Hogyan válasszuk ki az alapértelmezett alkalmazásokat az iPhone készüléken

Mit kell tudni

  • Minden iPhone fedélzeti alkalmazások készletével rendelkezik, amelyek közül néhányat nem lehet törölni, mások pedig kötelező alapértelmezett alkalmazások.
  • Nem választhatja ki, hogy mely alapértelmezett alkalmazások vannak az iPhone-on, de néhányat börtönbe engedhet, hogy átváltson egy preferált alkalmazásra.
  • A MailClientDefault10 felcserélheti az e-mail alkalmazásokat, a MapsOpener alapértelmezettként beállíthatja a Google Térképet, a BrowserChooser pedig böngészőt vált.

Ez a cikk részletesen elmagyarázza, hogyan működnek az alapértelmezett alkalmazások, és miként változtathatók meg iPhone-on.

A következő tartalom az iOS 12 - iOS 10 rendszerekre vonatkozik.


Hogyan működnek az alapértelmezett alkalmazások iPhone-on

Az alapértelmezett szó két dolgot jelent, amikor az iPhone-on található alkalmazásokról van szó. Először olyan alkalmazásokat jelent, amelyeket gyárilag eredeti iOS telepítés részeként telepítettek. Másodszor, az alapértelmezett alkalmazások azok, amelyeket mindig használnak egy bizonyos dolog elvégzésére. Például, amikor megérinti a webhely linkjét egy e-mailben, az mindig megnyílik a Safari böngészőben. Ezáltal a Safari az iPhone alapértelmezett webböngészője. Amikor egy webhely fizikai címet tartalmaz, és megérinti azt az útvonaltervhez, az Apple Maps elindul, mert ez az alapértelmezett leképező alkalmazás.

Sok olyan alkalmazás van, amely ugyanazokat a dolgokat csinálja. A Google Maps egy alternatív alkalmazás a navigációhoz, sokan a Spotify-ot használják, nem pedig az Apple Music-ot a zene streamingjéhez, vagy a Chrome-ot a böngészéshez a Safari helyett. Bárki telepítheti ezeket az alkalmazásokat az iPhone készülékére. De mi van akkor, ha mindig a Google Térképet szeretné használni az Apple Maps helyett? Mi van, ha azt szeretné, hogy a linkek minden alkalommal megnyíljanak a Chrome-ban?


Az iOS alapértelmezett alkalmazásai nem módosíthatók

A legtöbb ember számára, aki az alapértelmezett iPhone-alkalmazásait szeretné megváltoztatni, ez nem lehetséges. Az iPhone-on nem választhat alapértelmezett alkalmazásokat. Az Apple nem engedélyezi az emberek számára, hogy bizonyos típusú testreszabásokat végezzenek. Az egyik letiltott testreszabás az alapértelmezett alkalmazások kiválasztása.

Az Apple nem engedélyezi ezt a fajta testreszabást, mert azt akarja biztosítani, hogy minden iPhone felhasználó hasonló élményben részesüljön, alapszintű minőséggel és elvárt viselkedéssel.

A másik oka annak, hogy az alkalmazásai az alapértelmezettek, az, hogy ezzel több felhasználót hoz az Apple-hez. Fontolja meg a Zene alkalmazást. Az alapértelmezett zenei alkalmazássá tételével az Apple több mint 35 millió fizető ügyfelet szerzett Apple Music szolgáltatásához. Ez meghaladja a havi 350 millió USD bevételt. Ha lehetővé tenné az ügyfelek számára, hogy a Spotify-t alapértelmezettként állítsák be, akkor az Apple valószínűleg elveszíti ezen ügyfelek bizonyos százalékát.

Derek Abella / Web


Jailbreakerek számára: Néhány jó hír

Legalább néhány alapértelmezett alkalmazás megváltoztatásának egy módja van: jailbreak. A Jailbreaking eltávolítja az Apple által az iPhone-ra helyezett vezérlők egy részét.

Ha a telefonja börtönben van, akkor nem tudja megváltoztatni az összes alapértelmezett alkalmazást, de a következő jailbreak alkalmazások segítségével módosíthat párat:

  • Email: A MailClientDefault10 alapértelmezett e-mail alkalmazássá teszi a Gmailt, az Outlookot, a Sparkot vagy az Inboxot.
  • Térképek: A MapsOpener alapértelmezettként a Google Térképet állítja be.
  • böngésző: BrowserChooser az alapértelmezett webböngészőt másra változtatja, mint a Safari.

Bár ezek a lehetőségek vonzónak tűnhetnek, a börtönbontás nem mindenkinek való. A folyamat technikai hozzáértést igényel, és károsíthatja az iPhone készülékét, vagy érvénytelenítheti garanciáját, így az Apple már nem nyújt támogatást. A börtönbontással akár telefonját is megnyithatja a vírusok ellen.


A jövő számára: Remélem az alapértelmezett alkalmazásokat

Az Apple szigorú ellenőrzése az iPhone és szoftverje felett valószínűleg soha nem fog megszűnni, de egyre lazább. Míg korábban lehetetlen volt törölni az iPhone-hoz kapott alkalmazásokat, az iOS 10-ben az Apple lehetővé tette ezen alkalmazások némelyikének törlését, beleértve a Számológép, Otthon, Óra, Emlékeztetők, Készletek és egyebeket.