Hogyan adhatunk további játékokat a NES Classic-hoz

Míg a Nintendo eredeti otthoni konzoljának újbóli kiadása mindössze 30 beépített legjobb klasszikus játékkal jár, egy új program segítségével rendkívül egyszerűvé válik további játékok hozzáadása a NES Classic kiadáshoz egy Windows PC használatával. Ennek ellenére szükséged lesz saját NES játék ROM-okra.

A NES Classic módosításai érvénytelenítik a garanciát, és károsíthatják a konzolt. Adjon hozzá új játékokat saját felelősségére.


Játékok hozzáadása a NES Classic-hoz

Mielőtt elkezdené, érdemes kéznél tartania a ROM-okat. Játékok hozzáadása a NES Classic-hoz:

Kövesse ezeket az utasításokat, ha játékokat szeretne hozzáadni az SNES Classic-hoz a Hakchi2 szoftver segítségével.

  1. Ha a konzol ki van kapcsolva, csatlakoztassa a NES Classic készüléket egy számítógéphez USB-kábel segítségével, de a HDMI-kábelt hagyja csatlakoztatva a tévéhez, hogy nyomon kövesse az előrehaladást.

    Ha a számítógépének problémái vannak a NES Classic felismerésével, próbáljon meg egy másik USB-kábelt használni, amely nem a konzol tartozéka.

  2. Töltse le a Hakchi2 legújabb verzióját. Ha ZIP fájlban van, bontsa ki a tartalmát a számítógépére.

  3. Nyisd ki hakchi.exe (az ikon egy NES vezérlő).

    Ha a rendszer kéri további erőforrások letöltését és az eszköz újraindítását, akkor az újraindítás után nyissa meg újra a hakchi.exe fájlt.

    Nyissa meg a hakchi.exe fájlt (az ikon úgy néz ki, mint egy NES vezérlő).

  4. választ NES (USA / Európa).

  5. választ Adjon hozzá további játékokat a NES Classic-hoz hozzáadni kívánt ROM-ok feltöltéséhez. Csak a .NES kiterjesztésű fájlok működnek, bár feltöltheti azokat is tartalmazó ZIP mappákat.

  6. Az Egyéni játékok listában válassza ki azt a címet, amelyhez borítót szeretne hozzáadni. Válassza a lehetőséget Google hogy képeket közvetlenül a Google-tól szerezzen be.

  7. A Hakchi2 eszköztáron válassza a lehetőséget mag > Telepítés / Javítás, majd válassza ki Igen amikor megkérdezik, hogy fel akarja-e villantani az egyéni kernelt.

  8. Kövesse a megjelenő utasításokat. Előfordulhat, hogy egyes illesztőprogramokat kell telepítenie, ha azok nem települtek automatikusan a konzol csatlakoztatásakor.

  9. Amikor a folyamat befejeződött, válassza a lehetőséget Szinkronizálja a kiválasztott játékokat a NES / SNES Minivel és erősítse meg, hogy felvillantotta az egyéni kernelt.

  10. Miután a ROM-ok feltöltése befejeződött, kapcsolja ki a konzolt és válassza le a számítógépről.

  11. Csatlakoztassa az áramforrást a NES Classic készülékéhez, és kapcsolja be. Új játékai az "Új játékok" nevű mappában lesznek, az előre feltöltött címek mellett.

  12. Ha további játékokat szeretne hozzáadni, csatlakoztassa a NES Classic készüléket a számítógépéhez, és nyissa meg Hakchi és válassza ki a Szinkronizálja a kiválasztott játékokat a NES / SNES Minivel. Nincs szükség az egyedi kernel minden egyes villanására.


Hogyan szerezhetek ROM-okat a NES Classic-hoz

Már jóval a NES Classic megjelenése előtt a játékosok már játszották kedvenc Nintendo címeiket az emulátoroknak és a ROM-oknak köszönhetően. A még nem birtokolt játékok ROM-ának letöltése technikailag nem legális; mindazonáltal a NES online játékok ROM-ának megkeresése gyakran könnyebb, mint a régi játékok fizikai példányainak felkutatása.

Mintegy 300 MB kihasználatlan belső tárhely, a NES Classic rengeteg helyet biztosít a ROM-ok számára. A dobozos képek általában nagyobbak, mint a tényleges játékfájlok, így azokat elhagyhatja, hogy még több játék számára helyet biztosítson.

A ROM nem fájlkiterjesztés; tág fogalom egy fájltípusra. A NES ROM-ok kiterjesztése általában .NES. Míg a Hakchi lehetővé teszi más fájltípusok, köztük a ROM-ok feltöltését más konzolok számára a NES Classic-ra, a játékok nem játszhatók le. A csak Japánban kiadott NES-játékok ROM-jai szintén nem működnek.