A fejhallgató nem működik a Windows 10 rendszeren? Itt van a javítás módja

A Windows 10 rendszerben problémák merültek fel a hangzással, különösen a fejhallgatókkal kapcsolatban. Nézze meg az alábbi hibaelhárítási tippeket, ha nem hallja a hangot a fejhallgatón keresztül, vagy ha a Windows 10 nem észleli a fejhallgatót.

Jay Kunwar / Pexels


Fejhallgató-problémák okai a Windows 10 rendszerben

A fejhallgatók fizikai csatlakozásai általában a legtöbb hangproblémát okozzák a Windows 10 és a fejhallgató esetében. A fejhallgató csatlakozói porosak, a csapok meghajlanak és a vezetékek elkopnak. Egyes fejhallgató-készülékek, például a némító gombok belső mechanikája lazán ütközhet és problémákat okozhat.

A szoftverekkel és az illesztőprogramokkal kapcsolatos problémák egy másik gyakori ok, mint minden számítógépes periféria esetében. Az elavult vagy hibás illesztőprogramok, az inkompatibilitások és a hiányzó szoftverek hasonlóan frusztráló élményt eredményezhetnek.


A fejhallgatóval kapcsolatos problémák megoldása a Windows 10 rendszerben

A fejhallgatóval kapcsolatos problémák megoldásának nagy része a Windows 10 rendszerben először az ok kitalálása. Miután megállapította, hogy hardveres vagy szoftveres probléma-e, nem kell sokáig tartania, amíg újra működik a fejhallgató.

  1. Ellenőrizze az audio csatlakozót. A laptop vagy az asztali számítógép hátulján keresse meg a hangkimeneti portot, amelyet gyakran fejhallgató vagy hangszóró ikon jelez, és ellenőrizze, hogy a fejhallgató be van-e dugva. Érdemes kihúzni és csatlakoztatni a fejhallgatót is, mivel lehetséges dugót nem nyomták be teljesen. Érezni fogja, hogy kattan, ha a dugó teljesen be van helyezve.

    A legtöbb modern számítógép zöld színnel jelöli az audio kimenetet.

  2. Ellenőrizze a külső hangszórókat. Néhány külső hangszóró beépített fejhallgató-csatlakozóval rendelkezik. A fő különbség egy külön áramforrás. Sok beszélőnek szüksége van rá. Győződjön meg róla, hogy be van dugva, és a hangszórók be vannak kapcsolva, mert előfordulhat, hogy a hangszórók nem biztosítanak elegendő energiát a fejhallgatóhoz.

  3. Ellenőrizze a fejhallgatót. Néhány fejhallgató beépített audio vezérléssel rendelkezik, amely függetlenül működik a Windows 10 hangvezérlőitől. Győződjön meg arról, hogy a hangerő elég hangos ahhoz, hogy meghallja.

  4. Ellenőrizze a hangerőszabályzókat. A képernyő jobb alsó sarkában kattintson a jobb gombbal a gombra hangszóró ikonra, majd válassza a lehetőséget Nyitott hangerőszabályzó. Állítsa felfelé a csúszkát a fejhallgatóhoz, hogy jobban hallja a hangot.

  5. Nyissa meg a fejhallgató némítását. A Windows hangerőszabályzóiban egy piros kör, amin egy perjel van, azt jelzi, hogy valami elnémul. Válaszd ki a hangszóró a keverő hangereje alatt a fejhallgató némításához.

  6. Állítsa be a kimeneti eszközt. Lehet, hogy a fejhallgató nem az Ön kimeneti eszköze. Kattintson a jobb gombbal a hangszóró ikonra az asztal jobb alsó sarkában. Ezután válassza ki Nyissa meg a Hangbeállításokat. Válaszd ki a Válassza ki a kimeneti eszközt legördülő menüből válassza ki a fejhallgatót, ha nincs bejelölve.

    Ha tesztelésre szól a hang, akkor a hangerő szintje mozogni fog.

  7. Állítsa be az alkalmazás egyedi hangerejét. A Windows hangbeállításai között görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget az alkalmazás hangereje és az eszközpreferenciák. Itt újra megerősítheti a kimenet beállítását és a hangerőt.

    Szabályozhatja a futó alkalmazások egyedi hangerejét is.

  8. Ellenőrizze a hanglejátszó eszközöket. Kattintson a jobb gombbal a hangszóró / hang ikonra az asztal jobb alsó sarkában, és válassza a lehetőséget hangok > Visszajátszás hogy megtekinthesse-e a fejhallgatót. Ha nincs mellette zöld pipa, akkor a Windows 10 nem biztos, hogy észleli, és új illesztőprogramokat kell telepítenie.

  9. Ellenőrizze a Sounds eszközhasználatot. A Hangok menüben kattintson a jobb gombbal a fejhallgatóra, majd válassza a lehetőséget ingatlanok, és állítsa be Eszközhasználat nak nek Használja ezt az eszközt (engedélyezés).

  10. Állítsa be a hangegyensúly szintjét. A Hangok részben válassza ki a lehetőséget Szintek fülön ellenőrizheti a fejhallgató hangerejét. Válassza a lehetőséget Egyenleg a Balance szintek beállításához.

  11. Tiltsa le a hangjavításokat. Egyes hangkártyák nem fognak működni, ha bármelyik bővítmény engedélyezve van. A Hangok menüben lépjen a Fejlesztések Lapot és válassza ki Tiltsa le az összes fejlesztést. Ezután válassza a lehetőséget Preview hogy tesztelje a fejhallgatót.

  12. Próbálja ki a Windows 10 hibaelhárítót. A hibaelhárító futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:

    1. Az asztalon kattintson a jobb gombbal a hangszóró/Hangkeverő ikonra, majd válassza a lehetőséget A hangproblémák elhárítása.
    2. Ha ki kell választania, hogy melyik eszközzel kívánja elhárítani, válassza ki a fejhallgatót, majd válassza a lehetőséget Következő.
    3. Ha megkérik, válassza a lehetőséget Nem, ne nyissa meg az Audio Enhancements alkalmazást.
  13. Frissítse a hangillesztőket. Ezt általában a Windows Eszközkezelőből érheti el. Néha az elavult illesztőprogramok összeférhetetlenné válhatnak a Windows frissítésével, vagy hiányozhat egy új funkció, amely a hang megfelelő lejátszásához szükséges.

  14. Töltse le az illesztőprogramokat a gyártótól. Ha az Eszközkezelő módszer nem működött, forduljon a fejhallgató, a hangkártya vagy mindkettő gyártójához. Ideális esetben frissítsen mindent, beleértve a Windows rendszert is, annak biztosítása érdekében, hogy minden kompatibilis legyen, és a legújabb funkciókkal és hibajavításokkal működjön.

    Az illesztőprogramok telepítéséhez a hangkártya-fejlesztőtől látogasson el a webhelyükre, és töltse le a legújabb illesztőprogramot a Windows 10 rendszerhez. Győződjön meg róla, hogy emlékszik, hová töltötte le a fájlokat, mivel ez fontos lesz az illesztőprogramok későbbi telepítéséhez.

    Ha kiválasztja Engedje meg, hogy válasszon a rendelkezésre álló illesztőprogramok listájáról a számítógépemen, A Windows újratelepíti a jelenlegi illesztőprogramot, amely ritkán javítja a hangproblémákat.