Hogyan állíthatjuk vissza a Safari alapértelmezett beállításait

Az Apple natív webböngészőjében, a Safari-ban már nincs reset gomb, amely visszaállítja az alapértelmezett állapotra. Többlépcsős folyamatra van szükség a Safari alapértelmezett beállításainak visszaállításához, ideértve az előzmények eltávolítását, a gyorsítótár törlését, a kiterjesztések és a bővítmények letiltását és még sok mást.

Az itt található utasításokat a Safari 13 / maOS 10.15 (Catalina) böngészőben hajtották végre, de az eljárások majdnem megegyeznek az OS X 10.10 utáni (Yosemite) többi verzióiban.


Távolítsa el a böngésző előzményeit

A böngésző előzményei segítenek a Safarinak az URL-ek és más elemek automatikus kitöltésében, de könnyen törölheti, ha aggódik az adatvédelem miatt.

Amikor törli a Safari böngészési előzményeit, a következő törlésével állíthatja vissza a böngészőt:

  • Az összes weboldal előzményei.
  • A legnépszerűbb webhelyek, amelyeket nem jelölt meg állandóként.
  • Minden cookie és webhelyadat (újra be kell írnia a bejelentkezési információkat a bejelentkezést igénylő webhelyeken).
  • A letöltések listája (de nem maguk a letöltött fájlok).
  • Legutóbbi keresések.
  • A gyors webhelykereséshez hozzáadott webhelyek.
  1. Az előzmények törléséhez válassza a lehetőséget Történelem > Törölje az előzményeket és a webhelyadatokat. Ez lehetőséget nyújt az összes előzmény törlésére (a Előzmények törlése gombra a felugró ablakban).

  2. Megtalálhatja a Előzmények törlése a szafari maga a menü.

  3. Egy adott időszak előzményeinek törléséhez válasszon ki egy értéket a Szűrő kikapcsolása legördülő.

  4. Egy adott webhely törléséhez navigáljon a következőre: Történelem > Előzmények megjelenítése, majd válassza ki a törölni kívánt webhelyet, majd nyomja meg az gombot töröl.

    Ha meg akarja őrizni a webhely adatait (például az elmentett jelszavakat és egyéb bejegyzéseket), egyszerűen törölheti magukat a webhelyeket az előzményekből. Navigáljon ide Történelem > Előzmények megjelenítése, nyomja meg Cmd-A mindent kijelölni, majd nyomja meg a gombot töröl a billentyűzeten. Ez törli az összes webhelyelőzményt, miközben elmenti a webhely adatait.

  5. Válasszon szafari > Preferenciák.

  6. Kattints Extensions, akkor válassza ki minden egyes kiterjesztést egymás után.

  7. Kattints Uninstall minden kiterjesztéshez.


A bővítmények letiltása vagy törlése

A beépülő modulok letiltása könnyebb, mint azok teljes eltávolítása. Választ szafari > preferenciák > Weboldalak és válassza ki az összes plugint a panel alja közelében.

Ez megzavarja azoknak a webhelyeknek a funkcionalitását, amelyekhez speciális beépülő modulok szükségesek. Ebben az esetben a Safari megjelenít egy helyőrzőt, vagy megkérdezi, hogy telepíteni szeretné-e a bővítményt.

Ha mégis teljesen el akarja távolítani a beépülő modulokat:

  1. Lépjen ki a Safariból.

  2. Navigáljon arra a helyre, ahol a beépülő modult telepítette. Ez általában / Könyvtár / Internetes bővítmények / or ~ / Könyvtár / Internetes bővítmények /.

  3. nyomja meg Cmd-A az összes bővítmény kiválasztásához, majd nyomja meg a gombot töröl.


Visszaállítás az alapértelmezett beállításokra a mobil böngészőkben

A Safari beállításainak visszaállítása iPhone vagy iPad készüléken:

  1. Válasszon beállítások (a fogaskerék ikon).

    Érintse meg iPhone Beállítások alkalmazását.

  2. Görgessen lefelé, és válassza ki szafari.

  3. Érintse Adatvédelem és biztonság > Törölje az előzményeket és a webhelyadatokat, majd a megérintésével erősítse meg választását Történet és adatok törlése amikor megkérdezi.


Törölje a böngésző gyorsítótárát

A böngésző gyorsítótárának törlésekor a Safari elfelejt minden tárolt weboldalt, és minden meglátogatott oldalt újratölt.

  1. A Safari 8 és újabb verzióival az Apple áthelyezte a Üres gyorsítótár lehetőség szafari > preferenciák > Részletes. A. Alján Részletes párbeszédpanelen ellenőrizze az opciót A Fejlesztés menü megjelenítése a menüsorban.  

  2. Térjen vissza a böngésző ablakához, és válassza a ikont Fejleszteni menüt, és válassza a lehetőséget Üres gyorsítótárak.