Hogyan készítsünk Facebook-alkalmazást az oldalához

Létrehozhat saját Facebook alkalmazást ügye, vállalata, szervezete vagy személyes felhasználása érdekében - integrálva azt a Facebook oldalával. A Facebook Developers platform mindent tartalmaz, amire szüksége van, beleértve az összes szükséges eszközt és útmutatót a folyamat végigvezetéséhez.


Mi az a Facebook alkalmazás?

A fejlesztők a Facebook-on található leggyakoribb alkalmazások legtöbbjét a Facebook Developers platformon keresztül építik. Harmadik féltől származó alkalmazások ezrei használhatók személyes Facebook-fiókon keresztül, amelyek segítenek kapcsolatot teremteni más termékekkel és szolgáltatásokkal.

Egy alkalmazás (nem tévesztendő össze a hasonlóan nem egészen teljes alkalmazással, amelyet „kisalkalmazásnak” neveznek) valójában nem alkalmazás abban az értelemben, hogy a Mac és a Windows számítógépes felhasználói ismerik ezt a kifejezést. Ahelyett, hogy számítógépes alkalmazást (más néven szoftvert és programokat) telepítene lemezről, vagy letöltene a számítógép merevlemezére, a böngészőjében futtatva a Facebook alkalmazást használja, amely nem foglal helyet a számítógépen.

Például, ha egy alkalmazást használ a Scrabble lejátszására egy barátjával a Facebookon, a Facebook minden egyes mozdulatát a szerverein tárolja, nem helyben. Az oldal frissül, ha újból bejelentkezik, vagy más módon frissíti a böngészőt. Ez a legfontosabb különbség a Facebook alkalmazás és a hagyományos alkalmazás között.


Mi a Facebook Developers Platform?

A Facebook 2007-ben indította el a Facebook Developers platformot, amely keretet biztosít, amelyet a fejlesztők felhasználhatnak olyan alkalmazások létrehozására, amelyek kölcsönhatásba lépnek a Facebook alapvető funkcióival. Ez azt jelentette, hogy az alkalmazások megoszthatják a felhasználói információkat külső alkalmazásokkal egy nyílt API-n (alkalmazásprogramozási felület) keresztül.

A Facebook Developers platform egy sor API-t és eszközt kínál, amelyek lehetővé teszik a külső fejlesztők számára, hogy integrálódjanak a nyílt gráfba - akár a Facebook.com alkalmazásain, akár külső webhelyeken és eszközökön keresztül.


Miért hozna létre Facebook alkalmazást?

Kíváncsi lehet, mire használhatja vállalkozása egy olyan játékot, mint a Scrabble? Nagyon kevés, de nem csak a játékok használják az alkalmazásokat. Bármely entitás, amely a nevét meg akarja osztani a közösségi hálózaton, használhat egy alkalmazást a márkafelismerés előidézésére.

Vegye figyelembe ezt a forgatókönyvet: Önnek van egy étterme, amelynek saját Facebook-oldala van. Sokan hétköznapi kommenteket tesznek közzé az oldal bejegyzéseivel, és ennyi. Az oldalnak van rajongói bázisa, de nem túl sok ügyfél érzi elég ösztönzőnek, hogy "lájkolja".

Most képzelje el, hogy az oldalon van egy alkalmazás, amely felsorolja a menüelemeket - kiegészítve olyan fotókkal, amelyeket a felhasználók kiválaszthatnak és megoszthatnak. Ahelyett, hogy rajongóinak unalmas állapotfrissítéseket vagy linkeket kínálna a blogjára, egy alkalmazás lehetővé teheti számukra, hogy szemet gyönyörködtetőbben nézzék meg, mit ettek az éttermében. A rajongók számára egyszerûen és szórakoztatóan használható, és ily módon kiaknázza a közösségi marketing értékét.


A Facebook API használata

A Graph API a Facebook Developers platform magja, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy adatokat olvassanak és írjanak a Facebookra. A Graph API a Facebook közösségi grafikonjának egyszerű, következetes nézetét mutatja be, egyenletesen ábrázolva a grafikonon lévő objektumokat (pl. Emberek, fotók, események és oldalak) és a közöttük lévő kapcsolatokat (pl. Barátkapcsolatok, megosztott tartalom és fotócímkék ).

Az alkalmazás könyvtárral együtt ez a fejlesztők számára a Facebook platform legerősebb aspektusa.

Két olyan szolgáltatás, amelyet a Facebook fejlesztői gyakran használnak közönségük kiszélesítésére: az alkalmazás-meghívók és a hírcsatorna-hírekbe való bejegyzések. Mindkettő megmondja a Facebook-felhasználóknak, melyik barátja vesz részt az alkalmazásban.

A meghívás kifejezett kérdés, amely az alkalmazás felhasználói által választott barátokat célozza meg. Másrészt a hírcsatorna opció egyszerűen tudatja másokkal, hogy egy ismerős egy alkalmazást használ.

