Miért nincs lehetősége a Facebook Marketplace-re

A Facebook Marketplace a Facebook közösségi hálózatba beépített népszerű funkció, amelyet havonta több mint 800 millió felhasználó használ termékek és szolgáltatások vásárlására és eladására.

A Facebook Marketplace szolgáltatás közvetlenül a Facebookon keresztül érhető el ingyenesen a következő módszerekkel:

  • Facebook webhely: Kattintson a gombra Piactér linket a képernyő bal oldalán található főmenüben.
  • Facebook-alkalmazások: A másodlagos menü megnyitásához érintse meg a három vízszintes vonalnak tűnő ikont, majd érintse meg a gombot Piactér. Ha nem látja a linket, lehet, hogy el van rejtve a Lásd: További információk link. Érintse meg az összes menüopció megtekintéséhez.

Derek Abella / Web

Míg a Facebook Marketplace általában a fenti két módszerrel megtalálható, az opció néha teljesen eltűnik egy technikai probléma vagy egy fiókra vonatkozó korlátozás miatt.

Itt van, amit tudnia kell arról, hogyan adhatja hozzá a Piactért a Facebook-hoz, és hogy az ikon újra megjelenjen az alkalmazásokban és a Facebook webhelyén.


Miért hiányzik a Facebook Marketplace ikon?

Ha megnyitotta a Facebook webhelyét vagy alkalmazását, és a Facebook Marketplace ikon nem jelenik meg, akkor számos lehetséges ok állhat a probléma hátterében.

  • 18 év alatt vagy. A Facebook Marketplace csak 18 éves vagy annál idősebb Facebook-felhasználók számára érhető el.
  • Az Ön régiója nem támogatott. A Facebook Marketplace csak 50 országban érhető el, beleértve az Egyesült Államokat, Kanadát és Ausztráliát. Ha otthoni címét a Facebook-profilján olyan országra állítja be, amely nem támogatott, akkor a Facebook Marketplace ikon nem jelenik meg.
  • Nem támogatott országban vagy. Ha olyan országba utazik, amelyet a Facebook Marketplace nem támogat, akkor ez a lehetőség eltűnhet a Facebook webhelyéről és az alkalmazásokból is.
  • Az eszköz nem támogatott. A Facebook Marketplace csak iPhone 5 vagy újabb, Android és iPad eszközökön működik. Nem működik iPod touch készüléken.
  • Facebook-fiókja új. Köztudott, hogy a Facebook Marketplace egyáltalán nem jelenik meg az új Facebook-felhasználók számára. Ez valószínűleg annak megakadályozására szolgál, hogy a csalók hamarosan új fiókokat hozzanak létre és hamis termékeket értékesítsenek, miután a korábbi fiókokat kitiltották a platformról.
  • A dinamikus menüben van elrejtve. A Facebook-alkalmazások fő ikonmenüje dinamikus, és megjeleníti a leggyakrabban használt Facebook-funkciók parancsikonjait. Ha elhalad egy ideig a Facebook Marketplace használata nélkül, az ikon eltűnik. Koppintson a háromsoros ikonra a főmenüben további Facebook-szolgáltatások megtekintéséhez.
  • A Facebook visszavonta hozzáférését. Ez akkor fordulhat elő, ha a Marketplace-et olyan módon használta, amely sérti annak irányelveit vagy szabványait.

Hogyan juthat el a piactérre a Facebookon

Ha jelenleg nincs Facebook Marketplace, miután bejelentkezett a Facebookba, akkor több dolgot is megpróbálhat megjeleníteni.

  1. Jelentkezzen ki a Facebook webhelyéről vagy alkalmazásából, majd jelentkezzen be újra.

  2. Távolítsa el és telepítse újra a Facebook alkalmazást a mobileszközére.

    Így távolíthatja el az alkalmazásokat az iOS rendszerről, és az alkalmazásokat az Android készülékekről.

  3. Változtassa hazáját a Facebook Marketplace által támogatott országra. Nyissa meg Facebook-profilját, kattintson a gombra Rólunk, és kattintson a Plusz jel várost vagy szerkesztése hogy megváltoztassa a jelenlegi városát.

  4. Használjon naponta új Facebook-fiókot, kommentelje a bejegyzéseket, és adjon hozzá barátokat. Amint a Facebook észleli, hogy az Ön fiókja valódi, és nem a termékek eladásához hamisítvány, a Marketplace funkcionalitása feloldódhat.

  5. Látogasson el a Facebook Marketplace webhelyére közvetlenül egy webböngészőben. Ez jó mentési lehetőség lehet, ha a link nem hajlandó megjelenni a Facebook fő webhelyén és az alkalmazásokon belül.


Nem található a Facebook Marketplace alkalmazás

Noha vannak külön alkalmazások a Facebook Local és a Facebook Messenger számára, a Facebook Marketplace teljesen a fő Facebook alkalmazásban és webhelyen működik. Ha új telefonra vagy táblagépre telepít alkalmazásokat, a Facebook Marketplace eléréséhez csak a fő Facebook alkalmazás szükséges.

Nincs hivatalos Facebook Marketplace Android-alkalmazás, amelyet letölthet, és nincs olyan iOS-eszközökre sem, mint az iPhone és az iPad.

Ha korábban önálló Facebook Marketplace alkalmazást használt, akkor az valószínűleg nem hivatalos alkalmazás volt. Vannak, akik szeretnek harmadik féltől származó Facebook Marketplace alkalmazásokat használni, de ezekre nincs szükség, és gyakran kevésbé működnek, mint a fő Facebook alkalmazás.