Apple ID letiltva? Javítsd gyorsan!

A működő Apple ID megléte elengedhetetlen az iPhone vagy bármely Apple eszköz használatához, ezért a letiltott Apple ID jelent problémát. Ebben a helyzetben nem tehet olyan dolgokat, mint például az App Store áruházból vásárolni alkalmazásokat, vagy frissíteni az Apple ID számlázási vagy előfizetési adatait. A letiltott Apple ID nagy problémának tűnhet, de könnyen megoldható.

Ben Cold / Unsplash


Hogyan lehet megtudni, hogy letiltották-e az Apple azonosítóját?

Ha az Apple azonosítója le van tiltva, az Apple eszköz értesíti Önt. Nem hajthatja végre azokat a műveleteket, amelyekhez Apple ID szükséges, és megjelenik egy képernyőn megjelenő üzenet, amely tájékoztatja a problémáról. A pontos üzenet eltérhet, de a leggyakoribbak a következők:

  • Ezt az Apple ID-t biztonsági okokból letiltották.
  • Nem tud bejelentkezni, mert fiókját biztonsági okokból letiltották.
  • Ezt az Apple ID-t biztonsági okokból lezártuk.

Ha ezek közül bármelyik riasztást látja, az Apple letiltotta az Apple ID-t.


Az Apple ID letiltásának okai

Az Apple automatikusan letiltja az Apple azonosítókat, ha valaki túl sokszor próbál rossz bejelentkezéssel, biztonsági kérdéssel vagy más fiókadatokkal bejelentkezni. Ez akkor fordulhat elő, ha elfelejti a jelszavát, vagy véletlenül túl sokszor írja be a rossz jelszót. Valószínűbb, hogy valaki jogosulatlanul próbál hozzáférni az Apple ID-hez.

A szokásos hackelési technikát Brute Force Attack-nek hívják, amely úgy működik, hogy bejelentkezik egy fiókba, ahol kitalálják a jelszavakat. Ahelyett, hogy ezt megtenné, és potenciálisan veszélyeztetné fiókját, az Apple néhány hibás bejegyzés után letiltja az Apple ID-fiókot, amely hacker célpontja lehet. Ezután csak az a felhasználó aktiválhatja újra a fiókot, aki ismeri a megfelelő információkat.

Ha az Apple ID-je le van tiltva, addig nem léphet be (még a helyes jelszóval sem), amíg újra nem engedélyezi a fiókot.


A letiltott Apple ID javítása

A letiltott Apple ID újbóli engedélyezéséhez meg kell látogatnia az Apple webhelyét és vissza kell állítania a jelszavát. Ha ott van, kapcsolja be a kétfaktoros hitelesítést, ha még nem tette meg, hogy további védelmet nyújtson a jövőbeli hackerek ellen.

  1. Menj a iForgot.apple.com weboldal.

    Ha a fiókja letiltása után többször is rosszul írta be a jelszót, előfordulhat, hogy 24 órát kell várnia, mire feloldhatja Apple ID azonosítóját.

  2. Jelentkezzen be fiókjába Apple ID-felhasználónevével.

  3. Írja be telefonszámát és kattintson folytatódik.

  4. Az Apple értesítéseket küld az Apple ID-jéhez kapcsolt eszközökre, hogy visszaállíthassa jelszavát. Ha nincs hozzáférése a többi eszközéhez, kattintson a gombra Nincs hozzáférése egyetlen eszközéhez sem? a képernyő alján.

  5. Bármelyik lehetőséget is választja, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a fiók feloldásához vagy a jelszó visszaállításához. Az Apple ID újraaktiválása hosszabb ideig tart, ha egyik eszközéhez sem fér hozzá.


A kéttényezős hitelesítés hozzáad egy lépést

Az Apple arra ösztönzi termékei felhasználóit, hogy az Apple ID-vel való kétfaktoros hitelesítéssel növeljék a számlák biztonságát. Ezzel a megközelítéssel csak akkor férhet hozzá Apple ID-jéhez, ha rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, valamint az Apple által véletlenszerűen generált kóddal.

Kétfaktoros azonosítás használata esetén a letiltott Apple ID javítása szinte megegyezik azzal, amelyet nem használ. Az egyetlen különbség az, hogy hozzáférést kell kapnia az egyik megbízható eszközhöz, amelyet kijelölt a kétfaktoros hitelesítés beállításakor. Az Apple elküldi a véletlenszerű kódot az eszközre az Apple ID feloldásának vagy visszaállításának folyamata során.

Ha megváltoztatta jelszavát, miközben újból engedélyezte az Apple ID-t, jelentkezzen be Apple ID-jébe új jelszavával az összes eszközén, beleértve az iCloudot, a FaceTime-et és máshol.

Forduljon az Apple-hez a technikai támogatásért

Ha követte az ajánlott lépéseket, és az Apple ID még mindig nincs engedélyezve, forduljon az Apple-hez a támogatásért. Ebben az esetben az online támogatás megszerzése az Apple-től a megfelelő út.