Hogyan írhatunk zenét CD-re a Windows rendszerben

A zenét lemezre írhatja, hogy lejátszhassa zenegyűjteményét CD-lejátszóban, sztereó rendszerben, játékkonzolban, DVD-lejátszóban vagy más számítógépen. Vagy talán zenei CD-t szeretne készíteni, hogy biztonsági másolatot készítsen a dalairól.

Függetlenül attól, hogy ok-e, zenét írhat egy lemezre a Windows-ban bármilyen külső szoftver nélkül. Bár mindenképpen lehetséges egy audio CD írása az iTunes, a Windows Media Player és számos más fájlégető program segítségével, a Windows is meg tudja csinálni, és nem kell semmit telepítenie.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.

Garrett Morrow / pxhere


Hogyan készítsünk zenei CD-t

Ha CD-t akar írni iTunes vagy bármilyen más hangégető szoftver nélkül, egyszerűen beugrik egy lemezre, válassza ki, mely dalokat írja rá, majd küldje el közvetlenül a CD-íróra.

  1. Helyezzen egy üres lemezt az optikai meghajtóba.

    Ha megkérdezik, mit kell tennie az üres lemezzel, figyelmen kívül hagyhatja az üzenetet. Az alábbi lépések rendben működnek, még akkor is, ha nem adja meg a Windows számára, hogyan kell viselkednie új lemez behelyezésekor.

  2. Válassza ki a lemezre írandó zenefájlokat.

    A fájl lenyomva tartásával egyszerre több fájlt is választhat Ctrl kulcs. Ctrl + A akkor használható, ha a mappában lévő összes fájlt ki akarja égetni.

    Ne nyissa meg a zenefájlokat, hanem csak jelölje ki őket, hogy azok kiemelve legyenek. Az egyik megnyitásakor a médialejátszó játssza le, de most a CD-re írhatja a zenét.

  3. Kattintson a jobb gombbal az egyik kiválasztott fájlra, és lépjen a következőre: küldés > DVD RW meghajtó (D 🙂. Lehet, hogy a meghajtóját valami másnak nevezik, például CD meghajtó (D 🙂, de valószínűleg D meghajtónak van jelölve.

    Ha a tálca üres, akkor automatikusan kinyílik, és felkérést kap egy lemez behelyezésére. Ha igen, tegye meg ezt, majd térjen vissza erre a lépésre.

  4. Válasszon egyet CD / DVD lejátszóval or elsajátította amikor megkérdezik, hogyan szeretné használni a lemezt, az operációs rendszertől függően.

  5. választ Következő. Megjelenik egy Explorer ablak a kiválasztott fájlokkal.

    További fájlokat hozzáadhat a listához, ha átmásolja őket ebbe az ablakba. Ez az az idő, amikor bármely fájlt eltávolíthatja a listáról, ha nem szeretné, hogy a lemezre kerüljenek.

  6. Ugrás kezel > Fejezd be az égést Windows 10 vagy Windows 8 rendszerben. Ha Windows 7 rendszert használ, válassza a lehetőséget Lemezre írni a képernyő tetején.

  7. Írja be a lemez nevét.

    Itt állíthatja be a felvétel sebességét is, de ajánlatos a legnagyobb sebességgel hagyni (amelyet alapértelmezés szerint kell választani), kivéve, ha oka van rá.

  8. választ Következő. Értesítést kapunk, ha a zene befejeződik a CD-n való írással.