Gyorsan zárja be a Windows megnyitását a gyorsbillentyűkkel

A Microsoft Windows PC-k egyik előnye, hogy egyszerre sokféle programot és ablakot nyithat meg. Ez az előny azonban hátránnyá válik, amikor több tucat nyitott ablakot kell bezárnia. Szerencsére ismétlődő műveleteket hajthat végre, például bezárhatja az ablakokat billentyűparancsokkal.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP rendszerekre vonatkoznak.


A Windows bezárása az Alt + szóköz + C billentyűkombinációval

Az ablakok billentyűparancsokkal történő bezárásának egyik lehetősége a következő:

  1. Nyissa meg az ablakot, amelyet az egérrel szeretne bezárni.

  2. Nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot más gombot, majd nyomja meg a Szóköz hogy felfedje a jobb egérgombbal a helyi ablakot a bezárni kívánt programablak tetején.

  3. Engedje fel mindkét billentyűt, és nyomja meg a betűt C. Ez az ablak bezáródását okozza.

Ha ezt a sorrendet egyik kezével hajthatja végre, míg a másik keze vezérli az egeret, nagyjából egy tucat ablakot képes lezárni körülbelül annyi másodperc alatt.


A Windows bezárása az Fn + Alt + F4 billentyűkombinációval

Egy másik lehetőség az, hogy kiválasztja a bezárni kívánt ablakot, majd nyomja meg a gombot Fn+más+F4. Ehhez valószínűleg két kézre lesz szüksége.

Bár a parancsikon hivatalosan is szerepel más+F4, akkor tartsa lenyomva a Funkció (Fn) kulcs a működéséhez.

A lapok bezárása a CTRL + W billentyűkombinációval

A Ctrl+W A parancsikon csak bezárja az aktuális fájlt, amelyen dolgozik, de nyitva hagyja a programot. Ez a funkció hasznos lehet, ha nyitva akarja hagyni az asztali programot, de gyorsan egymás után megszabadul az összes fájltól, amelyen dolgozik.

Ctrl+W működik a legtöbb böngészőben is, így bezárhatja az éppen megtekintett lapot anélkül, hogy levenné a kezét a billentyűzetről. Ha használja Ctrl+W ha csak egy böngészőfület nyit meg, akkor a programablak bezárul.


Hogyan válasszuk ki a Windows megnyitását az Alt + Tab billentyűvel 

Kiválaszthat egy nyitott ablakot az egér használata nélkül. nyomja meg más+Tab hogy a nyitott ablakokon áttekerjen. Használja ezt a parancsikont a többi hivatkozással együtt az összes nyitott ablak bezárásához anélkül, hogy levenné a kezét a billentyűzetről.

Hogyan tekintheti meg az asztalt a Windows Key + D használatával

Néha nem akarja bezárni az összes ablakot; amit igazán meg akarsz tenni, az csak az asztalodra nézni. Az asztal gyors eléréséhez nyomja meg a gombot Windows kulcs+D. Használja ugyanazt a parancsikont az összes ablak visszahozásához. 

Ha Windows 7 vagy újabb rendszert futtat, többféleképpen érheti el a Windows asztalát.

A Windows csoport bezárása az egérrel

Ha számos fájl van megnyitva ugyanabban a programban, például egy csomó e-mail az Outlookban, a Word fájlok vagy az Excel több táblázata, mindet egyszerre bezárhatja az egérrel. Kattintson a jobb gombbal a programra a Windows tálcán, és válassza a lehetőséget Zárja be az összes ablakot (Vagy Csoport bezárása a Windows régebbi verzióiban).