MNY fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az MNY fájlkiterjesztésű fájl egy Microsoft Money fájl, amelyet a már megszűnt Microsoft Money pénzügyi szoftverrel együtt használnak.

A Microsoft Money pénzügyi számlákat tárolhat csekk, megtakarítási és befektetési számlák számára, így egyetlen MNY fájlban több fiókadat is létezhet.

A Microsoft Money a .MBF (My Money Backup) fájlkiterjesztést is használja, de azt egy MNY fájl jelzésére használják, amelyet archiválási célokra készítettek biztonsági másolatot.


Hogyan nyitható meg egy MNY fájl

A Microsoft Money 2009-ben megszűnt, de továbbra is megnyithatja MNY fájljait a Money Plus Sunset segítségével, a Microsoft saját cseréjével a Microsoft Money szoftverrel, amely nemcsak az MNY fájlokat, hanem más Microsoft Money fájltípusokat is képes megnyitni, például MNE, BAK, M1 , MN, MBF és CEK fájlokat.

A Money Plus Sunset a Microsoft amerikai fájljainak megnyitására korlátozódik, amelyek a szoftver amerikai verzióiból származnak.

Néhány más pénzügyi program, például a Quicken, szintén megnyitja az MNY fájlokat, de csak az adott program natív formátumává konvertálás céljából. Ennek lépései meglehetősen egyszerűek és az alábbiakban kifejtésre kerülnek.

Az MNY fájlok jelszóval védhetők. Ha nem tudja megnyitni az MNY fájlt, mert elfelejtette a jelszót, érdemes kipróbálnia a Money Password jelszó-helyreállító eszközt. Ez nem ingyenes, de van egy bemutató, amely hasznosnak bizonyulhat. Magam sem próbáltam ki.

Ha úgy találja, hogy egy telepített program már megpróbálja megnyitni az MNY fájlt, de ez nem a megfelelő program, vagy ha inkább egy másik telepített programot nyitna meg az MNY fájlokkal, akkor meg kell változtatnia egy adott fájlkiterjesztés alapértelmezett programját változás.


Hogyan lehet átalakítani az MNY fájlt

A legtöbb fájltípus konvertálható egy ingyenes fájlátalakítóval, de az MNY formátum nem tartozik ezek közé. Az MNY fájlok konvertálásának legjobb módja egy pénzügyi / pénz alkalmazás, amely felismeri a formátumot.

Ha jelenleg a Money Plus Sunset szolgáltatást használja, de az adatátviteli folyamatban van a Quicken, használhatja a Money Plus Sunset filé > Export menüben a pénzügyi adatait egy Quicken Interchange Format (.QIF) fájlba mentheti, amelyet aztán importálhat a Quicken szoftverbe.

Ha nem szeretné, hogy az MNY fájlja QIF formátumban maradjon, akkor a QIF2CSV formátumú QIF fájllal konvertálhatja az adatokat CSV formátumba, amelyet aztán felhasználhat a Microsoft Excelben vagy egy másik táblázatkezelő programban. Ez az eszköz a QIF fájlt PDF és Excel XLSX és XLS formátumba is elmentheti.

A Quicken egy MNY fájlt konvertálhat egy fájlká, amely a szoftverével működik a Quicken-en keresztül filé > Fájlimportálás > Microsoft Money fájl menüpontot. Ezzel egy új Quicken fájlt hoz létre az MNY fájlban található információkkal.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a Microsoft Money vagy a Money Plus Sunset nem nyitja meg az MNY fájlt, akkor ne felejtse el rosszul olvasni a fájlkiterjesztést. Egyes fájlok nagyon hasonló fájlkiterjesztéssel rendelkeznek, de semmi közük egymáshoz.

Az MNB az egyik példa arra, hogy a fájlkiterjesztés könnyen félreolvasható MNY néven, annak ellenére, hogy valóban a MuPAD-hez kapcsolódik, amely nem kapcsolódik a Microsoft Money-hoz.