Hogyan adhatunk előnézeti ablaktáblát a Gmailhez

A Gmail rendelkezik egy Előnézet panel nevű beépített lehetőséggel, amely megkönnyítheti az üzenetek olvasását. Ez a szolgáltatás két részre osztja a képernyőt, így az egyik felében elolvashatja az e-maileket, a másikon pedig üzeneteket tallózhat.

Ezt az olvasási ablaktáblázat-funkciót nagyon könnyű használni. Választhatja, hogy az előnézeti ablaktáblát az e-mailek jobb oldalára helyezi-e, hogy az üzenetet és az e-mail mappát egymás mellett láthassa, vagy választhatja a másik opciót is, amely az ablaktáblát közvetlenül az üzenet alá helyezi.

A különböző olvasási ablaktáblák közötti váltás egyszerű, de mielőtt elkezdené, engedélyeznie kell az Előnézet ablakot a Gmailben (alapértelmezés szerint le van tiltva).

Web / Maritsa Patrinos 

Ezek az utasítások a Gmail asztali verziójára vonatkoznak.


Az előnézeti panel engedélyezése a Gmailben

Az Előnézeti panel opciót a Gmail Speciális szakaszában kapcsolhatja be a Gmailben. Ezt korábban Labs-nak hívták.

  1. Kattintson vagy koppintson a fogaskerék gombra a Gmail jobb felső sarkában.

  2. választ beállítások a megjelenő menüből.

  3. Menj a Bejövő Tab.

  4. Görgessen le a gombbal Olvasóablak szakaszban, és jelölje be a négyzetet Az olvasási panel engedélyezése.

  5. Használja a változtatások mentése gombot az alsó panel bekapcsolásához. Azonnal visszavisz a Bejövő mappát.

    Tudni fogja, hogy a laboratórium engedélyezve volt, ha látja, hogy egy új gomb jelenik meg a Gmail tetején, az 1. lépésben található beállító fogaskerék gomb közelében. 


    Hogyan adhatunk előnézeti ablaktáblát a Gmailhez

    Most, hogy az olvasó ablaktábla be van kapcsolva és elérhető, itt az ideje, hogy valóban használatba vegye.

  6. Kattintson vagy koppintson az új melletti lefelé mutató nyílra Válassza az osztott panel módot gombra (amely engedélyezve volt a fenti 5. lépésnél).

  7. Az olvasási ablaktábla azonnali engedélyezéséhez válassza a két lehetőség egyikét:

    • Függőleges felosztás: Az előnézeti ablaktáblát az e-mail jobb oldalán helyezi el.
    • Vízszintes felosztás: Helyezze az előnézeti ablaktáblát az e-mail alá, a képernyő alsó felébe.

  8. Működő előnézeti ablaktáblával kell rendelkeznie.

    Bármelyik mappából nyisson meg bármilyen e-mailt. Az előnézeti panel minden típusú üzenettel működik.


Tippek az előnézeti panel használatához a Gmailben

A Függőleges felosztás opciót előnyben részesítik a széles képernyős kijelzőknél, mivel elválasztja az e-mailt és az előnézeti ablaktáblát úgy, hogy egymás mellett legyenek, sok teret engedve az üzenet elolvasásához, de az e-mailek böngészéséhez. Ha hagyományos, négyzet alakú monitora van, akkor inkább használja Vízszintes felosztás hogy az előnézeti panel ne legyen csonka.

Az osztott képernyős mód engedélyezése után, ha az egérkurzort közvetlenül az előnézeti ablaktáblát és az e-mailek listáját elválasztó sorra helyezi, akkor azt tapasztalja, hogy ezt a sort balra és jobbra, vagy felfelé és lefelé mozgathatja ( az előnézeti módban). Ez lehetővé teszi, hogy beállítsa, hogy a képernyőn mekkora részt használjon az e-mail elolvasásához, és mennyit kell fenntartania az e-mail mappa megtekintéséhez.

Van még egy Splitben opció, amelyet a függőleges vagy vízszintes felosztás mellett választhat. Ez ideiglenesen letiltja az Előnézet ablakot, hogy a Gmailt normálisan használja. Ha ezt az opciót választja, akkor nem kapcsolja ki a funkciót, hanem csak kapcsolja ki a használt osztott módot.

Megnyomhatja a Válassza az osztott panel módot gombra (nem a mellette lévő nyílra), hogy azonnal váltson az előnézeti mód és a Nincs felosztás választási lehetőség. Például, ha éppen e-maileket olvas a következővel: Vízszintes hasítás be van kapcsolva, és megnyomja ezt a gombot, az előnézeti panel eltűnik; újra megnyomhatja a vízszintes módba való visszatérést. Ugyanez a helyzet, ha függőleges módot használ.

Ugyanezen vonalak mentén válthat a függőleges és a vízszintes panel között az e-mailek olvasása közben. Ehhez nem kell letiltania, újratelepítenie vagy frissítenie az Előnézet ablaktáblát. Csak használja a nyíl mellett Válassza az osztott panel módot gombot a másik tájolás kiválasztásához.

Ha rákapcsol a Nincs split opció, amíg egy e-mail nyitva van, az "alaphelyzetbe állítja" az olvasási ablaktáblát. Más szavakkal, az e-mailt olvasottként jelölik meg, és az előnézeti panel azt mondja Nincs kiválasztva beszélgetés. Újra meg kell nyitnia az üzenetet, ha ugyanazt az e-mailt szeretné új irányban elolvasni.