Mi az a YouTube-csatorna?

Személyes YouTube-csatorna mindenki számára elérhető, aki tagként csatlakozik a YouTube-hoz. A csatorna a felhasználó fiókjának kezdőlapjaként szolgál, és több YouTube-csatornád is lehet.

Miután a felhasználó megadta és jóváhagyta az információkat, a csatorna megmutatja a fiók nevét, a személyes leírást, a tag által feltöltött nyilvános videókat és a felhasználó által beírt összes felhasználói információt. 

Ha YouTube-tag vagy, testreszabhatod személyes csatornád hátterét és színvilágát, és vezérelheted a rajta megjelenő információk egy részét.

A vállalkozásoknak csatornái is lehetnek. Ezek a csatornák különböznek a személyes csatornáktól, mivel több tulajdonosuk vagy kezelőjük lehet. A YouTube-tag új üzleti csatornát nyithat márkafiók használatával.


Hogyan hozhatunk létre YouTube személyes csatornát

Bárki megtekintheti a YouTube-ot fiók nélkül. Létre kell hoznia egy YouTube-csatornát (ez ingyenes), ha videókat kíván feltölteni, megjegyzéseket hozzáadni vagy lejátszási listákat készíteni. Itt van, hogyan:

  1. Jelentkezzen be a YouTube-ra Google-fiókjával.

  2. Kíséreljen meg bármilyen csatornát igénylő műveletet, például egy videó feltöltését. 

  3. Ekkor a rendszer kéri egy csatorna létrehozását, ha még nincs.

  4. Tekintse át a megjelenített információkat, beleértve a fiók nevét és képét, és ellenőrizze, hogy az információk helyesek-e a csatorna létrehozásához.

 A YouTube-fiókok ugyanazokat a bejelentkezési adatokat használják, mint a Google-fiókok, vagyis még könnyebb YouTube-csatornát létrehozni, ha már rendelkezik Google-fiókkal. Ha a Google egyéb szolgáltatásait, például a Gmailt, a Google Naptárt, a Google Fotókat, a Google Drive-ot stb. Használja, akkor nem kell új Google-fiókot létrehoznia a YouTube-csatorna megnyitásához.


Hogyan hozzunk létre üzleti csatornát

Az egyén a saját Google-fiókjától eltérő névvel kezelheti a márkafiókot, és a YouTube többi tagja engedélyt kaphat a csatorna elérésére és kezelésére. Így nyithat új üzleti csatornát:

  1. Jelentkezzen be YouTube-fiókjába.

  2. Nyissa meg a YouTube csatornaváltó oldalt.

  3. Kattints Hozzon létre egy új csatornát új üzleti csatorna megnyitásához.

  4. Írjon be egy Márkafiók neve a megadott helyre, majd kattintson Teremt.


Csatornák megtekintése

A csatorna a tag személyes jelenléte a YouTube-on, hasonlóan a többi közösségi oldalhoz. Válasszon másik tag nevét az adott személy személyes csatornájának meglátogatásához. Láthatja a tag összes videóját és bármit, amelyet a felhasználó kedvencként választott, valamint bármi mást, amelyet meg akarnak osztani, mint a kedvenc csatornáik.

A YouTube lehetőséget nyújt a YouTube csatornák közötti böngészésre, ahol megtekintheti a népszerű csatornákat, és feliratkozhat rájuk, ha úgy dönt. Feliratkozásaid fel vannak sorolva, amikor felkeresi a YouTube-ot, hogy könnyedén elérhesd kedvenc csatornáidat.