Hogyan lehet törölni a letöltéseket a Mac rendszeren

Amikor fájlokat tölt le Mac vagy MacBook számítógépére, automatikusan menti ezeket a fájlokat egy letöltési mappába. Az idő múlásával ez a mappa hatalmas méretűvé válhat, és értékes helyet foglalhat el a Mac tárolóeszközén. Ha ez a mappa elegendő helyet foglal el, akkor ez hatással lehet a Mac teljesítményére.

De ha nem sikerül megkeresnie, hogy a MacBook hol tárolja ezeket a fájlokat, olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan fedezheti fel ezeket a fájlokat a számítógépén.


Hogyan találom meg a Letöltések mappát Mac-en?

A Letöltések mappa megkeresésének legegyszerűbb módja Mac gépén a Finderben válassza Letöltések a Go menüből. Most meg kell jelennie a Letöltések mappának (az ablak tetején a Letöltések feliratot olvashatja).

A Finder az a program, amely mindig fut a Mac-en. Itt található az asztal, az asztalon található összes ikon mellett. Ha webböngészőben (például a Safari) olvassa ezt a cikket, kattintson a Mac dokkolójában található kétszínű kék ​​boldog arcra (valószínűleg a képernyő alján).


Hogyan lehet törölni a letöltött fájlokat a Mac számítógépén

Miután megtalálta a fájljait a MacBookon, most törölheti őket.

  1. Nyissa meg a Letöltések mappa.

  2. Tartsa a Parancskulcs + A az összes fájl kiválasztásához.

  3. Miután kijelölték a fájlokat, lépjen a következőre: filé kattintson a képernyő bal felső sarkában található gombra Kidobni a kukába.

  4. A fájlok a kukába kerülnek.

  5. A kuka végleges törléséhez kattintson a feliratú menüre Kereső és válassza ki a Kuka ürítése.

    Ettől nincs "visszavonás", ezért győződjön meg róla, hogy ezt szeretné megtenni.


Távolítsa el a letöltött tartalom nyomait

Eddig töröltük a tényleges fájlokat a Mac-en, de nem távolítottuk el azok összes nyomát. Ha webböngészőt használt ezeknek a fájloknak a letöltésére, akkor a böngészőben tárolódik néhány előzmény ezen információkkal együtt.

A webböngészők, köztük a Safari, a Googe Chrome vagy a Firefox, nyilvántartást vezetnek az összes letöltésről, megkönnyítve ezzel a fájlok tárolásának helyét. Fontos azonban megérteni, hogy a böngésző nem a tényleges letöltött fájlokat tartalmazza, hanem csak azt, amelyet Ön letöltött.

Így találhatja meg a letöltési előzményeket a Safari, a Google Chrome és a Firefox böngészőkön keresztül.

A letöltési előzmények törlése nem törli a letöltött fájlokat a számítógépről. Az előzmények törlésével csak a letöltött fájlok rekordja törlődik. A tényleges fájlok törléséhez kövesse a fenti lépéseket.


Törölje az előzményeket a Safari böngészőben

  1. A Safari letöltési előzményeinek törléséhez kattintson a gombra Történelem menü az Előzmények megnyitásához.

  2. Kattints Előzmények törlése a menü alján, hogy törölje a letöltések előzményeit.

    Ekkor megjelenik egy következő ablak, amely megkérdezi, hogy milyen időtartományt szeretne használni. Válassza ki a törölni kívánt időszakot.

Törölje az előzményeket a Chrome böngészőben

Így találhatja meg, hol tárolja számítógépe a Chrome-ból letöltött fájlokat.

  1. A letöltési előzmények törléséhez a Chrome-ban kattintson a gombra Ablak menüt, és válassza Letöltés.

  2. Most érintse meg a három pont a letöltési oldal jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget Mindent kitöröl.

  3. Kattints Összes törlése és a letöltési előzmények megtisztulnak.

Törölje az előzményeket a Firefox böngészőben

A letöltési előzmények törlése a Firefoxban még egyszerűbb.

  1. Nyissa meg a Firefoxot, és kattintson a gombra Eszközök fülre a képernyő tetején, és válassza a lehetőséget Letöltések.

  2. Megnyílik egy új képernyő, amelyen láthatja a letöltéseket, és egy linket tartalmaz az egyes fájlok megnyitásához. Csak kattintson a gombra Letöltések törlése gombra a letöltési előzmények eltávolításához.

  3. A Firefox letöltési előzményeinek kiirtásához kattintson a gombra Könyvtár> Történelem > Szűrő kikapcsolása >Történelem.

  4. Időtartományt a melletti legördülő menüre kattintva választhat ki Időtartományban hogy testre szabhassa, mennyi időre szeretne törölni.

  5. Kattintson a gombra Szűrő kikapcsolása Most.

Minden tiszta

Ne feledje, hogy át kell helyeznie a fájlokat a kukába, ki kell ürítenie a és törölje az előzményeket a webböngészőben, ha azt szeretné, hogy a letöltött tartalom minden nyomát eltávolítsa.