Hely szerkesztése a Google Térképen

A Google Maps részletes térképeket és összevont műholdas képeket használ a házak, utcák és tereptárgyak megjelenítésére. Általában ez a keretrendszer jól működik, de előfordulhat, hogy egy szerkezet rossz helyen van, vagy hiányzik belőle, vagy helytelenül szerepel egy cím.

A Google biztosítja a felhasználók számára a szerkesztések beküldésének folyamatát a Google Térképen. Minden térképszerkesztést korábban a Térképkészítő eszköznek neveztek el, de most közvetlenül a Google Térképen keresztül teszi.

A Google munkatársai az összes javasolt szerkesztést felülvizsgálják, mielőtt azok hatályba lépnének.


A Google Maps helyének szerkesztése

Jelentsen egy rosszul elhelyezett helyjelzőt vagy pontatlan utcacímet a Google-nak a hely kiválasztásával és a Javasoljon szerkesztést link.

  1. Nyissa meg a Google Térképet egy böngészőben vagy a mobil Google Maps alkalmazással.

    Keressen rá a jelenteni kívánt helyre úgy, hogy beír egy címet a keresési mezőbe, vagy rákattint vagy megérinti a helyet a térképen.

  2. A navigációs panelen megjelenő hely leírásában kattintson az olvasható hivatkozásra Javasoljon szerkesztést.

     Web

  3. Ban,-ben Javasoljon szerkesztést megnyíló mezőben válassza a hely szerkesztésének két lehetőségének egyikét: Név vagy egyéb részletek módosítása or Távolítsa el ezt a helyet.

    Web 

  4. Ha rákattintasz Név vagy egyéb részletek módosítása, megnyílik egy szerkesztő képernyő. Tartalmazza a hely nevét, kategóriáját, utcacímét, a helyet, órákat, telefonszámot és a webhely URL-jét bemutató térképet.

     Web

    • A név, kategória vagy utca cím módosításához kattintson a már meglévő információkra, és írja be azokat felül.
    • A térképen való hely megváltoztatásához kattintson a térkép szakaszra, és a megnyíló képernyőn mozgassa a térképet az álló helyzet alatt, amíg helyesen nem helyezkedik el. Válassza a lehetőséget csinált.
    • Az órák megváltoztatásához kattintson a nyílra a Óra szakasz. Adjon hozzá egy közeli fotót, amely egyértelműen mutatja az órákat, amelyeken keresztül a Google beolvashatja vagy kiválaszthatja az egyes napokat és megváltoztathatja az órákat. Válassza a lehetőséget csinált a változtatások mentéséhez.
    • Írja be vagy módosítsa a webhely URL-jét a Webhely szakasz tartalmának átírásával.

    Az összes módosítás elvégzése után nyomja meg a gombot Küldés gombot.

  5. Ha a Google Maps helye véglegesen bezárt, nem létezik vagy másolata van, válassza a lehetőséget Távolítsa el ezt a helyet a Javasoljon szerkesztést ablak.

    Web 

  6. A megnyíló képernyőn válassza ki az okot a legördülő menüből. Adjon hozzá egy fényképet, ha rendelkezik, és válassza a lehetőséget Küldés.


Hiányzó hely hozzáadása

A teljes térképen hiányzó hely bejelentéséhez használja a Adjon hozzá hiányzó helyet opciót.

  1. Ha a Google Maps nyitva van, lépjen arra a helyre, amelyhez új helyet kell hozzáadni.

  2. Kattintson jobb gombbal, vagy koppintson és tartsa lenyomva az új helyet.

  3. Válasszon Adjon hozzá hiányzó helyet a menüből.

  4. Töltse ki az új Google Maps-hely adatait, például a nevét, címét és kategóriáját. Opcionálisan hozzáadhat más releváns információkat is, például telefonszámot, webhely URL-t és munkaidőt.

  5. Kattints Küldés kérheti, hogy a Google Maps munkatársai vizsgálják felül az új helyet, és vegyék fel a térképre.


A Térképkészítő megszűnt 

2017 tavaszáig a Google a Térképkészítőt - egy sokszorosított térképszerkesztő eszközt - használta a helyek szerkesztésére annak érdekében, hogy a szükséges módosításokat közvetlenül a Google Maps szolgáltatásban jelentse. Amikor a Térképkészítő spamtámadások és obszcén szerkesztések miatt megszűnt, a szerkesztési funkciók a Helyi idegenvezetők program részeként közvetlenül elérhetővé váltak a Google Maps szolgáltatásban a következő célokra:

  • Adj hozzá egy címet
  • Szerkessze a hely adatait
  • Helyjelző mozgatása a térképen
  • Adjon hozzá egy címkét

A Google Térkép minden szerkesztését manuálisan ellenőrizzük, hogy elkerüljük a Map Maker spamproblémáinak megismétlődését, ami jelentős lemaradást okoz a javasolt szerkesztésekben.