Élő közvetítés a YouTube Gaming segítségével

A játék streamingje az egyik leggyorsabban növekvő szórakoztató műfaj, és a YouTube Gaming minden eddiginél könnyebbé teszi az akcióba való belépést. Ha tovább szeretne lépni a játékvideók feltöltésétől a saját játékmenetének élő közvetítéséhez a YouTube-on, akkor csak egy tisztességes számítógép- és internetkapcsolatra, igazolt YouTube-fiókra és egy ingyenes YouTube kódoló videokódoló programra van szüksége.

A játékok YouTube-on történő közvetítésének beállítása kissé bonyolult, de csak egyszer kell végigvinnie a teljes folyamatot. Ezt követően a gombnyomással bármikor elkezdheti a közvetítést.

Két módszert mutatunk be a játékok streamelésére a YouTube-on, beleértve az XSplit és az OBS-t is, valamint azt is, hogy bármikor továbbíthatod-e további szoftver nélkül.

PeopleImages / E + / Getty


Amit el kell kezdeni a YouTube-játékok streamingjével

A YouTube rendkívül egyszerűvé teszi a webkamera élő közvetítését, de a játék streamingje kissé bonyolultabb. A YouTube Gaming szolgáltatáson történő közvetítéshez a következőkre van szükséged:

  • Igazolt YouTube-fiók: Ha a YouTube-fiókod nincs ellenőrizve, akkor nem tudsz streamelni. Ne aggódjon, az ellenőrzési folyamat egyszerű.
  • Egy számítógép: A streaminghez Windows, Mac vagy Linux számítógépet használhat, és asztali számítógépet vagy laptopot is használhat. A legfontosabb az, hogy a számítógépnek elég nagy teljesítményűnek kell lennie ahhoz, hogy valós időben kódolja a videót, miközben Ön is játszik.
  • Szélessávú internet: Az internetkapcsolatának elegendő felső sávszélességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy nagy felbontású videókat valós időben feltöltsön.
  • Egy kódoló program: Ez a program rögzíti a játékmenetét, kódolja formátumba, amely alkalmas a streamingre, és feltölti a YouTube-ra. Kódoló nélkül nem streamelhetsz a YouTube Gaming szolgáltatásban. Két ingyenes lehetőség az Open Broadcast Studio (OBS) és az XSplit Broadcaster.

Ha beszélgetni szeretne nézőivel, vagy élő videót szeretne magáról beszúrni a játékai tetejére, akkor szüksége lesz fülhallgatóra vagy mikrofonra és webkamerára is.

Itt töltheti le az OBS és az XSplit Broadcaster kódolókat:

  • Töltse le az OBS-t Windows, MacOS és Linux rendszerekhez
  • Töltse le az XSplit Broadcaster for Windows alkalmazást

A YouTube-fiók igazolása

Mielőtt élőben közvetíthetnél a YouTube-on, igazolnod kell a fiókodat. Ha egyáltalán nincs fiókja, akkor először el kell navigálnia a YouTube fő webhelyére, és kattintson a gombra Bejelentkezés. Mivel nincs fiókja, kattintson a gombra Hozzon létre egy fiókot és kövesse az utasításokat.

Ha van YouTube-fiókod, és azt még nem igazolták, akkor a streameléshez igazolnod kell. Ez egy egyszerű folyamat, de a teljesítéséhez működő telefonra lesz szükség.

Így ellenőrizheti YouTube-fiókját:

  1. Nyissa meg a YouTube.com/verify webhelyet.

  2. Válaszd ki az országod.

  3. Válasszon hang- vagy szöveges üzenet fogadását.

  4. Írja be telefonszámát, majd kattintson a gombra Küldés.

  5. Várja meg a hang- vagy szöveges üzenetet, és írja be a kódot.


Hogyan lehet közvetíteni a YouTube Gaming játékot

Miután rendelkezik ellenőrzött YouTube-fiókkal, megfelelő számítógéppel és internetkapcsolattal, és letöltötted a kódolószoftvert, készen állsz a YouTube Gaming streamingjére.