A felhasználó meghívását küldeni nehezebb, mert az ilyen meghívókat nem mindig fogadjuk szívesen. Ha azonban a felhasználó elküldi őket azoknak, akiket valóban érdekelhet az alkalmazás, ez feliratkozásokhoz vezethet.

Megfelelő ösztönzőkkel, marketinggel és márkajelzéssel a Facebookon lévő alkalmazások futótűzként terjedhetnek. Kövesse az alábbi utasításokat, hogy megtanulja, hogyan készítse el az elsőt.


Hogyan készítsünk Facebook-alkalmazást az oldalához (a Messenger használata példaként)

A következő lépések végigvezetik a kifejezetten a Messengerrel működő alkalmazás beállításához szükséges egyszerű lépéseken, azonban számos más termék közül választhat az alkalmazásához. A következő lépések azt is megkövetelik, hogy már legyen beállítva egy Facebook-oldal.

  1. Keresse meg a böngészőben a developers.facebook.com webhelyet. Ha még nem jelentkezett be a Facebook-fiókjába, válassza a lehetőséget Belépek a jobb felső sarokban, hogy bejelentkezhessen a fiókjába.

  2. választ Alkalmazásaim a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget + App létrehozása a legördülő listából.

  3. Hozza létre az alkalmazásazonosítóját egy név beírásával a Megjelenített név mező és egy e-mail címet a Kapcsolat e-mail mező.

    Válassza ki a kék színt Alkalmazásazonosító létrehozása gombot, ha kész.

    Előfordulhat, hogy a CAPTCHA kód megadásával kell elvégeznie a biztonsági ellenőrzés elvégzését.

  4. A Facebook lehetőséget ad arra, hogy négy forgatókönyv közül választhasson az alkalmazás elkészítésében. Választhat egyet, és kiválaszthatja a kék színt megerősít gombot, vagy ha inkább az ilyen forgatókönyvek egyikének használata nélkül szeretné felépíteni az alkalmazást, válassza a lehetőséget Tovább helyette.

    Ehhez a bemutatóhoz mi fogunk Tovább a forgatókönyveket.

  5. Válassza ki a Set Up gombot egy termék megkezdéséhez.

    Ezen oktatóanyag céljából kiválasztani fogjuk hírnök.

  6. Az Access Tokens szakaszban válassza ki a legördülő lista az Oldal alatt válassza ki a Facebook oldalt szeretné használni.

    Előfordulhat, hogy módosítania kell az engedélyeket az alkalmazáshoz való hozzáférés megadásához és token előállításához. Válassza ki a kék színt Engedélyek szerkesztése gomb> Folytatás mint [Név] > Oldal jelölőnégyzet > Következő > csinált > OK. Karakterlánc jelenik meg az Oldalelérési token mezőben.

  7. Mielőtt bármi mást tenne, kövesse a Facebook Webhook telepítési utasításait, hogy létrehozzon egy ellenőrző tokent, amelyre a következő lépésben szüksége lesz.

    A webhook beállításához a Node.js-re lesz szükség a számítógépre.

  8. A Webhooks részben válassza a lehetőséget Állítsa be a Webhookokat és írja be az oldal URL-jét a Visszahívási URL mezőbe és a token igazolása az utolsó lépésben hozta létre a Token ellenőrzése mezőbe.

  9. Válassza ki a négyzeteket a webhook események mellett, amelyeket el akar szállítani a webhookjára.

    A Facebook javasolja a kiválasztást üzenetek és messaging_postbacks a minimumon.

  10. Válassza ki a kék színt Ellenőrizze és mentse gombot.

    GET kérést küldünk a webhookjára. Ha mindent megfelelően beállít, a webhook beállításait automatikusan menti.

  11. Most, hogy feliratkozhasson az alkalmazásra az oldalára, térjen vissza az alkalmazás Beállításaihoz, keresse meg a Token Generation szakaszt, majd válassza a lehetőséget Válasszon egy oldalt hogy kiválaszthassa oldalát a legördülő listából.

  12. Visszatérve a Webhooks szakaszhoz, végezze el a fentieket a kiválasztással Válasszon egy oldalt hogy kiválaszthassa oldalát a legördülő listából.

  13. Válassza ki a Feliratkozás gombot.

  14. Annak érdekében, hogy mindent megfelelően beállítson, tesztelje az alkalmazást úgy, hogy mobileszközén felkeresi a Facebook.com vagy a Messenger webhelyet, és üzenetet küld az oldalára. Webhookjának webhook eseményt kell kapnia, ami azt jelenti, hogy az alkalmazásod beállítása sikeres volt.

    Ha az alkalmazással a Messengert használja, fontolja meg a Facebook Gyorsindítási útmutatójának áttekintését, amely segít az első Messenger bot felépítésében.