Miért kell mindig megpróbálnia kijavítani a számítógépet

Az egyik legnagyobb tévhit a számítógépekkel kapcsolatban az, hogy egy rakétatudósnak meg kell oldania minden problémát, amely az egyiken megjelenhet. Azért vagyunk itt, hogy elmondhassuk, hogy a számítógép javításával megteheti.

Most semmiképpen sem hívjuk le a helyi számítógép-javító személyt (én is az vagyok, emlékszem) - ők nagyjából nagyon okos emberek, általában sok végzettséggel és tapasztalattal.

Az a tény azonban továbbra is fennáll, hogy a számítógép-felhasználók által tapasztalt problémák nagy része könnyen megoldható azáltal, hogy szabadon elérhető tanácsokat követnek ezen és más online webhelyeken.

Még nehezebb problémákat is meg lehet oldani, ha hajlandó egy kis időt fordítani arra, hogy útközben megtanuljon néhány dolgot a számítógépéről.

Legalább, mielőtt számítógépét üzembe helyezné, olvassa el az Egyszerű javítások a legtöbb számítógépes problémához című cikkünket. Van néhány igazán egyszerű dolog, amit bárki megtehet, és hajlamos megoldani a legtöbb általam látott problémát.


A saját számítógép javítása pénzt fog megtakarítani

A pénzmegtakarítás valószínűleg a számítógép javításának nyilvánvaló előnye.

Ha számítógépét szervizeli egy helyi boltban, általában 40 és 90 USD / óra közötti vagy annál magasabb összeggel jár. Némelyik olcsóbb, de ez nem a szokás.

A távoli számítógépes támogatási lehetőségek általában olcsóbbak, de csak néhány szoftverrel kapcsolatos probléma megoldásában segíthetnek, és haszontalanok azokban az esetekben, amikor a hardver a hibás. 

Mindazonáltal, ha van olyan barátod vagy rokonod, aki segíthet egy szoftveres problémában, akkor ingyenes távoli elérési programmal gyorsan hozzáférést adhat nekik a számítógéphez. Esélyes, hogy ingyenesen segítenek a számítógépes javításban, különösen, ha a probléma könnyen kijavítható, vagy ha csak végigvezeti a lépéseket.

Ha maga megoldja a számítógépes problémát, akkor teljesen elkerülheti azt, ami több száz dolláros bankjegy lehet. Nem számít, milyen a pénzügyi helyzete, az ingyenes nagyon jó üzlet. Ez rengeteg pénzt takaríthat meg, ha időt fordít arra, hogy saját maga próbálja meg kijavítani.


A saját számítógépének javításához nincs szüksége drága eszközökre

Sokan úgy gondolják, hogy rengeteg drága diagnosztikai hardvert és szoftvert kell vásárolniuk a számítógép javításához. Ez egyáltalán nem így van. Drága eszközök léteznek, de általában a számítógépjavító szolgálatok segítségére szolgálnak a dolgok gyors vagy tömeges tesztelésében vagy megoldásában.

Valószínű, hogy már rendelkezik a fizikai eszközök 95% -ával, amelyekre bármikor szüksége lehet bármilyen számítógépes probléma megoldásához az eszköztárban vagy a garázsban.

A számítógép-javító szolgáltatások számos szoftverdiagnosztikai eszközt is felhasználnak annak megállapítására, hogy mi lehet a probléma a számítógéppel, de az általuk használt legjobbak többsége ingyenesen elérhető online!

Íme néhány kedvenc ingyenes, professzionális szintű diagnosztikai eszközünk, amelyeket bárki letölthet:

  • Ingyenes memória tesztelő eszközök
  • Ingyenes merevlemez-tesztelő eszközök

Emellett, bár számos oka van annak, hogy egy második számítógép birtoklása vagy legalábbis ideiglenes hozzáférése ahhoz sokat segíthet, amikor meg kell oldania a számítógépét, ez nem mindig szükséges.

A "kisebb" számítógéped - más néven okostelefonod vagy táblagéped - gyakran hatalmas segítség, legalábbis mint kutatási eszköz.


Valószínűleg gyorsabb lesz és gyorsan fut

Lehet, hogy ezen a ponton gondolkodik magában, hogy bizonyosan napok vagy hetekbe telik, mire elég megtanulja saját számítógépének javítását, és hogy nem éri meg a fáradságot. Most azonnal működnie kell a számítógépén, igaz?

Először is, hacsak nem szerencséje van, miután leadta számítógépét a szervizben, valószínűleg legalább egy egész napot vár, általában hosszabb ideig, mielőtt visszaveheti. Ön az egyetlen ügyfele, amikor maga lett a javító személy, és a saját problémájának megoldása biztosan közel van a prioritási listája tetejéhez, ezért azt hiszem, hogy egy kicsit gyorsabban tud belemenni.

Másodszor, meglepődhet, ha tudja, hogy a leggyakoribb problémákat viszonylag egyszerű lépésekkel oldják meg. Minél több időt töltesz azzal, hogy online megoldásokat keresel a számítógépes problémákra, annál inkább meglátod, hogy ez igaz.

Végül, és nagyon szeretném hangsúlyozni ezt, a számítógépes probléma megoldásához nem kell megtanulnia minden számítógépes probléma megoldását. Egy hozzáértő számítógép-javító személy sok tapasztalattal és oktatással rendelkezik, és sok problémát könnyedén meg tud oldani. Nem kell elérnie ezt a szintet a számítógépek javításával kapcsolatban.

A lehető leggyorsabban meg kell oldania egyetlen problémáját. A jól megírt, könnyen követhető online hibaelhárítási információk ezt megkapják.


Többet tudsz, mint gondolsz

Ha problémái vannak az egér, a billentyűzet vagy a csavarhúzó használatával, akkor problémája lehet a számítógép javításával. Ellenkező esetben csak egy lépésenkénti hibaelhárítási útmutató, amely távol áll a felmerülő számítógépes problémák megoldásától.

Annyi nagyszerű információ áll rendelkezésre az emberek számára, hogy online megoldják a számítógépes problémákat, az önsegítő hibaelhárítási útmutatókatól és oktatóanyagoktól, amelyeket itt talál a Web-től, a személyes segítségig a közösségi hálózatokon és fórumokon.

Ha logikusan gondolkodhat, sorrendben követheti az utasításokat, és kérdéseket tehet fel, ha valamiben nem biztos, vagy nem ért hozzá, akkor elég magabiztosnak kell lennie ahhoz, hogy megpróbálja megoldani saját számítógépes problémáit, mielőtt még arra gondolna, hogy fizet valaki másnak. nak nek.


Nem fog megtörténni?

Ha mindazon bizalomépítő, amit eddig tettem, nem cselekszik, és teljesen biztos abban, hogy inkább szakember foglalkozik ezzel a számítógéppel, legalább olvassa el néhány hasznos cikket a számítógép beszerzéséről megjavítva.

Lásd: Hogyan javíthatom ki a számítógépemet? a számítógépes támogatási lehetőségek teljes listáját és azt, hogy mikor mit válasszon.

A számítógép javítása: A teljes GYIK szintén hasznos lehet ezen a ponton.