Így állíthatja be a YouTube Gaming közvetítést:

  1. Keresse meg a YouTube.com/live_dashboard webhelyet.

    Korábban volt egyszerű módja ennek a kezelőpanelnek a elérésére a YouTube Gaming alkalmazásból, de ezt a módszert eltávolították, amikor a YouTube Gaming visszahajtásra került a YouTube-ra. Jelölje meg az Élő irányítópultot könyvjelzővel a későbbi könnyű hozzáférés érdekében.

  2. A Teremtő stúdió oldal, a Most streamelj kiválasztott a élő közvetítés részben görgessen lefelé.

  3. Ban,-ben Alapinformáció szakaszban adja meg a stream címét és leírását.

  4. Ban,-ben Kódoló beállítása szakasz, kattintson Reveal.

  5. Írja le a Adatfolyam neve / kulcs, amely akkor jelenik meg, amikor rákattint Reveal. Szüksége lesz erre a számra, ha bizonyos kódoló programokat, például OBS-t használ.

    Ne engedje, hogy bárki lássa a közvetítési kulcsot. Ha elárulod kulcsodat más embereknek, akkor képesek lesznek eltéríteni a faladat.

  6. Győződjön meg róla, hogy fel van tüntetve Minden változás mentve az oldal tetején, és készen áll a kódoló beállítására.


Hogyan streamelhetsz a YouTube-on az XSplit Broadcaster segítségével

Az XSplit Broadcaster egy ingyenes streaming kódoló, amely elérhető a Windows számára. Egyes szolgáltatások a fizetős előfizetés mögött vannak, de bármi fizetés nélkül is használhatja az alapvető streaming funkciókat. A program telepítésekor regisztrálnia kell egy XSplit-fiókot, de nem kell fizetnie az előfizetésért. Ha inkább a teljesen ingyenes nyílt forráskódú szoftvereket kedveli, hagyja ki ezt a részt, és inkább használja az OBS-t.

Az XSplit beállítása a játék streamelésének első lépéseként az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő forrást használja-e. Engedélyezheti, hogy közvetítse azt a játékot, amelyet streamelni szeretne, vagy adott monitort sugározhat, ha több monitort használ.

Az XSplit Broadcaster beállítása a monitor sugárzásához:

  1. Kattints Add forrás.

  2. Kattints Képernyőfelvétel.

  3. Kattints Monitor rögzítése.

  4. Kattintson az monitor streamelni akarsz.

Beállíthatja az XSplit programot egy adott játék közvetítésére is, ha a játék éppen fut:

  1. Kattints Add forrás.

  2. Kattints Játék elfogása.

  3. Kattintson az játék sugározni szeretne.

A kiválasztott forrás mellett már majdnem készen áll az adás indítására. Először engedélyeznie kell az XSplit-et, hogy csatlakozzon a YouTube-fiókjához:

  1. Kattints Adás.

  2. Kattints YouTube Live - kattintson a konfiguráláshoz.

Ahhoz, hogy az XSplit működjön a YouTube-on, meg kell adnia a csatorna azonosítóját:

  1. Keresse meg a youtube.com/account_advanced webhelyet.

  2. Keresse meg, hol áll YouTube-csatorna azonosítója.

  3. Másolja a Csatornaazonosító.

  4. Térjen vissza az XSplit oldalra, és illessze be az azonosítóját a Csatornaazonosító mező.

  5. Kattints OK.

A menü többi beállítását egyedül hagyhatja, és az adatfolyamának rendben kell működnie. Ha problémákat tapasztal, például videominőségi problémák vagy lemaradás, akkor ezeket a beállításokat módosítania kell.

