha nem világít, akkor az akkumulátor lemerült.

Az elem cseréjéhez nyissa ki a Surface Pen-t erősen csavarva, majd húzva a toll radírjának végét.

A Microsoft Surface Pen három modellt kínál, mindegyik a gombok elhelyezkedésében és kialakításában enyhén eltér. Az összes Surface Pens ugyanúgy működik, és ezen az oldalon minden tipp minden modellhez használható.


Párosítsa a Surface tollat ​​a Surface Pro készülékkel

Ha a Surface Pen LED-lámpája kigyullad, de még mindig nem ír, amikor megérinti a képernyőt, akkor lehet, hogy párosítania kell Bluetooth-on keresztül.

  1. Nyissa meg a Windows 10 Műveleti központot a Surface Pro, Go, Laptop vagy Book eszközön, ujjával csúsztatva a képernyő jobb oldaláról.

  2. Érintse Minden beállítás.

  3. Érintse Eszközök.

  4. Ha a párosított eszközök listájában megjelenik a Surface Pen, érintse meg, majd érintse meg a elemet Eszköz eltávolítása. Eltávolításával és újból párosításával javítania kell a tapasztalt kapcsolódási hibákat. Ha nem látja a Surface tollat ​​a listán, folytassa a következő lépéssel.

  5. Koppintson a szürkére Plusz gomb mellett Adjon hozzá Bluetooth-ot vagy más eszközt.

  6. Érintse Bluetooth.

  7. Érintse Felületi toll párosítani. A párosítási folyamat csak néhány másodpercet vesz igénybe.


Megfelelő programot vagy alkalmazást használ?

Miután megnézte a Surface Pen és a Surface eszközkészlet reklámjait, könnyen tévesen hiheti, hogy a Microsoft ceruza bármikor felhasználhat bármelyik alkalmazást a Windows 10 rendszerben. A Surface Pen-t támogató alkalmazások köre azonban nem végtelen. Bár úgy gondolja, hogy a Surface Pen elromlott, a helytelen alkalmazást használhatja.

A Surface Pen tesztelésének legegyszerűbb módja a Windows megérintésével megnyithatja a Windows Ink munkaterületet toll ikonra a Windows 10 tálca jobb oldalán, az óra közelében. Miután megnyitotta, válassza a lehetőséget Képernyő vázlat és a Surface Pen segítségével rajzoljon a képernyőn.

A felületi toll még mindig nem működik?

Ha a Surface Pen továbbra sem működik megfelelően, akkor megsérülhet és cserére szorul. Ebben az esetben forduljon a Microsoft ügyfélszolgálatához, személyesen a Microsoft Store-ban vagy a vállalat online támogatási oldalán keresztül.