Hogyan kezdeményezhetünk hang- és videohívásokat a Facebookon

Látogasson el a Facebookra, hogy ingyenes video- és audiohívásokat kezdeményezzen a webhelyükről és az alkalmazásukból, vagy a Facebook Portal eszközéről. Ez azt jelenti, hogy ingyenes internetes hívásokat kezdeményezhet Facebook-barátaival, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik. Hang- és videohívások kezdeményezése a Facebook segítségével egyszerű, mivel szinte ugyanúgy működik, függetlenül attól, hogy honnan fér hozzá a Facebookhoz - legyen szó számítógépéről, telefonjáról vagy táblagépéről.


Facebook hívási követelmények

A Facebook mobilalkalmazás és mobilwebhely nem támogatja az audio- vagy videohívásokat. Amire szüksége van, az a hozzáférés a Facebook asztali webhelyéhez vagy a Messenger nevű üzenetküldő alkalmazáshoz.

A Messenger a Messenger.com webhelyen működik, vagy letöltheti a Messenger programot a számítógépére. A Facebook hanghívás vagy videohívás funkció használatának másik módja az, ha a Messenger alkalmazást telefonjára vagy táblagépére tölti be. Ez elérhető iOS és Android rendszereken.

Amikor mobileszközről kezdeményez VoIP Facebook-hívást, akkor az eszköz mobiladatcsomagját használja, így az nem számít bele a szolgáltató által korlátozott hangpercekbe. Ha Facebook-hívást használ Wi-Fi-n keresztül, az nem számít bele a mobil adatfelhasználásába.

Ugyanazt az alkalmazást használják mind a videohívásokhoz, mind az audio hívásokhoz, így nincs szükség külön Facebook alkalmazásra mindegyikhez. Ha privát videocsevegést szeretne folytatni valakivel a Facebookon keresztül, használja ugyanazt a Messenger alkalmazást, amely lehetővé teszi hanghívások kezdeményezését.

Nem minden Messenger alkalmazást futtató eszköz képes video- és hanghívásokat kezdeményezni. Egyesek csak a szöveges üzenetküldést támogatják.

Kamera nélkül nem kezdeményezhet videohívást, és mikrofon nélkül sem lehet hanghívást kezdeményezni. Az eszközön beépített vagy külsőleg csatlakoztatott hardverelemeknek rendelkezniük kell egy másik felhasználó hívásához.


Hanghívások kezdeményezése a Facebookon

Ingyenes telefonhívás kezdeményezéséhez a Facebook.com, a Messenger.com vagy a Messenger alkalmazásból nyisson meg egy beszélgetést a címzettel, és válassza ki a telefon ikonra az üzenet mező tetején.

Amíg hanghívást folytat a Facebookon, válassza a ikont videó gombra kattintva kérheti, hogy a címzett engedélyezze a videót az oldalán. Ha igen, akkor az Ön hanghívását videohívássá alakítja.

A Facebook hanghívásai korábban a Facebook alkalmazásban működtek 2013-ban. Most azonban csak a Facebook segítségével tudunk hanghívást kezdeményezni telefonról vagy táblagépről a Messenger alkalmazáson keresztül.


Videohívásokat indíthat a Facebookon

Videohívás indítása a Facebookon ugyanolyan egyszerű, mint telefonálás. Nyisson meg egy beszélgetést a címzettel, majd válassza a lehetőséget videokamera a videohívás megkezdéséhez. Ez bárhol működik, ahol elérheti a hívási funkciókat: a Facebook.com, a Messenger.com, valamint az asztali és mobil Messenger alkalmazásokat.

Facebook videohívás közben válassza a lehetőséget videó ikont a videokamera letiltásához. Ez átalakítja a beszélgetést hanghívássá.


Segítség a Facebook hívásokhoz

A Facebook videó- ​​és hanghívási funkcióinak használatához meg kell, hogy a számítógép vagy a mobil eszköz megfelelően legyen beállítva, hogy elfogadja ezeket a kéréseket. Ha ezek a paraméterek nincsenek érvényben, akkor nem beszélhet és nem oszthatja meg videóit Facebook-ismerőseivel.

Ha számítógéppel indít Facebook-hívást, ellenőrizze, hogy a webkamera és a mikrofon megfelelően van-e csatlakoztatva és működik-e. Ha webböngészőt használ a Facebook-híváshoz, az előugró ablakok blokkolói zavarhatják a hívást. Engedélyeznie kell a böngészőnek a kamerához és a mikrofonhoz való hozzáférést is, különben a másik személy nem lát vagy hall.

Például, ha Facebook-hívásokat szeretne kezdeményezni a Chrome-ból, engedélyezze a kamerához és a mikrofonhoz való hozzáférést, hogy a Facebook használhassa a hardvert a hívás során. A Chrome-nak engedélyeznie kell a Facebook vagy a Messenger pop-upjait is annak biztosítása érdekében, hogy a hívások bejöhessenek.

Egy másik példa, ahol meg kell adnia a megfelelő engedélyeket, amikor iPad-et használ videohívás vagy hanghívás kezdeményezésére a Facebookon. Nyisd ki beállítások > hírnök és engedélyezze Mikrofon és Háló hogy barátai láthassák és hallhassanak hívás közben. Hasonló lépésekre van szükség az Android és más mobil eszközök esetében.