A következő lépés az, hogy értesítsük a Google-t arról, hogy rendben van, ha az XSplit csatlakozik YouTube-fiókjához:

  1. A megjelenő ablakban jelentkezzen be YouTube-fiókjába.

  2. Ha a rendszer kéri, írja be a két faktoros hitelesítési kódot.

  3. Olvassa el az üzenetet, és ha beleegyezik, kattintson a gombra Hagyjuk.

    Az XSplit nem fog működni, ha nem kattint Hagyjuk. Ha nem szeretne hozzáférést biztosítani a fiókjához, akkor használja az OBS-t.

Majdnem ott vagy. Már csak a stream beállítása és a közvetítés megkezdése van hátra:

  1. Kattints Adás.

  2. Kattints YouTube Live - a felhasználóneved.

  3. A felbukkanó ablak automatikusan feltölti a stream nevét és leírását, amelyet a YouTube-on adott meg. Ellenőrizze, hogy ez helyes-e, és kattintson a gombra Broadcast indítása.

Ekkor az élő közvetítés elérhető lesz a YouTube-on. Megállapíthatja, hogy az XSplit az ablak tetején lévő Élő közvetítés üzenettel sugároz. Ha nem látja ezt az üzenetet, akkor a közvetítése nem aktív.


Hogyan lehet streamelni a YouTube-on az OBS segítségével

Az OBS egy nyílt forráskódú szoftver, amely teljesen ingyenesen használható. Mivel nyílt forráskódú, az emberek még szabadon is átvehetik a kódot, módosíthatják és elérhetővé tehetik az új verziókat. Ha érdekel az élő közvetítések bevételszerzése, a Streamlabs rendelkezik az OBS olyan verziójával, amely rengeteg funkcióval segíti ezt. Amikor még csak most kezded, az OBS alapverziója is remekül fog működni.

Az XSplittel ellentétben az OBS használatához nem kell regisztrálnia egy fiókot. Csak töltse le a programot, telepítse és készen áll a beállítására.

Az első lépés, hogy a Beállítások gombra kattintva működjön együtt a YouTube-szal.

Az OBS beállításához a YouTube-nal rendelkeznie kell a Stream-kulccsal. Ha elfelejtette lemásolni vagy leírni, térjen vissza a YouTube Alkotói Stúdió oldalára, és töltse le, mielőtt folytatja.

Így állíthatja be az OBS-t a YouTube-lal való együttműködésre:

  1. A ... val beállítások menü megnyitásához kattintson a gombra Folyam.

  2. választ Patak típusa > Streaming szolgáltatások.

  3. választ szolgáltatás > YouTube / YouTube Gaming.

  4. választ szerver > Az elsődleges YouTube befogadó szerver.

  5. Illessze be Adatfolyam kulcs a Stream kulcs mezőbe.

    Ne engedje, hogy bárki lássa a közvetítési kulcsot. Ha valaki megkapja az adatfolyam kulcsát, akkor képes lesz eltéríteni az adatfolyamot.

  6. Kattints OK.

Az OBS készen áll a YouTube-on történő közvetítésre, de még mindig meg kell mondania, hogy mit sugároz. Ha a megfelelő játék már megjelenik az OBS ablakban, akkor máris jó. Ha nem, akkor meg kell nyomnia a + gombot a Források részben, és meg kell mondania, hogy mit továbbít.

A beállítás legegyszerűbb módja egy forrás létrehozása a játékhoz. Létrehozhat külön forrást minden streamelt játékhoz, vagy egyszerűen kiválaszthatja az adott monitor streamelését, amelyen a játék megjelenik.

Így hozhat létre stream forrást az OBS-ben:

  1. Kattintson az + gombra a Források részben.

  2. Kattints Game Capture.

A következő lépés a játékrögzítő forrás beállítása:

  1. Kattints Új.

  2. Írjon be egy cím a forrásodhoz.

  3. Ellenőrizze ezt Tegye láthatóvá a forrást be van jelölve.

  4. Kattints OK.

A következő lépés elmondani az OBS-nek, hogy milyen játékot kell rögzíteni:

  1. választ Mód > Egy adott ablak rögzítése.

  2. választ Ablak > a játékod folyamatneve.

