Hogyan használjuk a Problem Steps Recorder alkalmazást a Windows rendszerben

A Steps Recorder a Windows újabb verzióiban elérhető eszköz, amely segít dokumentálni a számítógéppel kapcsolatos problémákat, hogy valaki más segítsen a hibaelhárításban és a hiba felderítésében.

A Steps Recorder, korábban Problem Steps Recorder vagy PSR néven, rögzíti a számítógépén végrehajtott műveleteket, amelyeket aztán elküldhet annak a személynek vagy csoportnak, aki segít Önnek a számítógépes problémák megoldásában.

A felvétel készítése rendkívül egyszerű, ami fő oka annak, hogy ilyen értékes eszköz. Vannak más programok is, amelyek rögzíthetik a képernyőt, de a Microsoft ezt a folyamatot nagyon egyszerűvé és a problémamegoldáshoz igazította.

Ez a program Windows 10, Windows 8 és Windows 7 rendszerekben működik.


A Steps Recorder használata

  1. Nyissa meg a Start menüt vagy a Futtatás párbeszédpanelt (WIN + R vagy az Energiafelhasználó menüvel a Windows 10/8 rendszerben).

  2. Írja be a következő parancsot a Steps Recorder azonnali megnyitásához:

    mt

    Ez egy szokatlanul kicsi, téglalap alakú program, és gyakran a képernyő teteje közelében jelenik meg. Könnyen lehet kihagyni attól függően, hogy mi van már nyitva és fut a számítógépén.

  3. Zárjon be minden nyitott ablakot, a Steps Recorder kivételével.

    Az eszköz képernyőképeket készít arról, ami a számítógép képernyőjén található, és felveszi azokat a mentett felvételbe, majd elküldi támogatást. A képernyőképek nem kapcsolódó nyitott programjai zavaróak lehetnek.

  4. Mielőtt elkezdené a felvételt, gondoljon végig a bemutatni kívánt probléma előállításának folyamatán.

    Például, ha hibaüzenetet lát egy új Microsoft Word dokumentum mentésekor, akkor győződjön meg arról, hogy készen áll a Word megnyitására, gépeljen be néhány szót, navigáljon a menübe, mentse a dokumentumot, majd remélhetőleg lásd a képernyőn megjelenő hibaüzenetet.

    Más szavakkal, fel kell készülnie arra, hogy bármilyen problémát megfelelően reprodukáljon, hogy a Steps Recorder működés közben el tudja érni.

  5. választ Indítsa el a felvételt.

    A felvétel megkezdésének másik módja a Alt + A gyorsbillentyű a billentyűzeten, de ez csak akkor működik, ha a program "aktív" (azaz ez volt az utolsó program, amelyre kattintott).

    A Steps Recorder mostantól naplózza az információkat, és képernyőképet készít minden egyes művelet végrehajtásakor, például egérkattintással, ujjal koppintással, program megnyitásával vagy bezárásával stb.

    Akkor tudja megmondani, hogy mikor rögzít, amikor a Felvétel indítása gomb a Felfüggesztés gombra vált.

  6. Tegye meg a szükséges lépéseket a problémájának bemutatásához.

    Ha valamilyen okból szüneteltetnie kell a felvételt, válassza a lehetőséget Felvétel szüneteltetése. Használat Felvétel folytatása hogy teljesen megállás nélkül folytassa.

    Felvétel közben megnyomhatja a gombot is Megjegyzés hozzáadása gombot a képernyő egy részének kiemeléséhez és a megjegyzés manuális hozzáadásához. Ez nagyon hasznos, ha a képernyőn megjelenő valami konkrét dologra felhívja a figyelmét, aki segít.

  7. választ A felvétel leállítása hogy abbahagyja a cselekedeteinek rögzítését.

  8. Miután leállt, a felvétel eredményeit egy jelentésben látja, amely az eredeti Steps Recorder ablak alatt jelenik meg.

    Ennek az eszköznek a korai verzióiban lehet, hogy először kéri a rögzített lépések mentését. Ha igen, akkor a Fájl neve: A megjelenő Mentés másként ablakban adja meg a felvétel nevét, majd nyomja meg a Megtakarítás gomb. Ugrás a 10. lépésre.

  9. Feltételezve, hogy a felvétel hasznosnak tűnik, és a képernyőképeken nem lát semmi érzékeny dolgot, például jelszavakat vagy fizetési információkat, itt az ideje, hogy mentse a felvételt.

    Válasszon Megtakarítás majd a Fájl neve: a következőként megjelenő Mentés másként ablakban nevezze el a felvételt, majd válassza a lehetőséget Megtakarítás.

    Egyetlen ZIP-fájl, amely tartalmazza a Steps Recorder által rögzített összes információt, létrejön és el lesz mentve az Asztalra, hacsak nem másik helyet választott.

  10. Most bezárhatja a programot.

Csak annyit kell tennie, hogy a mentett fájlt eljuttatja a problémáját segítő személyhez vagy csoporthoz.

Attól függően, hogy ki segít Önnek (és milyen problémája van jelenleg), a Steps Recorder fájl küldésének lehetőségei a következők lehetnek:

  • Csatolása e-mailhez és elküldés műszaki támogatáshoz, számítógépes szakértő barátjának stb.
  • A fájl másolása hálózati megosztásra vagy flash meghajtóra.
  • Csatolása egy fórumbejegyzéshez és segítségkérés.
  • A fájl feltöltése egy fájlmegosztó szolgáltatásba és linkelés hozzá, amikor online segítséget kér.

További segítség a Steps Recorder használatához

Ha bonyolult vagy hosszú felvételt tervez (konkrétan több mint 25 kattintás / érintés vagy billentyűzet művelet), fontolja meg a rögzítendő képernyőképek számának növelését.

Ezt úgy teheti meg, hogy kiválasztja a kérdőjel melletti lefelé mutató nyilat. Menj beállítások és változtatni A legutóbb tárolt képernyők száma az alapértelmezett 25-től néhány olyan szám fölé, amire Ön szerint szüksége lehet.