  3. Hagyja a többi beállítást egyedül.

  4. Kattints OK.

A forrás létrehozásával készen áll a közvetítés megkezdésére:

  1. Ellenőrizze, hogy az OBS ablak megjeleníti-e a játékot.

  2. Ha az OBS nem jeleníti meg a játékot, kattintson az új forrásra, és váltson rá.

  3. Kattints Indítsa el a közvetítést.

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy működik-e a YouTube játékfolyam

Miután beállította a kódolót a közvetítés megkezdéséhez, a játékfolyamnak élőben kell lennie. Ha biztos akar lenni abban, hogy minden működik, akkor vissza kell térnie az Alkotói Stúdió oldalára, és meg kell nyitnia az élő közvetítést.

Ha az élő közvetítésed működik, akkor egy nagy zöld pontot láthatsz az ÉLŐ szó mellett a falad oldalának tetején. Azt is lefelé görgetheti és rákattinthat a FOLYAMAT EGÉSZSÉGÉRE, hogy megnézze, van-e a YouTube-nak tanácsai a stream minőségének javítására.

Pár pillanatra van szükség, amíg egy adatfolyam élőben megjelenik, miután elkezdtél streamelni egy enkóderben, ezért ha nem látod a zöld pontot, adj neki egy kicsit. Ha a pont szürke marad, akkor vissza kell térnie a kódolójához, és újra el kell kezdenie a közvetítést.

Hogyan lehet megállítani az adatfolyamot a YouTube Gaming alkalmazásban

Amikor a közvetítés élőben van, a YouTube Alkotói Stúdió oldalán megváltoztathatja a címet, a leírást és azt, hogy privát, nyilvános vagy nem nyilvános-e. Ennyire ellenőrzi az adott oldal adatfolyamát. Amikor eljött az idő a stream leállítására, akkor ezt a kódolón belül kell megtennie.

Így állíthat le egy adatfolyamot az XSplit alkalmazásban:

  1. Kattints Adás.

  2. Kattintson az Y gombraouTube Live - a felhasználóneved.

  3. Ellenőrizze, hogy a piros szöveg mondja-e Élő közvetítés az Xsplit ablak tetején eltűnik. Ez azt jelenti, hogy a közvetítés véget ért.

Az OBS-ben történő streaming leállításához mindössze annyit kell tennie, hogy rákattint Streaming leállítása. Az ablak jobb alsó sarkában lévő zöld négyzet eltűnik, ami azt jelenti, hogy az OBS már nem közvetít.

Streamelhetsz a YouTube-on internetes böngészőből kódoló nélkül?

A YouTube minden eddiginél könnyebbé tette az élő közvetítést a Chrome-ból. Valójában közvetlenül a böngészőből streamelhet, mindenféle kódoló szoftver nélkül. Videót azonban csak webkameráról és hangot mikrofonról streamelhet. A játékok streamingjéhez nem használhat közvetlen Chrome-streaminget.

Ha a Chrome-ba beépített streaming funkciót szeretné használni néhány webkamerás közvetítéshez a rajongói számára, amikor éppen nem játszik, akkor ezt a következőképpen teheti meg:

  1. Navigáljon a YouTube fő webhelyére vagy az Alkotói Stúdió oldalára.

  2. Kattintson az kamera ikon a ... val + szimbólum belül.

  3. Kattints Menj élőben.

  4. Amikor a rendszer kéri, hogy adja meg a Chrome-nak a webkamerához és a mikrofonhoz való hozzáférést, kattintson a gombra Hagyjuk.

  5. Írja be az adatfolyam címét és leírását, majd kattintson a gombra Következő.

  6. Kattints Menj élőben.

  7. Kattints STREAM VÉGE amikor kész.

    Ezzel a módszerrel streamelheti magát játékokkal, de a nézői csak azt láthatják, amire a webkamerát irányítja. A magas színvonalú játékanyag élő közvetítéséhez kódolót kell használnia.